Billeje guide Gran Canaria – tips om billeje til bilferien på Cran Canaria i Spanien

Gran Canaria er smuk natur og dejlige strande – oplev det hele med en billig billeje

Gran Canaria behøver næppe den store præsentation, for de canariske øer og specielt Gran Canaria har side Spies Rejser og Tjærborg startede været et af danskernes fortrukne feriemål. Her på BillejeInfo har vi samlet en række tips og informationer om billeje og bilferie på Gran Canaria. Har du før besøgt øen så ved du at der er mange muligheder for oplevelser i en lejebil, og f.eks er det oplagt at bestille en billig billeje og hver dag besøge en ny strand, eller at kører på udflugt i indlandet og opleve den dejlige natur på tætteste hold. Vi håber at vores guide om billeje og bilferie på Gran Canaria giver dig inspiration til din ferie.

Ferie guide til Gran Canaria

Gran Canaria bliver ikke kaldt for ”miniature kontinentet” for ingenting – den har noget for enhver smag. Den tæt befolkede og historiske hovedstad Las Palmas fungerer som en slags port til de isolerede fiskersamfund på den forrevne nordlige kyst. Inde i landet gemmer bjergene svimlende tinder og frodige grønne dale, hvor der for neden dannes et tæppe af træer. Og sydpå, i festområderne Puerto Rico og Playa Ingles dunker der med neon lys om aftenen, mens bølgende klitter i Maspalomas danner ly til solbaderne.

Hoteller

Hotellerne på Gran Canaria er som regel meget familie venlige, og tilbyder legeområder og nogle også børnepasning , men der er også masser af muligheder for familier uden børn. Det skal dog gøres opmærksom på, at der findes områder, som ikke er egnede for børn; det centrale Playa del Ingles feriested er fortrinsvis beregnet til homoseksuelle og voksne. Gran Canaria tilbyder en bred vifte af indkvartering, lige fra luksus hoteller til mere beskedne logier, og det er sikkert, man vil altid kunne finde noget for enhver smag og pengepung. Hotellerne i Las Palma ligger tæt på de kommunale attraktioner og museer, og der er også et stigende antal af mere landlige hoteller på øen, for dem som ønsker en mere afslappet ferie. Billige hoteller på Gran Canaria finder man bedst ved at bruge vores prissammenlignings værktøj, selv om øen kan være meget fyldt op gennem højsæsonen i juli og august måned. Det er altid klogt at bestille på forhånd, hvis man ønsker at sikre sig den bedste løsning til ens krav, og jo tidligere man bestiller, jo større chance er der for at finde netop det hotel, som passer til dine krav. Lige meget hvilket hotel du vælger, kan du være sikker på et ophold, som er lige så fredfyldt eller action-mættet, som du ønsker det – ud over de vidunderlige strande, tilbyder Gran Canaria masser af sports aktiviteter og et livligt natteliv.

Fakta og information om Gran Canaria

Gran Canaria er en kuperet ø med mange forskellige karakteregenskaber, som alle har glæde af den evige skinnende sol, lige fra grønne bakker og historiske bygninger i Las Palmas mod nord og de fejende sandklitter og byer med en mere festlig atmosfære.

Kysten
Kysten varierer fra dykkende klipper i Andén Verde mod nordvest til gradvis skrånende sandstrande ved Maspalomas mod syd med en bredde på ca. 2 km. Man kan vælge mellem 128 strande langs de 236 kilometer kyststrækning, sandstrande som guld, grå og sorte. Hovedstaden, Las Palmas, er en populær anløbshavn for store cruise liners, og den har to by-strande til dens tæt befolkede indbyggere. Inde i landet. Tager man væk fra kysten, ændrer landskabet sig til frodige frugtfylde dale som Agaete, eller til store områder med fyrreskov som f.eks. Tamadaba. Man kan klatre op til den øverste tinde, Pazo de las Nieves, 1,949 meter over havets overflade, eller prøve livet på landet i den uhensigtsmæssigt opkaldte udstillingslandsby Teror. For at flygte fra masserne anbefales det at undgå den sydlige del. Tag hellere til nordkysten med dens fiskelandsbyer som Puerto de Las Nieves, eller gå en tur på vandrestierne ved Caminos Reales. Eller prøv, solbadning, sand og hav og en smule ensomhed og prøv måske at fare vild i sandbjergene ved Maspalomas stranden.

Oplevelser
Vælg to hjul eller fire på mouontain-bike stiener eller gård safarier. Skift maskinen ud med dyr og tag på en kamel safari gennem klitterne ved Maspalomas. Opgiv landjorden totalt og prøv at surfe på Arguineguín, eller windsurf ved Pozo Izquierdo.

Spise og drikke
I bjergene, prøv de lokale favoritter som gedeost, brøndkarse ragout og kanin i krydret sauce. Langs kysten, ligger der rigeligt med fiskerestauranter. Papegøjefiks er et af de populære valg fra menukortet. Overalt findes der tropiske frugter som papaya, mango og figenkaktus som indgår i de farverige desserter. Nattelivet i Playa del Inglés er om vinteren Europas hovedstad for selskaber, især populær for homoseksuelle. Yumbo Centre ligger i hjertet af området for homoseksuelle og tilbyder en berusende blanding af hardcore dansesteder, drag shows og tilsvarende sex barer. Undersøg hvor de mere familievenlige pubber ligger i det nærliggende Kasbah Centre. Hovedstaden Las Palmas kan også prale med en månebelyst summen. Tag en Grab taske med hjem lavet af bananblade, keramik og blondebroderier eller en miniature kopi af de berømte Canary Island træaltaner.

Begivenheder på Gran Canaria
Deltag i de enorme Karneval februar i og marts, Gay Pride Maspalomas i maj. Bland dig med den forblæste skare ved det internationale windsurfing mesterskab i juli måned. Bliv fuldstændig gennemblødt ved vand festivalen i Telde i august måned. Iagttag de kunstneriske og smidige artister ved Masdanza internationale moderne danse festival , oktober og lyt til forskellige rytmer ved Vomad verdens musikfestival i november måned.
Offentlige fridage. 1. nytårs dag. Helligtrekonger 6. januar. Skærtorsdag marts og april, Langfredag marts og april, arbejdernes dag 1. maj, kanariefuglenes dag 30. maj, Spaniens nationaldag 12. oktober Skt. Helgens Dag 1. november, Grundlovsdagen 6. december, 1. juledag 25. december

Vejret
Lige som alle de kanariske øer, har Gran Canaria et klima som helt sikkert kan beskrives som ”perfekt”. Som meget sjældent forvilder sig under 16 grader om vinteren og over 32 grader om sommeren. Vejret bliver gunstigt omtalt på postkortene hvilket som helst tidspunkt på året. Den koldeste måned er januar, med en gennemsnitlig dagtemperatur på 18 grader. Den varmeste måned er august med en gennemsnitlig temperatur på 26 grader, og med en dagtemperatur som ofte er godt over 30 grader.

Højdepunkter på øen
Søg væk fra kaos i de sydlige feriesteder som Teror, og søg de skinnende hvide landsbyer. Besøg det historiske område Vegueta, det gamle Gran Canaria, hvor Kristoffer Columbus strejfede rundt på de brostensbelagte gader under sine eventyr. Oplev det hele kortlagt på Casa de Colon museet. Søg ind i landet gennem frodige dale til landsbyen Teror, stadig relativt uberørt af turisme, eller rejs til den sydlige del og leg Lawrence af Arabia i de bølgende klitter ved Maspalomas. En mere moderne udflugt kan arrangeres blandt de mange yachts ved Puerto de Mogan, hvor man kan indtage en frisk fiskemenu på et af spisestederne ved kajen. Bor man ved de sydlige feriesteder, selv om man fristes til at blive ved sandstrandene, bør man ikke gå glip af en tur ind i landet op opleve en total anden side af Gran Canaria. Med sådanne naturskønne kontraster er der ikke noget at sige til, at øen bliver kaldt for miniature kontinentet.

Du kan få mere fakta og information om Gran Canaria hos turistbureauer her

Kort over Gran Canaria med Google Map

Det er altid en god ide at have et kort i bilen også selvom du evt. bestiller en lejebil med GPS. Du kan bruge et almindeligt vejkort som du kan få tilsendt fra turistkontoret eller Google Map

Vis stort kort

Fly til Gran Canaria fra Danmark

Fly til Gran Canaria eller Las Palmas som det også kaldes tager dig til en ø med mange bestræbelser og oplevelser. Med mange forlystelsesparker, samt den arkæologiske park Cueva Pintada – den malede hule og to botaniske haver, har Gran Canaria attraktioner for enhver smag, helt bortset fra øens skønne vejr, strande og indkøbsmuligheder. Der findes også en Aero Club som tilbyder turisterne flyture rundt på øen, og også inden for vandsporten er der mange tilbud, ligesom andre fysiske aktiviteter. Hertil skal føjes den charmerende landsby Puerto de Mogán, også kaldet Lille Venedig, og de fabelagtige feriesteder ved Puerto Rico og Playa del Ingles så er det let at forstå, hvorfor Gran Canaria er så populært et feriested. Der er fly til Gran Canaria hele året rundt, selv om vejret selvfølgelig er bedst om sommeren, og flypriserne stiger også i den periode, specielt i skoleferieperioden. Billige flybilletter til Gran Canaria kan opnås ved at bruge et prissammenlignings værktøj og ved at bestille billetterne i forvejen. Flyvetiden er omkring 4 til 5 timer for at komme til dette fantastiske miniature kontinent , af vulkansk oprindelse, og under UNESCO’s beskyttelse.

Biludlejningsselskaber på Gran Canaria med CarTrawler

På BillejeInfo sammarbejder vi med billeje-søgemaskine fra CarTrawler, som er blandt verdens største formidlere af billig billeje på Gran Canaria. CarTrawler samarbejder med alle biludlejningsselskaber, både i lufthavnen og i de forskellige byer på øen. Du finder i søgemaskinen hos CarTrawler biler fra biludlejningsselskaber som Avis og Hertz billeje, EuropCar og Sixt rent a car, ligesom der også er mange mindre og lokale billejefirmaer på Gran Canaria der samarbejder med CarTrawler.

Søg billig billeje på Gran Canaria

Uden nogen form for tog og med en hovedvej, eller motorvej som dækker det meste af øen, er billeje på Gran Canaria det fornuftigste valg, man kan gøre, hvis man ønsker at se alt det, denne ø kan tilbyde. Det tager kun omkring 40 minutter at krydse øen fra nord til syd, og omkring 25 minutter at køre tværs over øen. Ved at leje en bil på Gran Canaria får du adgang til en række forskellige smukke strande, og dens mange parker og attraktioner. Din lejede bil kan bringe dig til Palmitos Parks botaniske have eller til Cueva Pintadas arkæologiske park. Du kan besøge maleriske landsbyer, som byen Tejeda på bjergsiden, og Artenara beliggende højt oppe med en iøjnefaldende udsigt. Hvad enten du vælger at gå på indkøb på markederne, eller udforske landskaberne, giver en lejet bil dig mulighed for at gøre alt dette. Billig billeje på Gran Canaria finder man bedst ved at benytte en prissammenligning med de rigtige tilbud til dine behov, før du forudbestiller bilen. Hvis man arrangerer en afhentning i Gran Canaria lufthavn – som er en praktisk foranstaltning – får man mulighed for at nyde den frihed, det er at have en lejet bil lige fra det øjeblik, man ankommer til Gran Canaria.
Indtast i billeje-søgemaskien fra CarTrawler de datoer du vil afhente og aflevere din lejebil, skriv aldre på chaufføren af bilen og husk også at angive om du vil afhente og aflever bilen i samme by eller lufthavn. Tryk ”søg billeje” og søgemaskinen fra CarTrawler vil give dig et overblik med alle ledige biler og priser. Har du spørgsmål vedr. billeje så find svar i vores FAQ om billeje.

Læs mere i andre artikler her på siden eller søg billig billeje på Gran Canaria.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=