palmer på strand i FloridaMange af Florida's besøgende benytter billeje til at komme omkring til seværdigheder og byer. Foto: Sebastian Fuss

Der hersker forvirring blandt biludlejerne i Florida efter det er kommet frem, at der i januar er vedtaget et lovkrav om fremvisning af et internationalt kørekort ved billeje for internationale kunder. Indførslen af den nye lov i solskinsstaten har dog tilsyneladende forbigået både mange biludlejeres og internationale rejsendes opmærksomhed.

Forvirring kan skade turismen

Kravet om et internationalt kørekort er også kommet bag på den store amerikanske service- og interesseorganisation for bilejere og bilbranchen ‘American Automobile Association’ (AAA), som efterfølgende har lagt pres på Florida for at genoverveje kravet. Det har resulteret i, at Florida’s ‘Department of Highway Safety and Motor Vehicle’ (DMV) (Instans for motorvejssikkerhed og motorkøretøjer) indtil videre vil udskyde håndhævelsen af kravet om internationalt kørekort for udenlandske rejsende.

“Det usikre er, hvad der for eksempel sker hvis en britisk billist uden et internationalt kørekort er involveret i en ulykke, fordi advokaterne vil så påpege at loven er overtrådt, uanset om håndhævelsen er blevet udskudt eller ej,” siger en talmand fra AAA.

AAA opfordrer derfor rejsende til at medbringe et internationalt kørekort under alle omstændigheder, hvis de planlægger at benytte billeje i Florida.

Organisationen frygter, at det nye lovkrav på sigt kan skade rejse- og biludlejningsbranchen i Florida. Organisationen forventer da også at besøgende uden det internationale kørekort vil have svært ved at leje en bil i Florida trods den manglende håndhævelse, da den sandsynligvis ikke har betydning i forhold til at tegne en billejeforsikring.

Det nye lovkrav er eftersigende indført da et stigende antal besøgende i Florida medbringer kørekort, som ikke er på engelsk, og politiet derved har svært ved at afgøre gyldigheden.

Kilde: Daily Mail.

Sådan får du et internationalt kørekort

Skal du benytte billeje i Florida, kan der altså være god ide i at medbringe et internationalt kørekort. Da der kan være forskellige regler om internationalt kørekort i lande udenfor EU, anbefales det generelt at medbringe et internationalt kørekort for at være på den sikre side, hvis du ønsker at benytte billeje.

Du kan få et internationalt kørekort ved at henvende dig til Borgerservice i din kommune. Du skal medbringe dit danske kørekort, eventuelt et udfyldt ansøgningsskema og et billede, der overholder politiets krav. Et internationalt kørekort er gyldigt i ét år fra udstedelsen. Du kan læse mere om regler for kørekort i udlandet og udstedelse af et internationalt kørekort på Borger.dk

Husk at det internationale kørekort kun er en oversættelse af dit danske kørekort. Det er ikke en erstatning for dit danske kørekort, som derfor også skal medbringes, for at bevise du har ret til at køre bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *