Billeje i Berlin lufthavn

Berlin har egentlig to lufthavne; Berlin Tegel lufthavn (TXL), der ligger indenfor byens grænser, og Schönefeld lufthavn (SXF), der ligger i delstaten Brandenburg, lige udenfor Berlins sydøstlige grænse. Tilsammen servicerer de to lufthavne omkring 25 millioner passagerer hvert år. Den mest brugte lufthavn for danskere er imidlertid Tegel lufthavnen, som er hovedsædet i Berlin for de to store tyske lufthavnsselskaber Air Berlin og Lufthansa.

Igennem flere år har det været planen at opføre en ny stor civil lufthavn i Berlin, kaldet Berlin Brandenburg lufthavn (BER), men færdiggørelsen af den nye store lufthavn har været så forsinket, at det p.t. endnu ikke står klart, hvornår den nye lufthavn er færdig og dermed heller ikke, hvornår den kan afløse de to nuværende lufthavne.

Biludlejning i Berlin lufthavn

Hvis du flyver til Tegel lufthavnen eller Schönefeld lufthavn, er det oplagt at leje din lejebil direkte ved ankomsten til lufthavnen, så du får alle fordelene ved at kunne bevæge dig fleksibelt, hurtigt og nemt rundt i Berlin og omegn. Berlin har en glimrende infrastruktur, der har fået et gevaldigt løft efter genforeningen i 1989, hvilket især kan ses i den tidligere østlige del af byen, der også på det infrastrukturelle plan var den mest forsømte del af byen før genforeningen.

I dag har byen næsten 5.500 kilometer vejnet i selve byen, hvoraf de 73 kilometer er motorvej (Autobahn), og over 1000 broer, der svinger sig over floder og søer, og sørger for, at man som bilist kommer relativt hurtigt rundt i den store by, selvom enhver storby naturligvis kræver en vis tålmodighed, især ved de store knudepunkter i centrum og ved myldretid.

Billigste pris på billeje

Hvis du beslutter dig til at leje bil direkte ved ankomsten til Berlins Tegel lufthavn, har du mulighed for at finde den billigste billeje i lufthavnen her på Billeje.info.dk via søgemaskinen foroven, der sammenligner priser på lejebiler fra mere end 500 biludlejningsselskaber. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste de informationer om afrejsetidspunkt og destination m.m., som du bliver spurgt om, så finder søgemaskinen automatisk det bedste tilbud til dig. På denne måde kan du ordne din billeje online hurtigt, nemt og sikkert allerede inden du ankommer til Berlin.

Med i prisen er bl.a. fri kilometer, ansvarsforsikring, gratis afbestilling, auto-hjælp, tyveri-forsikring, alle skatter – og der gemmer sig ingen skjulte gebyrer i prisen.

Aktuelle tilbud og kampagner

I forbindelse med tilbud og kampagner kan der gælde særlige betingelser for din billeje i Berlin lufthavnsom for eksempel en kilometerbegrænsning. Du bør derfor altid læse lejebetingelserne grundigt igennem, før du bestiller din lejebil.

Lejer du en bil igennem CarTrawler, kan finder du lejebetingelserne for den enkelte bil på andet trin af bestillingen.

Et godt tip er at benytte søgemaskinens effektive filter til at finde netop den lejebil i Berlin lufthavn, som bedst passer til dine behov og ønsker. Du kan for eksempel bruge filterfunktionen til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Klima i Berlin

Berlin har et tempereret kystklima med relativt varme somre, til tider fugtige, med gennemsnits-temperaturer på mellem 18-19 grader. Vintrene er relativt kolde med gennemsnits-temperaturer på mellem 0 og 2 grader i januar og februar. Forår og efterår svinger generelt fra køligt til mildt vejr.

Berlins tæt bebyggede by-område skaber iøvrigt en slags mikroklima, hvor byens mange bygninger så at sige gemmer på den varme, som afgives fra de forskellige varmekilder i husene. Derfor kan gennemsnitstemperaturerne midt inde i byen være helt op til 4 grader højere end i områderne uden for byen.

Transport i Berlin

Foruden byens to kommercielle lufthavne og et veludviklet vejnet, som er de mest relevante infrastrukturelle faciliteter i denne sammenhæng, er Berlin også i besiddelse af  langdistance-jernbanelinjer, som forbinder Berlin med alle de større byer i Tyskland og med mange byer i de europæiske nabolande. Regionale jernbanelinjer giver desuden adgang til de omkringliggende regioner i Brandenburg og til Østersøen.

Berlin Hauptbahnhof er én af de største jernbanestationer i Europa og herfra kører tog til indenlandske destinationer som Hamburg, MünchenKöln og andre store tyske byer.

Læs også om andre populære billeje-destinationer her på Billeje.info.dk, herunder Flensborg.