, Biludlejning: Alt du skal vide om forsikring

Hvis du har i tankerne at leje en bil, er det altid en god idé at være godt dækket ind forsikringsmæssigt. Hos de fleste udbydere indebærer lejemålet typisk en selvrisikoforsikring, ansvarsforsikring og tyveriforsikring. Ydermere skal du være opmærksom på, at hvis du allerede har en ulykkesforsikring, så dækker den også ved leje af bil. Det anbefales også, at du tjekker op på din rejseforsikring, for at se om den dækker områder ved leje af bil. I denne artikel kommer vi nærmere ind på forsikring af lejebil.

Dækker min forsikring ved billeje?

Hvis du vælger at leje en bil, forsikrer de fleste selskaber dig ret omfattende. Dog dækker selskaberne ikke, hvis bilen bliver stjålet med nøglen siddende i, hvis en skade opstår som følge af grov uagtsomhed fra førerens side eller, hvis dækkene, ruderne eller undervognen skulle blive beskadiget. Sidst, men ikke mindst, dækker forsikringen heller ikke, hvis bilen bliver kørt af en ikke-registreret fører. Det er altid en god idé, at du forhører dig hos dit udlejningsselskab, om hvilke skader de ikke dækker.

Dækker min rejseforsikring ved billeje?

Hvis du, som tidligere nævnt, er i besiddelse af en rejseforsikring, kan det være økonomisk fordelagtigt at tjekke op på dækningen vedr. forsikring. Typisk er du fx dækket af tyveri af ting i lejebilen gennem din indboforsikring. Ligeledes bør du også tjekke op på, om der indgår en rejseforsikring i dit kreditkort. De dyrere MasterCard såsom MasterCard Platin, har typisk en rejseforsikring inkluderet.

Gode råd til når du skal leje bil

Hvis du vælger at leje en bil, kan det være fordelagtigt at vælge et større udlejningsfirma, som også opererer i Danmark. Hvis du lejer din bil hos et mindre lokalt udlejningsselskab, kan dette resultere i, at du får en højere selvrisiko. Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du gennemlæser lejekontrakten grundigt, før du underskriver. Her skal du være opmærksom på, om dine forsikringsbehov er opfyldt, og eventuelt forhøre dig om tilkøbsmuligheder. Derudover kan du vælge at kontrollere bilen for fejl, og eventuelt tage billeder af bilen, før du benytter den. På den måde kan du undgå ubehagelige konflikter med din udlejer.

Sammenlign markedet

Afrundingsvis skal det nævnes, at den første lejeudbyder du støder på, nødvendigvis ikke er den billigste på markedet. For at finde den billigste løsning på markedet, kan du benytte billeje.info for at sammenligne biludlejningsmarkedet. På denne måde kan du få et overblik over de forskellige udbydere, og vælge den udbyder der passer bedst til dine behov.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *