Der er godt nyt for store mennesker, som rejser med fly. Airbus laver nu fly med ekstra brede sæder, som ikke blot vil gøre flyrejsen mere komfortabel for de rejsende, men også forventes at kunne skabe ekstra indtjening for flyselskaberne.

Airbus tilbyder således nu ifølge det franske nyhedsbureau AFP at levere A320-fly, hvor sæderækkerne består af to 20 tommer brede sæder (50,8 cm) fremfor de normale tre sæder af 18 tommers (45,7 cm) brede. Til sammenligning er Airbus rivalen Boeing’s 737’s sæder kun 17 tommer.

Ifølge Airbus giver de mere rummelige flysæder flyselskaber mulighed for at tjene 3 mio. dollars ekstra i løbet af en 15 års periode. Sæderne er således ikke kun henvendt til overvægtige rejsende:

“Mødre med børn vil måske være parate til at betale lidt ekstra for at kunne holde deres baby i skødet,” siger Zuzana Hrnkova, indretningsarkitekt hos Airbus.

Det er dog svært ikke at se nyheden fra Airbus, som en tilpasning til for eksempel det amerikanske marked, hvor de seneste undersøgelser viser at omkring 34 procent af voksne amerikanere er overvægtige. Et tal som forventes at stige yderligere de næste mange år.

En amerikansk flypassager sagsøgte i sidste måned et flyselskab for diskrimination efter at være blevet afvist ved gaten med begrundelsen, at hun var “for fed til at flyve”.

Bestil billeje i lufthavne

overvægtig eller ej, har man rejst langt med fly, er det en lettelse at kunne sætte sig ind i en rummelig lejebil og fortsætte rejsen i sit helt eget tempo. Læs mere om at leje bil i lufthavne, og benyt søgemaskinen her på siden til at bestille billig billeje til din næste rejse. Så er du sikker på, at din lejebil står klar når du ankommer, og du kan fortsætte uden forsinkelser.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *