Flyselskaberne tjener kassen på gebyrer. Bestil billigere billeje her på Billeje.info. Foto: Jetstar Airways, Creative Commons.

Hård konkurrence gør det svært at tjene penge på luftfart, men til gengæld har flyselskaberne fundet en ny guldkalv i form af gebyrer og tillægsydelser som for eksempel billeje. En ny analyse fra IdeaWorks bestilt af billeje-søgemaskinen CarTrawler viser således, at indtjeningen på gebyrer og diverse tillægsydelser hos luftfartsselskaberne er vokset kraftigt de seneste år.

Tjener mere på gebyrer end flybilletter

CarTrawler og IdeaWorks har gennemført årlige analyser af flyindustriens indtægter på tillægsydelser siden 2007. Den seneste analyse viser, at den samlede indtægt i 2013 var på 31,5 milliarder dollars, hvilket er en stigning på hele 1200 procent siden den første analyse i 2007.

I CarTrawlers seneste undersøgelse af regnskaberne hos 114 flyselskaber fra hele verden, oplyser 59 af selskaberne indtægter på gebyrer og tillægsydelser under betegnelsen “ancillary revenue”, som i gennemsnit nåede op på 16 dollar per passager i 2013. Et tal som langt overgår den gennemsnitlige indtjening for alle flyselskaber på blot 6 dollar per passager, som man håber at opnå i 2014 ifølge direktøren for Den internationale lufttransport-sammenslutning (IATA).

Grafik fra CarTrawler

Grafik fra CarTrawler, som illustrerer flyselskabernes indtjening.

Flybranchen under forandring

At indtjeningen på gebyrer og salget af andre rejserelaterede tillægsydelser såsom billeje og hotelophold er steget så voldsomt, vidner ifølge Michael Cunningham, CarTrawler Chief Commercial Officer, om en branche, hvor mange selskaber har ændret deres forretningsmodel markant de senere år.

“Flyselskaber verden over deler et fælles udviklingsmønster: skiftet fra at være en ren luftfartsforretning til blive en multi-produkt rejseforhandler.”

Den drastiske udvikling i flyselskabernes indtægter på blandt andet billeje, kan ses ved at sammenligne en top 10 for henholdsvis 2007 og 2013 over de største flyselskaber. Hvor flyselskaberne i top 10 i 2007 samlet havde en indtægt i gebyrer og tillægsydelser på 2,1 millarder dollars, var dette tal steget til 20,4 milliarder i 2013.

Bestil den billigste billeje hos CarTrawler

Vil du være sikker på at få den billigste billeje, næste gang du skal ud at rejse? Så er det en god ide, selv at tjekke prisen på billeje for dit rejsemål i søgemaskinen her på Billeje.info

Søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst på denne side, sammenligner priser fra mere end 500 billejefirmaer verden over, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste lejebil til din flyrejse. Du skal blot oplyse hvornår og i hvilken lufthavn, du har brug for en billig lejebil. så får du en oversigt, hvor du kan vælge den type lejebil, som passer bedst til dine behov.

CarTrawler har både lejebiler fra de store internationale udlejningsselskaber, men også fra lokale biludlejningsfirmaer som ofte også har gode tilbud og billige priser. Der er ingen gebyr for bestilling af billeje gennem CarTrawler.

Læs mere om fordelene ved at bestille billeje hos CarTrawler

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *