En af Googles selvkørende biler. Foto: Travis Wise, Creative commons.

Google har igennem seks år eksperimenteret med deres selvkørende biler, som til dags dato har tilbagelagt næsten 2,7 millioner kilometer uden menneskelig indblanding og undervejs samlet værdifuld viden om trafiksikkerhed.

Mennesker skyld i uheld

I en artikel som opsummerer de seks år erfaringer fra vejene i USA, afslører direktøren for Googles program for selvkørende biler, Chris Urmson, at de selvkørende biler har været involveret i i alt 11 uheld. Alle uheld betegnes af Chris Urmson som “mindre uheld” uden personskade, og i alle tilfælde var den selvkørende bil uden skyld i uheldet.

Ifølge Chris Urmson blev Googles bil blandt andet syv gange påkørt bagfra syv gange, som regel ved et lyskryds. Ved netop lyskryds er de selvkørende biler på baggrund af de indsamlede erfaringer om (menneskelige) billisters adfærd programmeret til at tøve et øjeblik, når lyset skifter til grønt. Erfaringen viser nemlig, at der ved skiftet er forhøjet risiko for, at nogle biler tordner igennem krydset for rødt.

Google vil fortsat teste deres selvkørende biler i de kommende år for at indsamle mere data, der skal bruges til at gøre bilernes software endnu bedre til at tage højde for de andre billisters adfærd.

Herunder kan du se hvordan de selvkørende biler fra Google fungerer.

Bestil billig billeje

Selvkørende lejebiler er stadig et stykke ude i fremtiden, er det ikke usandsynligt, at netop biludlejningsselskaberne vil være blandt de første til at tage den nye teknologi til sig. Det har man for eksempel set med el-bilerne, som nu er en fast del af bilflåden hos de fleste større udlejere.

Allerede nu kan du finde den billigste billeje fra både store og små biludlejningsselskaber i søgemaskinen her på siden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *