Når bilferien går sydpå, vil det næsten altid inkludere et eller flere stop langs den tyske Autobahn. Især hvis du har børn i bilen, er det vigtigt at vælge en rasteplads med ordentlige faciliteter, så der er mulighed for både at spise, komme på toilettet og måske få brændt lidt krudt af på en legeplads.

En test fra FDMs tyske søsterorganisation ADAC viser, at det til trods for en generel god standard af rastepladser og transportcentre langs de største tyske motorveje godt kan betale sig at vælge sine pauser med omhu.

Hold pause i Sachsen-Anhalt

ADAC testede 40 rastepladser og transportcentre med uanmeldte besøg på to forskellige dage af inspektører, som vurderede deres standard ud fra parametre såsom trafik- og adgangsforhold, betjening/service, gastronomi, butik, familievenlige faciliteter, sanitære forhold, hygiejne og priser.

Ifølge testen er det bedste sted at raste i Tyskland på Börde Syd på A2 i Sachsen-Anhalt, mens du nok bør holde dig fra transportcentret Autohof Plötzin ved A10 i Brandenburg, som fik testens bundplaceringen. I alt 15 af testens rastepladser og transportcentre fik bedømmelsen ’god’, mens 22 var ’middel’. og tre rastepladser/transportcentre var ’mangelfulde’.

Rastepladser bedre, men dyrere

Rastepladserne langs den tyske Autobahnen er ifølge FDM ofte mere familievenlige faciliteter og har bedre trafik- og parkeringsforhold end transportcentrene (Autohöfe), der som oftest ligger et par kilometre væk fra motorvejen. Til gengæld skal du være indstillet på at betale lidt mere for de bedre forhold på rastepladserne, hvor butikkernes priser i gennemsnit er 20 procent højere end på transportcentrene, ligesom måltiderne i gennemsnit er ti procent dyrere.

På en lang bilferie sydpå kan pengene dog være givet godt ud, da det særligt med børn er vigtigt at pauserne holdes på et rart sted med gode faciliteter og et godt serviceniveau.

Vil du være godt forberedt, kan det anbefales at have nogle mønter klar, da der kræves betaling for toiletterne på de fleste rastepladser.

Benzinpriser i Tyskland

Det er faktisk ikke kun for at strække benene, at du bør sørge for regelmæssigt at holde ind på rastepladserne langs Autobahnen. Løber du tør for benzin og ender i nødsporet, kan du nemlig se frem til en heftig bøde. Politiet anser således ikke det at løbe tør for benzin som en gyldig grund til at stoppe i nødsporet. Det bør da også være til at undgå, da der typisk ligger rastepladser for hver 40-60 km.

Tyske ADAC laver en god oversigt med benzin og dieselpriser i alle lande i Europa og selvfølgelig også Tyskland. Læs mere om priser på benzin og Diesel til din lejebil i Tyskland i dette indlæg: Aktuelle priser på benzin og diesel til din bilferie

Billigere bilferie med billeje fra Flensborg

Som vi tidligere har beskrevet her på Billeje.info, glemmer mange at brændstofudgiften ikke er den eneste omkostning ved en bilferie sydpå. Slid og værditab på grund af de mange kilometer skal også regnes med og er en ikke uvæsentlig post i det samlede regnskab. Derfor har mange ferierejsende da også fået øjnene op for fordelen ved at skifte fra egen bil til billeje i Flensborg. Derved spares ens egen bil for slid, og man kan tage på bilferie i en komfortable lejebil til lave tyske priser.

Benyt billeje-søgemaskinen her på siden, hvis du ønsker at køre på ferie med billeje fra Flensborg. Søgemaskinen sammenligner på én gang priser på billeje i Flensborg fra alle biludlejningsfirmaerne og gør det let for dig at vælge netop den lejebil, som passer bedst til din familie.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *