Billeje med Avis og Hertz biludlejningAvis trækker sig i budkrigen om Dollar Thrifty biludlejning

Avis rent a car og Hertz biludlejning har gennem mere end et år ligget i budkrig over Dollar Thrifty, USAs fjerde største biludlejningsfirma, men nu har Avis valgt at trække sit bud tilbage. Det er nu alene op til Hertz og Dollar Thrifty at blive enige om et eventuelt opkøb. Noget iagtagere vurderer sandsynligvis snart vil ske, nu hvor Avis ikke længere er inde i billedet.

Avis har måske slet ikke været oprigtigt interesseret i at overtage Dollar Thrifty. Til Bloomberg Businessweek siger analytiker Bill Kavaler således: “Avis var der ikke for at spolere noget, men for at sikre at Hertz ikke fik Dollar Thrifty for billigt”.

Både Avis’ og Hertz’ aktier steg umiddelbart efter Avis’ meddelelse, mens Dollar Thrifty aktien faldt.

Hertz seneste bud på lidt over 2 milliarder dollar skal dog stadig godkendes af Dollar Thrifty’s bestyrelse, før en handel er endelig. Bestyrelsen har tidligere anbefalet selskabets aktionære at afvise tilbudet, men det var da Avis stadig var med i budkrigen.

Ender det med at Hertz opkøber Dollar Thrifty er det fortsættelsen af en generel tendens til fusionering inden for biludlejningsbranchen i de senere år, hvor f.eks. Avis tidligere opkøbte Budget.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *