Bilferie Frankrig

Har man først været på bilferie i Frankrig, er det svært at slippe igen. Frankrig har alt hvad det rejselystne hjerte begærer. Landet er enormt stort efter europæisk skala og derfor mødes man også med meget forskellige indtryk, afhængigt af om man tager til Nordfrankrig, den franske atlanterhavskyst, de franske alper eller den legendariske franske riviera, som har været et yndet turistmål i flere hundrede år.

Mont Saint-Michel og udsigt over Beaulieu-sur-Mer ved den franske rivierea . Kilde: Jack Versloot og Ramón Cutanda López

Frankrig er det mest besøgte land i verden og det er ikke underligt, når man først ser nærmere på alt det, som Frankrig har at byde på. Mulighederne er uanede og Frankrig har noget for enhver smag. Frankrig rummer fantastiske historier, en vidunderlig natur som varierer fra nord til syd og fra øst til vest og en madkultur, som enhver bør smage på.

Tager man på bilferie til Frankrig, må man dog også træffe nogle valg. Vil man til det smukke Nordfrankrig, den vidunderlige atlanterhavskyst, den sagnomspundne franske Riviera, kærlighedens by Paris, Vindistrikterne i det østlige Frankrig, eller noget helt andet. Valgene er mange og vi har her samlet lidt inspiration til, hvor en bilferie til Frankrig kunne gå hen.

Normandiets og Bretagnes kyster.

Normandiet og Bretagne har i mange år været et yndet rejsemål blandt danskere, som er kørt på bilferie i Frankrig. Der er noget helt særligt over det Nordfranske landskab, som bare skal opleves. De store kyststrækninger er fantastisk flotte og rummer store fortællinger fra den Europæiske historie, hvor den engelske kanal har været skueplads for mange krige, som har sat deres præg på det europæiske landkort.

Især den 2. Verdenskrig har sat sine tydelige spor på de nordfranske kyster i kraft af den tyske Atlanterhavsvold som blev opført efter tyskernes erobring af Frankrig i 1940. De store fæstningsværker er imponerende at se på og minder os om en tid før europæisk samarbejde og fred. Tager man på bilferie i Frankrig og ligger ruten, således at man kommer forbi Nordfrankrig, bør man tage sig tid til at se denne imponerende fæstning, som skulle have været uindtagelig.

Er man på bilferie i Frankrig, må man ikke gå glip af et besøg i byen Mont Saint-Michel, som er en tidevandsø der ligger ved den franske nordkyst. Mange har set billeder af byen, som i virkeligheden er et kloster, som blev befæstet i år 933. Byen troner op en kilometer ud fra kysten og har siden 1979 været på UNESCOs verdensarvsliste.

Historien om Mont Saint-Michel fortælles også på det verdensberømte Bayeux tapet, som er udstillet på et specialmuseum i Byen Bayeux. Tapetet fortæller historien om den sagnomspundne Normanniske erobring af England. I Lars-Henrik Olsens roman Dværgen fra Normandiet fra 1988 spiller Bayeux tapetet en central rolle i den overordnede fortælling, så hvis man vil vide lidt mere om tapetet, inden man ser det i levende live på sin bilferie i Frankrig, kan man læse romanen sammen med sine børn og gøre forventningen og oplevelsen ekstra stor.

En bilferie til Frankrig kan derfor med rette sagtens gå til det nordfranske, for oplevelser er der nok af. Nordfrankrig er et yndet turistmål, så der er også masser af muligheder for at finde hoteller, ferieboliger og ferielejligheder af høj kvalitet. I sommermånederne er vejret dejligt og der er naturligvis også masser af mulighederne for at slappe af ved stranden eller ved campingpladsens eller hotellets pool.

Bilferie til den franske atlanterhavskyst.

Den franske Atlanterhavskyst har, i modsætning til hvad mange tror, masser af skønne sandstrande og et fantastisk vejr om sommeren. På en bilferie i Frankrig kan en tur til Atlanterhavskysten derfor være et oplagt mellemstop eller rejsemål i sig selv. Den franske storby Bordeaux er den sjettestørste by i Frankrig og hvis man er på bilferie i Frankrig og på vej ned af den franske atlanterhavskyst, er et besøg i Bordeaux et absolut must.

Vinelskere ved, at Bordeaux er vinproduktionens verdenshovedstad. Området omkring Bordeaux er også hjemsted for producenterne af verdens mest berømte vine som Château Lafite-Rotshild, Château Latour og Château Mouton-Rothschild.

Tager man på bilferie ved den franske atlanterhavskyst, har man derfor også muligheden for at køre ind i landet og besøge et af de utallige vinslotte, som ligger omkring Bordeaux. Det kan dog være en god ide at booke en ferielejlighed i nærheden, for når man først er kommet i gang med de franske druer, er man ofte ikke i stand til at køre ret langt, når man har været igennem alle vinene.

Bilferie i Sydfrankrig og Provence.

Når det kommer til Sydfrankrig og den franske Riviera (Côte d’Azur), guldkysten og sølvkysten, er det svært at finde ud af, hvor man skal begynde og hvor man skal slutte. Rivieraen er ikke et af de mest besøgte turistområder i verden for ingenting. Den franske Riviera er kendt for fantastiske byer som Nice, Cannes, Saint Tropez, Biarritz og Monte Carlo. Hvis bilferien går til Sydfrankrig, bør man som minimum besøge en af disse vidunderlige perler ved den franske Riviera.

Rivieraen er et af de mest populære rejsemål i verden. Især for mennesker som har lidt mere på kistebunden end gennemsnittet og det ses da også tydeligt, når man ser nogle af de fantastiske huse og hoteller, som ligger ud til kysten. Rivieraen er kendt for sine ikke mindre end fantastiske badestrande og de mange solskinstimer i løbet af et år. Man er selvfølgelig ikke tvunget til at opholde sig i de dyre områder i Sydfrankrig. Der er også masser af destinationer, som er til at betale sig fra og er man på bilferie i Frankrig, kan man også finde dejlige hoteller, ferieboliger og ferielejligheder ved den franske Riviera og i Provence.

Sydfrankrig er et paradis for alle som tager på bilferie i Frankrig. Alle strande er helt i top, men alligevel er der forskel på dem. Der er både badestrande for de almindelige mennesker og de superrige. Èn ting er sikkert, og det er, at Rivieraen har en tiltrækningskraft på alle mennesker med hang til det ekstraordinære.

Hvis du flyver til Nice, er det en oplagt mulighed at leje en bil direkte ved ankomsten til lufthavnen. Du kan her læse om biludlejning i Nice lufthavn.

Paris – Kærlighedens by.

Frankrig har Paris og det er nok den største trumf af dem alle. For franskmændene har ikke bare nogle af de mest fantastiske kysstrækninger i hele verden, de har også en af de mest smukke og fascinerende storbyer i hele verden. For de kunst, arkitektur, mode og kulturinteresserede er Paris den hellige gral.

Her er Louvre, her er Mona Lisa, Notre Dame, triumfbuen, Seinen, Champs Èlysées og ikke mindst Eiffeltårnet. Paris er et perfekt rejsemål, hvis man skal på bilferie i Frankrig. Man kommer nemt til Paris i bil og når man har fået stillet bilen ved hotellet, ferielejligheden eller den feriebolig man har booket i Paris, er man klar til at opleve byen i fulde drag.

Når man har nået at se de ting i Paris, som man har sat sig for, er fordelen ved at tage på bilferie til Frankrig, at man kan tage bilen og køre videre, til den næste by, eller bare en dejlig solrig badestrand, hvor man kan slappe af.

Smag på Frankrig – Champagne, ost, Cognac, vin og meget meget mere.

På en bilferie til Frankrig oplever man også det franske køkken og de franske vine og man kan give sig selv en lang række smagsindtryk, blot ved at starte bilen og bevæge sig lidt rundt mellem de mange distrikter, dale og regioner, som alle byder på deres egne særlige specialiteter. Madlavning med fokus på det lokale går i Frankrig under navnet Cuisine du Terroir. Her er fokus på de lokale ingredienser og lokale råvarer. Maden varierer som sagt meget afhængigt af hvor man befinder sig i Frankrig.

Det Franske køkken er en oplevelse i sig selv og det samme kan man sige om de franske vine og oste. Kombinerer man en bilferie i Frankrig med fransk mad, vin og ost, har man derfor opskriften på en vellykket bilferie.

Der er ikke et distrikt i Frankrig, som kan siges at være bedre end det andet. Alle kommer med hver deres bud på gode smagsoplevelser. I Sydfrankrig er der, på grund af den geografiske beliggenhed, naturligvis meget fokus på retter med fisk og skaldyr, men fransk madlavning er i udgangspunktet varieret og yderst spændende lige meget hvor man kommer frem på sin bilferie i Frankrig. Kogekunsten er en meget vigtig del af den franske kultur og det mærkes tydeligt når man rejser rundt i landet og spiser den lokale mad.

I Frankrig er der mange vinslotte, som man kan besøge og her er bilen et godt befordringsmiddel, for det kan være besværligt, hvis man skal benytte sig af den offentlige transport. Mange vinslotte i Frankrig byder også gæsterne på overnatningsmuligheder, så man i ro og mag kan smage på alle slottets vine, uden at skulle bekymre sig om promillen.

Start din bilferie i Frankrig på Billeje.info.

Hos os kan du bestille billeje i Frankrig. Vores søgemaskine finder biludlejning i alle de franske lufthavne, hvor det er tilgængeligt. Gør det nemt for dig selv og dine rejsefæller, ved at have bilen til at stå klar i lufthavnen når du kommer. Her på siden har vi samlet en række links om Frankrig, billeje i frankrig, trafik i Frankrig. Bliv meget klogere på hvordan du får arrangeret den perfekte bilferie i frankrig ved at læse videre og vend tilbage og book din lejebil her på siden.

Den officielle hjemmeside for Turisme i Frankrig
Frankrig på wikipedia
Frankrig på Google maps

Find den billigste lejebil til Bilferie Frankrig Find Billeje her -- data-src=