Har du planer om at leje en bil til sommerferien? Så book den hellere nu end senere. Der er stadig en global mangel på lejebiler affødt af pandemien. Lige som sidste år forventes priserne den kommende sommer derfor at ligge højere end normalt. Desto tættere vi kommer på de populære feriemåneder, desto sværere bliver de at finde billig billeje på de populære rejsemål.

Der er dog store prisforskelle rundt om i verden på lejebiler. Generelt skal du uden for Europa for at finde de billigste priser på billeje. Men selv hvis du skal leje en bil på hjemmelige breddegrader, kan du ved at bruge søgemaskinen her på siden stadig finde gode tilbud. Læs videre og se, hvor i verden du får den billigste (og dyreste) billeje.

En global knaphed på mikrochips til nye biler, der er opstået i kølvandet på pandemien, har gjort det svært for biludlejningsfirmaerne at følge med nu, hvor der igen er efterspørgsel fra kunderne. Det presser stadig lejepriserne i vejret. Et engelsk forsikringsselskab har undersøgt, hvor du skal betale mindst og mest for billeje. Et populært rejsemål, som netop nu igen åbner grænserne for udenlandske besøgende, er blandt de dyreste.

New Zealand og Island i top

I undersøgelsen indgik priser for en uges billeje i en af de uger med højest efterspørgsel, ligesom prisen for en fuld optankning blev inkluderet for at give den mest retvisende sammenligning af de reelle omkostninger ved at leje en bil. I alt 58 lande indgik i prissammenligningen.

Drømmer du om at udforske vulkaner og gletsjere med billeje, kan det ifølge undersøgelsen blive dyrt. Med en gennemsnitlig pris for en uges billeje og optankning på £1.041 (cirka 9.230 kr) er Island således landet med den højeste lejepris. På andenpladsen kommer New Zealand med en samlet pris på £947 (ca. 8.400 kr) for en uges leje og én optankning.

Oplev det ægte New Zealand med billeje

Netop New Zealand gør for tiden klar til igen at tage imod udenlandske turister. Åbningen af grænsen er en oplagt chance for at udforske det fantastisk naturskønne land uden at skulle dele de populære seværdigheder og attraktioner med ret mange andre turister. Det kan i sig selv være den høje pris værd. Selvom der er offentlig transport, er der ingen tvivl om, at du får mest ud af en rejse til New Zealand med billeje. Det samme kan siges om Island, der også er berømt for sin spektakulære natur. Der er ganske vist rig mulighed for at tage på guidede busture på for eksempel Golden Circle. Men en lejebil giver dig flere muligheder for at udforske vulkanøen i dit eget tempo.

Generelt er lejepriserne dog højest i de europæiske lande. I top 25 er der således 10 europæiske lande med Schweiz på en femteplads som det dyreste land i Europa.

De billigste lande at leje en bil i

Billedet er dog ikke helt entydigt. Der er således også flere europæiske lande i den anden ende af skalaen. Billigst er dog Thailand, hvor du ifølge undersøgelsen kan slippe med £124 (1.100 kr) for en uges leje og optankning. Dernæst følger Azerbaijan og Libanon, som sammenlignet med Thailand nok næppe modtager mange turister.

Bliver du i Europa, kan du glæde dig over, at flere af de mest populære rejsemål har billig billeje. Tyrkiet, Frankrig, Tyskland og Spanien er for eksempel på Top 25 over de billigste billeje-lande med priser ned til et par tusinde kroner for en uges leje i en populære ferieuge, inklusiv én fuld optankning.

Bestil din lejebil online og spar mange penge

Vil du have den bedste pris på din lejebil? I søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder her på Billeje.info, er det nemt at sammenligne priser fra de forskellige udlejere på alle typer køretøjer. Det inkluderer Avis, Hertz, Enterprise og mange andre internationale selskaber, men også en lang række mindre, lokale firmaer, som ofte også har stærke tilbud.

Vil du være sikker på at få en af de billigste lejebiler, bør du booke i god tid. Det kan du roligt gøre. Der er nemlig normalt FRI AFBESTILLING indtil 48 timer før afhentning på de fleste lejebiler, såfremt du har bestilt mere end 4-5 måneder inden afhentning. Det er altid vigtigt, at du læser lejebetingelserne nøje inden du booker, da betingelser kan variere meget mellem biludlejningsselskaberne, samt mellem lande og regioner.

Du kan med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev og løbende få besked, når vi modtager nye kampagner og promotions fra billejefirmaerne.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *