Få mere ud af din bilferie med en lejebil. Foto: Applus Bilsyn.

Fem af Europas store biludlejningsselskaber har indgået en aftale med EU om at skabe bedre og mere gennemskuelige vilkår for billeje-kunder.

Stigning i antallet af klager

Det er en stigning i forbrugerklager over biludlejningsselskaberne det seneste par år, som ifølge Reuters har fået EU-Kommissionen og de nationale forbrugermyndigheder til at rette blikket mod billejebranchen.

Avis-Budget, Enterprise, Europcar, Sixt og Hertz har i den nye aftale lovet, at de vil øge deres informationsniveau samt gøre udlejningsvilkår og betingelser mere rimelige overfor kunderne.

Forbedringer i aftalen

For dig som kunde betyder den nye aftale mellem EU og biludlejningsselskaberne blandt andet:

  • Oplysninger om blandt andet gebyrer og lejevilkår vil fremgå tydeligere
  • Bedre information om forsikringer, herunder priser, dækning og gældende undtagelser.
  • Mere gennemskuelige regler for hvor meget brændstof du skal returnere lejebilen med.
  • Mere retfærdig inspektion af bil ved udlevering og aflevering og mulighed for at gøre indsigelse mod enhver skade, før biludlejeren opkræver betaling.

Forbedringerne af biludlejningsselskabernes praksis vil blive gradvist indført, så de fleste er på plads inden udgangen af året. Forbruger myndighederne vil desuden fortsat kigge på en række spørgsmål og initiativer, der kan forbedre betingelserne for de mange kunder, der benytter billeje til ferie- og forretningsrejser i Europa.

Betingelser for billeje med CarTrawler

Har du spørgsmål om bestille af billeje igennem CarTrawler eller en anden formidler af biludlejning, kan vi anbefale dig at kigge i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje i Danmark og udlandet.

Du kan desuden finde de aktuelle lejebetingelser for din billeje i søgemaskinens andet trin.

Bemærk at Billeje.info er en guide om billeje og ikke selv udlejer biler. Ved spørgsmål vedrørende din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du derfor altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Læs mere om CarTrawler

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *