Klipklappere. Lej bil på Billeje.infoIkke egnet til bilkørsel. Foto: wendyvanesveld

Klipklappere er måske nok behagelige i sommervarmen, men skal du køre bil, bør du skifte til andet fodtøj. En engelsk undersøgelse viser således, at det er farligere at køre bil i klipklappere end i høje hæle, og at de ofte skaber farlige situationer i trafikken.

Farligt fodtøj

I undersøgelsen fra forsikringsselskabet Sheilas’ Wheels svarer en tredjedel af de adspurgte englændere, at de har ført bil i klipklappere, og heraf indrømmer 7 procent at den særlige form for sommersandaler enten har eller næsten har forårsaget en ulykke.

Problemet med de populære klipklappere i forbindelse med bilkørsel er, at man er længere tid om at flytte foden og at de nemt kommer til at hænge fast under én af bilens pedaler. Undersøgelser viser, at selv sammenlignet med højhælet sko bruger man med klipklappere dobbelt så lang tid på at flytte foden fra speederen til bremsen. En forsinkelse som i sidste ende betyder længere bremselængde.

Jacky Brown, fra Sheilas’ Wheels, siger om undersøgelsen: “Det er bekymrende, at der er så mange billister derude, som ikke er opmærksom på betydningen af deres valg af fodtøj i forhold til sikkerheden bag rattet.”

Hos FDM anbefaler man da også billister at droppe klipklapperne, og i stedet benytte fodtøj som sidder ordentlig fast på foden og har en ikke for glat sål. Bare fødder er heller ikke optimalt, da man instinktivt vil træde for let på bremsen, når det gør ondt i foden.

Bestil billeje i ferien online

Vil du helst ikke undvære dine klipklappere på ferien med billeje? Så kan en løsning være at medbringe et par gummisko i reserve, som ligger i lejebilen klar til brug. Vær desuden opmærksom på at man imodsætning til Danmark faktisk kan få en bøde i Tyskland og Spanien for at føre bil iført klipklappere.

Har du brug for billig billeje til din næste ferie? Det en god i de at bestille din lejebil hjemmefra, så du er sikker på at kunne få netop den type lejebil, du ønsker. Ved at bestille din lejebil online i god tid, er der desuden største chance for at sikre dig billig billeje.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *