Billig billeje i Portugal med Multiauto RentI Portugal er billeje billig, men hvis du ikke husker at bestille på forhånd kan det alligevel bliv dyrt. Foto: PedroPVZ

Prisen på billeje varierer stærkt fra land til land. I Europa finder du både nogle af de dyreste rejsemål, hvad billeje angår, og nogle af de billigste. Uanset hvad er der dog gode penge at spare ved at forberede sig grundigt og undersøge de mange forskellige muligheder.

En del familier bliver overraskede, når de står ude på rejsemålet og skal leje en bil. For den gode pris på skiltet i lufthavnen viser sig ofte at være eksklusiv en lang række mere eller mindre nødvendige tillæg til billejen.

Den pris, du finder ved hjælp af vores billejesøgemaskine her på Billeje.info, er inklusive alt det nødvendige. What you see is what you get. Så her slipper du for ubehagelige overraskelser. Vil du have den bedste pris på billeje, er det bedste altså at ordne den hjemmefra.

Lejer du derimod først ude på rejsemålet, risikerer du at prisen fordobles. Ifølge en undersøgelse fra det amerikanske Post Office Travel Money fordboles prisen på syv ud af ti rejsemål, når de forskellige ekstra muligheder inkluderes.

Store forskelle i priser på billeje

I USA har Post Office Holiday Car Hire Barometer kåret Alicante i Spanien, som det billigste sted at leje bil. Men det betyder ikke, at alle rejsemål i Sydeuropa er specielt billige. Rom og Pisa ligger i den anden ende af skalaen med en pris, der er næsten den dobbelte af prisen i Alicante.

Generelt er billeje billigst i Spanien og Portugal. Det er oplagte steder at tage på ferie og leje en bil for at nå at opleve så meget som muligt. Et land som Danmark er ikke overraskende meget dyrt at leje bil i med en pris, der ofte ligger væsentligt over selv de dyreste sydeuropæiske rejsemål som Rom.

Når man står på rejsemålet kan det være fristende, at sige nej til alle ekstra-forsikringer for at holde udlejeprisen så langt nede som muligt, men det kan hurtigt blive en dyr besparelse, hvis man er så uheldig at blive involveret i selv mindre uheld eller laver en bule under en parkering.

Ved brug af Billeje.info’s søgemaskine er de relevante forsikeringer med i prisen.

Husk at fylde tanken op inden du afleverer bilen

En nem måde at spare penge på ved billeje er at fylde tanken op, lige inden du afleverer lejebilen til biludlejningsselskabet. Det er fordi billejefirmaet ellers selv skal gøre det, og så bliver det til en højere literpris, som du kommer til at betale.

Jo dyrere brændstof er i et land, jo mere er der som regel at spare ved selv at huske at aflevere bilen som du modtog den – nemlig med en fuld tank. De fleste steder i Europa er prisen på brændstof efterhånden ret høj, så der er gode penge at spare ved at aflevere bilen helt fyldt op.

Nogle steder er dog dog sådan, at lejeren kommer til at betale for en helt ank benzin – uanset hvor meget der er tilbage, når man afleverer bilen – og så gælder det jo omvendt om at få brugt så meget af brændstoffet som muligt inden man afleverer. Det er en god ide at undersøge dette på forhånd.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *