Bilferie Italien

Igennem årene er mange danskere kørt på bilferie til Italien og støvlelandet vil nok ikke ryge af favoritlisten for kør selv ferie lige foreløbigt. Italien har også noget for enhver smag. Der er dejlige strande og søer, en rig historie, en fantastisk kultur, en ufattelig skøn og varieret natur, storbyer som kan tage pusten fra de fleste og en madkultur som bare ikke er til at stå for. Kort sagt – Italien har det hele.

Oplev Italiens charme på landet og i byen med billeje. Kilde: pizzodisevo og Claudia Castro

Italien er også et fantastisk dejligt feriemål til afslapning med familien og vennerne. Landet byder på nogle skønne badestrande både ved havet og ved de store søer, hvor fx. Garda-søen gennem mange år har været et populært rejsemål for danskere på kør selv ferie. Når man først har oplevet det azurblå hav og de dejlige sandstrande i Italien, vil man altid længes tilbage. Derfor er der også mange, som år efter år vender tilbage.

Rundrejse i lejebil

Tager man på bilferie til Italien kan man kombinere sin ferie med afslapning og solbadning den ene dag og historiske og kulturelle oplevelser den anden. Italien kører man aldrig træt i og den gæstfrihed og charme, man møder på sin kør selv ferie til Italien, er nærmest vanedannende.

En rundrejse i Italien bør for den kultur og kunstinteresserede være det samme, som en rejse til Mekka er for den rettroende muslim. Det er ikke tilfældigt, at Italien i flere hundrede år har været et populært rejsemål blandt nordeuropæere. I gamle dage var det dog primært folk fra overklassen og de meget velhavende, som havde både tid og råd til at tage den lange rejse fra nord til syd. Alligevel skal man ikke undervurdere, hvor meget disse rejser har præget den danske kultur, vores arkitektur og ikke mindst den danske renæssancekunst. Italien er renæssancens vugge og det ses tydeligt når man besøger de større byer, som er fulde af kunstmuseer og arkitektoniske seværdigheder.

Mange danskere vælger at flyve til Milano og opdage Norditalien defra. Du kan her læse information om billeje i to af Milanos lufthavne, Milano Malpensa lufthavn og Milano Bergamo lufthavn.

Bilferie Italien – massage til både krop og sjæl.

Tager man på bilferie til Italien, bør man derfor forberede sig på et sandt bombardement af sanseindtryk, som bliver hængende længe efter, man er kommet hjem. Bare det at køre gennem de italienske landskaber er en oplevelse i sig selv. Man skal heller ikke snyde sig selv for den oplevelse, det kan være at tage en afstikker fra hovedvejen, når frokosten eller aftensmaden skal indtages. For som i så mange andre europæiske lande, er restauranterne og cafeteriaerne langs hovedfærdselsårerne ikke noget at råbe hurra for.

I stedet for er det altid en oplevelse, hvis man giver sig selv den tid det tager at køre af hovedvejen og finde en af de fantastiske små lokale restauranter, som med sikkerhed kan servere noget fra det lokale køkken, for variation i det italienske køkken er der nok af. Det vil man opleve, hvis man er på bilferie i Italien, for hver provins og hver region har sit eget særpræg og ikke mindst sine egne specialiteter.

Der er altid store rejseoplevelser i vente, når man krydser Italien i bil. De mange store Italienske byer er absolut heller ikke noget man må snyde sig selv for. De åbenlyse bilferiemål er selvsagt byer som Rom, Milano, Firenze, Pisa og Napoli. Italien har dog også masser af andre fantastiske byer, som man kan besøge på sin kør selv ferie. Blandt de mindre, uopdagede byer for masseturismen, kan man nævne Verona, Trieste, Torino, Palermo, Livorno, Genova, Bologna, Brindisi og Ancona. Italien omslutter også to miniputstater, henholdsvis Vatikanstaten og San Marino, som absolut også er oplagte destinationer for kør-selv-ferien.

Læs information om billeje i Roms to lufthavne, Ciampino lufthavnen og Fiumicino lufthavnen.

Seværdigheder er der derfor masser af, når man tager på bilferie og kør selv ferie til Italien. Landet emmer af historie og på en kør selv ferie, får man set ting, som man ikke ville se, hvis ikke man havde sin egen bil eller en lejebil. Det er charmen ved denne rejseform og det er det, som gør den unik. Inden man tager afsted er der dog en række ting man skal tage stilling til, for det er ikke helt lige meget hvordan man vælger at tilrettelægge sin bilferie til Italien.

Bilferie eller kør selv ferie?

Den første beslutning der skal tages er, om man vil på bilferie til Italien i sin egen bil, eller om man vil flyve til Italien og herefter leje en bil, I den lufthavn man lander i. Flyver man til sin destination og lejer en bil i lufthavnen, skal man være opmærksom på, at denne ferieform byder på visse praktiske udfordringer, fx i forhold til hvor meget bagage man må tage med i flyveren. Den begrænsning som flyselskaberne har, i forhold til hvor meget bagagede man må medbringe i flyveren, kommer senere hen til at påvirke de valg man må tage i forbindelse med, hvordan man ønsker at bo og overnatte på sin bilferie.

Tager man flyveren til sit rejsemål og lejer bilen i lufthavnen, skal man derfor undersøge, om der også er overnatningsmuligheder på den rute, som man beslutter sig for at vælge. Det kan være en ganske god ide at bestille sin feriebolig eller sin ferielejlighed i Italien i forvejen, hvis man ikke vil risikere, at man lige pludselig skal sove i bilen. Hoteller kan bookes hele sæsonen, men hvis man vælger at tage af sted i højsæsonen, kan det være en god ide, hvis man har booket fly, hotel, ferielejlighed og feriebolig hjemmefra.

Afhængigt af hvornår på sæsonen du tager på bilferie til Italien, er det derfor vigtigt, at du har et overblik over, hvordan overnatningsmulighederne er de steder du skal hen. Det er naturligvis alt for ærgerligt, hvis kør selv ferien eller bilferien skal ødelægges, fordi man ikke har planlagt den ordentligt. Når der er højsæson i Italien, kan det være svært bare at få en teltplads på de populære destinationer, så man bør sørge for at sætte sig grundigt ind i tingene hjemmefra.

Vi har samlet en masse artikler om destinationer til din bilferie i Italien her på siden. På vores side om bilferie og kør selv ferie kan du ligeledes finde inspiration og praktisk information til din bilferie i Italien.

Kør selv ferie – Frihed til det meste.

På en kør selv ferie er det friheden til at være spontan, der kan gøre ferien til noget helt særligt. Kører man i sin egen bil fra Danmark til Italien, er der jo mulighed for, at man selv har sin feriebolig eller ferielejlighed med i bagagen eller på anhængertrækket. Der er naturligvis mange, som har bestilt ferielejligheden eller ferieboligen, inden de tager af sted.

Skal man på kør selv ferie til Italien i højsæsonen, kan det dog godt være en god ide at bestille campingplads eller teltplads i forvejen, såfremt man vil gøre ophold på nogen af de mest populære destinationer i Italien. Hvis man derimod tager på kør selv ferie i Italien for at undgå de mest besøgte turistdestinationer, kan man sagtens finde overnatningsmuligheder i takt med, at man kommer frem.

Få tips til Kør-selv ferie i Italien hos In-italia

Billeje i Italien

På Billeje.info kan du bestille billig billeje i Italien. Vi søger og sammenligner priser på lejebiler fra næsten 600 biludlejningsselskaber der tilbyder billeje i alle byer og lufthavne i Italien. Bestiller du billeje igennem CarTrawler eller end af de andre søgemaskiner som f.eks Holiday Autos eller AutoEscape så er priserne på din lejebil inkl. fri kilometer og lovpligtige forsikringer. Klik på nedenstående link for at læse mere i vores guide om billig billeje i Italien.

Billeje guide Italien 

Bestil ferielejlighed og feriebolig til bilferien.

Ikke desto mindre har Billeje.info et bredt samarbejde med udbydere af både ferielejligheder i Italien og ferieboliger i Italien. Lejer du bilen i vores søgemaskine, kan du som nævnt læse meget mere om bilferie og kør selv ferie til Italien her på siderne. Du kan finde alle slags ferieboliger og ferielejligheder i Italien og du kan med garanti finde dem til en pris der passer til din pengepung.

Start bilferien her på Billeje.info ved at leje bilen til markedets bedste pris. Søg på det land, den by, eller den lufthavn du lander i, og lad vores søgemaskine give dig den bedste pris på din billeje.

Nedenfor har vi samlet en lang række links om kør selv ferie og bilferie til Italien. Du kan finde hoteller, fly, ferieboliger og billeje og du kan finde artikler om spændende feriemål til din bilferie i Italien. Vi har også samlet et par links om trafikinformation til din tur, så du har overblikket lige meget om du skal køre gennem tyskland og østrig, eller flyve direkte til Italien og køre videre fra lufthavnen.

Den officielle hjemmeside for turisme i Italien
Aktuelle trafikinformationer fra Norditalien fra vejdirektoratet
Italien på Google maps

Find den billigste lejebil til Bilferie Italien Find Billeje her -- data-src=