Biludlejningsbranchens sorteste får, Goldcar, ender endnu en gang som bundprop i en stor tilfredshedsundersøgelse fra den britiske forbrugerorganisation Which? Også mange danskere har haft dårlige erfaringer med Goldcar, når de har lejet bil i Sydeuropa. Læs videre og bliv klogere på, hvilke andre biludlejningsfirmaer du også bør være på vagt overfor.

Billigste billeje ikke altid bedst

Her på Billeje.info kan du ved hjælp af den populære søgemaskine fra CarTrawler nemt finde de billigste priser på billeje i hele verden. Søgemaskinen indhenter nemlig realtidspriser på billeje fra flere end 500 udbydere, hvilket inkluderer både store internationale og små lokale firmaer. Men er billigst altid bedst?

For langt de mange tusinde danskere, som hvert år lejer en billig bil i forbindelse med en rejse, er det en helt smertefri oplevelse. Når det er sagt, er det desværre heller ikke usædvanligt, at man særligt i Sydeuropa hører om medarbejdere, der forsøger at presse deres kunder til at tilkøbe ekstra, unødvendige forsikringer eller lignende i forbindelse med udleveringen af lejebilen.

Som du kan læse i vores udførlige Guide til billig billeje, er vores erfaring, at den slags især forekommer hos de billigste selskaber som netop Goldcar. I guiden kan du finde flere eksempler på biludlejningsfirmaer med et blakket ry. Vil du have mere ro i sindet, når du lejer en bil, kan det derfor generelt ofte svare sig at betale lidt ekstra for sin lejebil hos et af de store, veletablerede biludlejningsfirmaer.

Europcar’s problembørn

I den årlige undersøgelse fra Which?, der gennemgår 15 store biludlejningsselskaber i Europa, er spanske Goldcar endt på den lidet flatterende sidsteplads i 5 af de 6 år, som undersøgelsen er blevet foretaget. Lidt overraskende ser det altså ikke ud til, at Europcar’s overtagelse af Goldcar i 2017 har ændret synderligt på de skrupelløse forretningsmetoder i datterselskabet.

Som tidligere fortalt her på bloggen, idømte de europæiske konkurrencemyndigheder for et par år siden Goldcar en millionbøde for ikke at overholde EU’s forbrugerlovgivning. Alligevel kunne DR’s forbrugerprogram Kontant i efteråret berette om danskere, som siden har haft frustrerende oplevelser med den spanske udlejer. Endnu en gang handlede det om, at Goldcars medarbejdere pressede kunder til at købe Goldcars egne, overflødige forsikringer. Der er med andre ord mange advarselslamper som blinker, når det gælder dette spanske selskab.

Faktisk er det dog ikke kun Goldcar, som trækker store veksler på Europcar’s image. Goldcar tilbageerobrer således bundplaceringen fra et andet af den franske udlejers datterselskaber, InterRent.

De bedste biludlejningsfirmaer

Skal du leje en bil i Sydeuropa, er der heldigvis mange andre biludlejningsselskaber at vælge mellem end berygtede Goldcar og InterRent. På et af de mest populære spanske rejsemål, De Kanariske Øer, kan du for eksempel finde to af de bedst placeret biludlejningsselskaber i Which?-forbrugerundersøgelsen: Cicar og AutoReisen. Blandt de store, internationale selskaber klarede Alamo Enterprise sig bedst.

Bruger du søgemaskinen her på Billeje.info til at finde den billigste biludlejning til din næste ferie, kan du selv vælge, hvilke udbydere du vil se priser fra. I filter-kolonnen til venstre for dit søgeresultat har du således under ‘Leverandør’ mulighed for at specificere, hvilke biludlejningsfirmaer du er interesseret i.

Har du spørgsmål i forbindelse med billeje i udlandet? Du finder alle de vigtigste råd i vores e-bog ‘Guide til billig billeje’, men du kan eventuelt også kigge i vores FAQ med svar på de mest almindelig spørgsmål om billeje. Bemærk at ved spørgsmål, der vedrører din billeje, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette henvendelse direkte til CarTrawlers kundeservice. Det kan du gøre på deres hjemmeside eller eventuelt ved at ringe til deres danske kundeservicenummer, som er: +45 4331 0406

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *