Bilferier er populære om sommeren. Foto: Ford Morot Company, Creative Commons

Sommerferien er for tusindvis af danske familier lig med bilferie. Skal du afsted i egen bil eller med billeje, får du her et par gode råd til at sikre familien en god oplevelse.

Egen bil eller billeje?

Mange vælger at køre på ferie i egen bil. En familiebil som måske til daglig kun bruges til at køre korte ture til og fra arbejde, men nu bliver udfordret med en langtur med tungt læs, lange perioder med høj fart på de europæiske motorveje og (forhåbentlig) varmt vejr.

Har din bil ikke fået et grundigt serviceeftersyn, er det værd at overveje om ikke I burde benytte jer af muligheden for at køre på ferie i en lejebil. Mange danskere vælger for eksempel at sætte bilen i Flensborg og her skifte til en moderne lejebil, der kan klare strabadserne på en bilferie sydpå.

Læs mere om at undgå værditab på bilen med billig billeje i Flensborg.

Undgå feriefrustrationer med forberedelse

Hvad enten du benytter egen bil eller billeje, kan du gøre dit bedste for at sikre familien en god ferieoplevelser med et par simple forberedelser.

  • Planlæg ruten: Med moderne navigationssystemer er det sjældent noget problem at finde frem, men vær sikker på at have styr på om der navigeres efter den korteste eller hurtigste rute. Den korteste vej er ikke altid den hurtigste. Et godt gammeldags vejrkort er altid en god backup for at få et overblik og eventuelt til at lære børnene lidt om europæiske geografi.
  • Uden mad og drikke dur helten ikke: Vær forberedt på at rejse kan trække ud ved for eksempel kødannelse. Tørst og sult er ikke opskriften på god feriestemning.
  • Pak bilen rigtigt: Af hensyn til sikkerheden skal alle tunge genstande være fastgjort eller ligge i bilens rum og lommer, så de ikke forvolder skade ved pludselig, hård opbremsning. De tungeste ting bør placeres i bagagerummet tættest ind mod bilens midte. Kun lette ting bør placeres i en eventuel tagboks. Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, at en tung læsset bil under alle omstændigheder vil være anderledes at køre.
  • Brug trafikradio: Nogle navigationssystemer har indbygget trafikradio, men ellers bør du prøve at følge med i bilradionen. Det giver bedre chance for at undgå trafikpropper.
  • Hold pauser: Forsøm ikke at holde hyppige pauser. Alle vil trænge til at strække benene, men først og fremmest er det vigtig at være opmærksom på om chaufføren er ramt af træthed, som er farlig i trafikken. Se hvor du finder de bedste rastepladser

Bestil billig billeje til ferien

Benyt billeje-søgemaskinen her på siden, hvis I ønsker at køre på ferie med billig billeje fra Flensborg. Søgemaskinen sammenligner på én gang priser på billeje i Flensborg fra alle biludlejningsfirmaerne, og gør det let for dig at vælge netop den lejebil, som passer til din familie.

God bilferie!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *