1. Søg priser
2. Bestil
3. Bekræft
4. Odrebekræftelse

Sammenlign priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer

Sammenlign priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer blandt andet

Billeje i Danmark – Ny Kattegatfærge sejler endelig

Miljøstyrelsen har givet Kattegatruten lov til at sejle mellem Århus og Kalundborg med rederiets nye hurtigfærge, Dolphin Jet, og åbner dermed op for en ny hurtigere genvej mellem Jylland og Sjælland for de danske billister. Læs mere om den nye Kattegatfærge, og om billeje i Danmark. Du finder også link til artiklen “billeje er billigere end toget” en artikel som vi tidligere bragte her på billeje-info.

Det tysk-ejede rederi Kattegatruten A/S har været tvunget til at udskyde indsættelsen af den nye hurtigfærge i adskillige uger, da den endelige godkendelse fra Naturstyrelsen har trukket ud. Myndighederne har således været blandt andet været bekymret for at den nye færge kunne ødelægge levesteder for marsvin i Kalundborg Fjord, der er erklæret et såkaldt Natura 2000-område.

En af betingelserne i Naturstyrelsens godkendelse er derfor også at hurtigfærgen nedsætter hastigheden gennem dele af Kalundborg Fjord for at skåne marsvinene. Derudover er rederiet blevet pålagt at sejle med en større afstand til et andet Natura 2000-området, Stavns Fjord, ved Samsø, bland andet for ikke at forstyrre den koloni af sæler og de mange fugle, som holder til her. Alt i alt betyder det, at Kattegatrutens nye ruten mellem Århus og Kalundborg får en overfartstid på to timer. Oprindeligt var turen sat til at vare en time og 45 minutter. Ifølge Kattegatruten lander den samlede rejsetid mellem København og Århus dermed på omkring 3 timer.

Selvom der tidsmæssigt ikke er nogen besparelse i forhold til at køre over Fyn, kan sejturen være et tiltrængt pusterum, hvor man ifølge Kattegatruten har “mulighed for at slappe af, arbejde eller hygge sig sammen, uden at det går ud over den samlede rejsetid”.

Find billig billeje i Danmark

Som vi tidligere har beskrevet på Billeje.info er billeje billigere end tog i mange tilfælde. En undersøgelse viser, at det for en gruppe ofte vil være billigere at leje en bil end at tage turen mellem København og Jylland med tog. Er I en gruppe venner eller en familie, som skal til Jylland (eller omvendt) i sommerferien, er det derfor oplagt at benytte billeje i Danmark til ikke blot at komme hurtigt frem til jeres endelige destination, men også som en mulighed for eventuelt at nyde det danske sommerland undervejs. I modsætning til rejser med offentlig transport, kan I med egen lejebil følge jeres helt egen rejseplan, og har friheden til at følge pludselige indskydelser undervejs.

Benyt billeje-søgemaskinen her på siden til at finde billig billeje i Danmark. I samarbejde med CarTrawler finder vi de bedste tilbud på billeje fra alle biludlejningsfirmaerne i Danmark, og gør det let for dig at finde præcis den lejebil, som passer til jer.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv kommentar