, Aldersgrænse for billeje under pres i England

Biludlejningsfirmaerne i Storbritannien er utilfredse med en ny lov, som betyder, at det bliver ulovligt at nægte billeje til kunder under en bestemt alder, og at man desuden ikke må opkræve ekstra gebyrer af de unge billeje-kunder.

Aldersgrænsen for at leje en bil er forskellig fra land til land, og desuden har de forskellige biludlejningsfirmaer ofte hver deres regler. Men som regel kræves en minimumsalder på 21 år for at benytte billeje, omend enkelte selskaber tillader yngre chauffører. Denne udlejningspraksis er nu truet i Storbritannien, hvor en ny lov som skal forhindre aldersdiskrimination i dens nuværende form også rammer biludlejningsfirmaernes aldersrestriktioner fra oktober måned.

En undtagelse for billeje?

Ifølge sammenslutningen for britiske biludlejere (British Vehicle Rental and Leasing Association) er der dog åbnet på klem for, at biludlejere kan stille opkræve en højere pris for billeje eller nægte udlejning i enkelte tilfælde. Men vel og mærke kun hvis biludlejningsfirmaet kan påvise en “god og tilstrækkelig grund” til det. Det betyder sandsynligvis, at biludlejeren i hvert enkelt tilfælde skal kunne godtgøre hvorfor kundens alder er af betydning for lejeprisen.

Biludlejer-sammenslutningen håber dog de i samarbejde med det engelske indenrigsministerium kan udarbejde nogle generelle retningslinjer for biludlejning og alder, som kan gøre det nemmere for biludlejerne i Storbritannien at forholde sig til den nye lov.

Bestil billig billeje i England

Skal du på ferie i England og resten af Storbritannien? Så er der ingen nemmere måde at komme omkring til seværdigheder og attraktioner end med billig billeje i England. Således ligger mange af Englands bedste seværdigheder i forstæderne eller helt uden for byerne, og så kommer lejebilen for alvor til sin ret, når I i jeres uden stress kan følge jeres egen rejseplan, og opleve England i jeres helt eget tempo. Benyt billeje-søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du finder billig billeje fra alle biludlejningsfirmaerne i England. Vi samarbejder med en af verdens førende billejeformidlere, CarTrawler, som finder de bedste tilbud på billeje, og gør det let for dig at finde lige præcis den lejebil, som passer til dine ønsker.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *