Upplev Chicago med hyrbil. Foto: Shelby L. Bell, CC BY 2.0.

När du framöver landar på Chicago O’ Hare flygplatsen i USA, kommer det att bli lättare att fortsätta din resa med hyrbil. Den amerikanska storflygplatsen har just invigt ett nytt centrum för biluthyrning, till en kostnad av över en och en halv miljard kronor som har tagit tre år att bygga.

Hyra bil på 5 minuter

Fram till nu är 13 biluthyrningsföretag på plats i det nya centret, som samlar allt som har med biluthyrning på Chicago O’Hare flygplats att göra. Man har inte bara avsatt 4 000 parkeringsplatser under tak för hyrbilar. Där finns även gott om bekvämligheter som du kan tänkas behöva efter en lång flygning. Sist men inte minst har den nya byggnaden bra förbindelse till själva flygplatsterminalen. Vid invigningen lovade borgmästaren också att det, till skillnad från tidigare ska bli en friktionsfri upplevelse att ta sig till biluthyrningsfirmorna. Enligt uppgift tar det numera bara fem minuter från det du lämnar terminalen tills du är framme vid uthyrningsdiskarna.

Den stora investeringen i det över 232 000 kvadratmeter stora biluthyrningscentret (som även har parkeringsplatser för privata bilar), är en del av en större strategi för att förbättra infrastrukturen i och omkring Chicago. Om du tidigare har flugit till Chicago O’Hare Airport, så vet du också att biluthyrningsfaciliteterna hade började se lite slitna ut. Förutom den nya byggnaden för biluthyrningsfirmorna är det även tänkt att själva flygplatsterminalerna ska byggas ut för flera miljarder under kommande årtionde.

Därför ska du hyra bil i Chicago

Få svenskar som flyger till Chicago nöjer sig med att stanna i “The Windy City”. Ska du inte röra dig utanför centrum, är kanske inte en hyrbil den transportlösning du först tänker på. I gengäld ger en hyrbil dig massor av möjligheter att använda Chicago som utgångspunkt för en upplevelserik bilsemester i USA.

Det är till exempel just i Chicago som den legendariska Route 66 startar. Man behöver inte köra så långt. Lokalbefolkningen älskar till exempel att köra en tur (cirka 2 timmar) norr ut till Lake Geneva i grannstaten Wisconsin för att bada, segla och vandra. Är det friluftsliv du är ute efter så är det inte mycket mer än en 2 timmars bilresa till Starved Rock State Park, där du kan vandra genom vackra raviner till spännande vattenfall.

Hyra bil på Chicago O’Hare International Airport

Trots det faktum att det nu är lättare att vara hyrbilskund på Chicago O’Hare (flygplatskod ORD), bör du ändå se till att boka din hyrbil före ankomst. Detta kan du göra i sökmotorn högst upp på denna sida, där du med en enda sökning får en översikt över de olika hyrbilsföretagens bästa priser för hyrbilar på Chicago O’Hare International Airport. Sökmotorn från CarTrawler hämtar alla de bästa och aktuella erbjudandena från Avis, Hertz, Enterprise och Thrifty, samt från mindre lokala företag som ofta har konkurrenskraftiga priser i de mest populära bilklasserna.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *