Billeje PortoEn sporvogn i Porto, Portugal - med billeje kan du opleve storbyen Porto, samt de nærliggende områder. Foto: trams aux fils.

Den smukke kyststrækning, kendt som den grønne kyst, er beliggende i den nordvestlige del af Portugal og tilbyder sine gæster et fredfyldt og historisk område når de kommer på besøg. Med uspolerede strande, charmerende byer op af bjergskråningerne og grønne landskaber med rullende grønne bakker, floder, vandfald og hektar af blomstrende vingårde, giver Costa Verde – den grønne kyst – sine gæster en virkelig prøve på det rigtige Portugal.

Ferie i Porto og den grønne kyst – prøv områdernes berømte portvin for bare at nævne en oplevelse der venter på din ferie. Porto, hovedstaden mod nord og Portugals anden største by, er et skønt sted at besøge. Den ligger på klipperne over Douro flodens banker. Da den huser flere middelalder katedraler og museer har byen en vis elegance, med dens kunstfærdige gader, fantastiske indkøbs muligheder dejlige restauranter. Området ved flodbredden, Ribeira, har været igennem en restaurering og er nu klassificeret som UNESCOS Verdens Arv. Mange besøgende kommer for at smage de berømte portvine produceret i de nærliggende huse ved Vila Nova de Gaia, hvortil der kun er adgang over den storslåede bro ,Dom Luis, der krydser floden. Her tilbyder mere end 50 firmaer, inkl. Sandemans og Taylors, prøvesmagning og ture, og sælger den lokale hedvin til Portos mange gæster.

En smuk kyststrækning

Den grønne kyst, Costa Verde, tilbyder nogle imponerende strande og badeby-feriesteder, populære blandt portugiserne, også en billigere og mindre turistpræget ferie end det kommercielle Algarve. Espinho, blot 18 km syd for Porto, oprindelig en konservesindustriby, er nu omdannet til et feriested med lange sandstrande, en tyrefægter arena og et kasino. Længere mod nord finder man de kystnære badebyer som Vila do Conde, berømt for dens lokale kunstværk så som blonder og strikketøj, også søde sager som kager og chokolade, samt Povoa de Varzim, som engang var centrum for regionens fiskeri, men som er en kosmopolitisk badeby med et levende natteliv. På et af områdets smukkeste strækninger på den grønne kyst – Costa Verde – ligger feriestedet Esposende, en gammel fiskerby omgivet af smukke fyrreskove, tæt på River Cavado flodens bredder, og nabobyen Ofir med sandstrande særlig egnet til windsurfing.

Oplevelser i Porto

Portugals nordvestlige kyst region, Costa Verde, den grønne kyst, er elsket for sine sandstrande, smukke byer som klamrer sig op af bakkesiderne og de mange grønne pinjeskove og vinmarker. Heraf navnet. Når du holder ferie her, er du samtidig i hjertet af Portugals portvinsproduktion, så mens du nyder solen og omgivelserne, hvorfor ikke smage lidt portvin og se hvordan den tilberedes? Byen Vila Nova de Gaia, hvor der ligger over 50 portvinsbryggerier, inkl. Sandemans og Taylors, ligger på den anden side af floden Douro. Her kan man nyde nogle smagsprøver og selvfølgelig tage nogle flasker af den skønne hedvin med hjem.

Windsurfing

Costa Verde er kendt for de mange muligheder for surfing og windsurfing. Brede, rummelige stande tiltrækker vandsport fans til feriesteder som Ofir. Her kan man finde en enorm sandstrand, og ideelle betingelser for snorkling, vandski, windsurfing og sejlads. Vila do Conde er også et stort windsurfing område. Du kan også nyde den smukke uspolerede natur. Kyststrækningen fra Esposende til Ofir og Fao er blevet klassificeret som fredet område og beregnes som en af de smukkeste strækninger på Portugals nordlige kyststrækning.

Fiskeri

Costa Verde og Portugals anden største by Porto er gennemsyret af søfart og fiskeri historie. Næsten alle feriestederne begyndte som små fiskeri landsbyer. Besøgende på badestederne beliggende på strandpromenaden har mulighed for at iagttage fiskerne, når de kommer ind med deres fangster, og selvfølgelig også udsigt til nogle fantastiske fisk- og skaldyr retter, når man er klar til frokost eller middagsmaden om aftenen. Du må ikke gå glip af byen Apulia, hvor mænd i togaer stadig samler tang ved lavvande for at sælge det på de lokale markeder. Også Povoa de Varzim, som engang var centrum for fiskeri i regionen, er et stort område nu som et kosmopolitisk feriested med et livligt natteliv.

Dyreliv i Peneda Geres National Park

Peneda Geres National Park blev anlagt i det nordøstlige hjørne af Portugal i 1971 og er den eneste National Park i Portugal. Den er på 72.000 hektar og kan prale af en utrolig mangfoldighed med hensyn til klima, natur og dyreliv. I parken findes den brune bjørn, vilde odder, ulve og bjerggeder. Det er et stort område til vandreture og til at stifte bekendtskab med den rige flora og fauna i det nordlige Portugal.

Spis i Portos livlige gamle kvarter

For at få en rigtig prøve på byen Porto skal du besøge ”Ribeira”, eller River-bank kvarteret. Denne havnefront har smalle, snoede gader, kringlede buegange og skyggefulde pladser, gammeldags og farverige facader og en tidløs stemning. Om aftenen vågner Ribeira op, og der er liv i de mange restauranter, barer og natklubber. Det er et super sted at spise den lokale mad og nyde de velsmagende vine og portvin.

Vejret

Vejret i Costa Verde – utrolig solrige somre
Det gode ved en portugisisk sommer er, at man kan forvente næsten uafbrudt solskin i hele landet i perioden mellem juni og tidlig september. Vejret er næsten det samme over hele landet, der kan måske være et par graders forskel i disse himmelske og travle turist måneder. Gennemsnitstemperaturen om sommeren svinger mellem 16 og 30 grader. Ser man specielt på sommer temperaturerne på feriesteder som Ofir og Povoa de Varzim, er gennemsnitstemperaturen 25 grader, konstant varmt, tørt og klart vejr indtil godt ind i september måned. Det bedste tidspunkt at besøge Porto og Costa Verde er nok juli måned, men hotellerne og badestederne vil her være enorm turistet.

Vejret i Porto og Costa Verde er ideel for familie ferier og afslappende dage ved stranden om sommeren, da der ofte kommer en kølig brise ind fra Atlanterhavet. Om efteråret og om vinteren vil Porto og Costa Verde opleve en større regnmængde og en lavere gennemsnitstemperatur end Portugals lidt tørrere sydlige region.
Vinteren er betydelig koldere, omkring 13-15 graders varme, og der kan komme en hel del regn, som gør, at de grønne bakker rundt om kysten får den fyldige berømte farve. Det meste regnvejr i Costa Verde området falder mellem november og marts måned. En ferie i Costa Verde kan være vidunderlig omkring tidlig efterår når varmen og sommer skarerne er kølet lidt af.
Hvis du ønsker at besøge Portugal uden de mange turister, vil den bedste periode at besøge Porto og Costa Verde sandsynligvis være sent om foråret. På denne tid af året kan du finde fantastiske ferie tilbud og nyde de imponerende forårsblomster som der er rigelig af fra februar til april måned. Badegæster skal være opmærksomme på, at badesæsonen i Portugal varer fra omkring juni måned til medio september, og ud over disse måneder, er de udendørs pools lukkede, og meget få strande er bemandet med livreddere.

Billeje i Portugal

Portugal er et fantastisk land at holde bilferie i, det er nemt at kører bil, der er god plads på de nye veje Eu har betalt og billeje i Portugal er meget billig i forhold til andre lande i EU. Hos BillejeInfo samarbejder vi med CarTrawler om billig billeje i Portugal. Søgemaskinen finder priser på lejebilier i alle byer og lufthavne i Portugal.

Søg priser på billeje i Portugal

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *