KøFoto: David Morris, CC BY 2.0

Gider du ikke stå i kø og vente på at få udleveret din lejebil, er der særligt ét biludlejningsselskab, du bør undgå. Den britiske forbrugerorganisation Which? har sammenlignet ventetider i forbindelse med udleveringen hos en stribe af de biludlejere, som du også kan finde i søgemaskinen her på Billeje.info.

Vil du hurtigst muligt afsted i din lejebil? Så læs med herunder og se, hvilke udlejere der typisk har de længste og korteste køer på deres udlejningskontorer.

Goldcar det sorte får … igen

Selvom det heldigvis ikke er en fast regel, er det ingen hemmelighed, at “prisen” for at vælge et af de billigste biludlejningsselskaber i nogle tilfælde er en dårligere kundeservice. Ligeledes er der en kedelig tendens til, at det er de billigste udlejere, som oftest bliver involveret i tvister med kunderne. Som vi tidligere har beskrevet her på Billeje.info, passer denne karakteristik i høj fra på spanske Goldcar, der med rette kan betegnes som biludlejningsbranchens sorte får.

Goldcar får igen kras kritik

I den britiske forbrugerorganisations nye undersøgelse af ventetider hos biludlejningsselskaber er det da også netop Goldcar, som igen skiller sig ud på uheldig vis. Ifølge Which?, som bygger deres resultater på tilbagemeldinger fra mere end 2.000 billejekunder, må 7 ud af 10 Goldcar-kunder således vente i kø ved udleveringen af deres lejebil. Hver tiende kunde hos det udskældte selskab ender ifølge undersøgelsen faktisk med at vente i kø over en time!

Interrent, et andet lavprisselskab der ligesom Goldcar er ejet af Europcar, får ligeledes en bundplacering på listen over de korteste køtider. Til sammenligning er det mindre end hver tredje kunde hos Enterprise og Hertz, som må stå i kø for at få udleveret deres lejebil. Faktisk sidder 93 procent af kunderne hos Enterprise bag rattet mindre end en halv time efter, at de mødte op ved udlejningskontoret.

Hvorfor er der kø?

Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit kun tager Enterprise omkring 15 minutter at udlevere deres lejebiler, mens det samme hos Goldcar tager næsten dobbelt så lang tid, 29 minutter. Når hver tredje kunde hos Goldcar sågar ender med at vente over en halv time på at få nøglerne til deres bil, er det nærliggende at spørge: Hvorfor er der så stor forskel på ventetiderne hos biludlejningsselskaberne?

En enkelt forklaring kan være, at lavprisselskaber som Goldcar ganske enkelt har skåret deres omkostninger helt ind til benet og derfor har for lidt personale på deres kontorer til at ekspedere kunderne i et tempo, der forhindrer kødannelse. Ifølge Which? er det dog ikke blot personalemangel, men ekstra lang ekspeditionstid per kunde, som giver ventetid hos især lavprisselskaberne. Tilbagemeldinger fra kunderne i den britiske undersøgelse tyder således på, at det i mange tilfælde er lavprisselskabernes forsøg på at sælge ekstraforsikringer, der gør ekspeditionen mere langsommelig.

Kendere af branchen spekulerer ifølge Which? i, at det er en bevidst taktik fra nogle selskaber at lade kunderne stå i kø, så de når det endelig bliver deres tur, er blevet mere “møre” og dermed mere villige til at betale for ekstraforsikringer for blot omsider at få udleveret nøglen til deres lejebil.

Det kan du selv gøre for at mindske ventetiden

Vil du undgå forsinkelser ved udleveringen og slippe for skulle afværge insisterende tilbud om yderligere forsikringer osv., kan det efter vores erfaring ofte svare sig at betale lidt ekstra for at leje hos en af de store udlejere fremfor udelukkende at gå efter den laveste pris.

Når din udlejer ikke bruge ekspeditionstid på at sælge dig ekstra forsikringer, men blot skal have bekræftet nogle enkle oplysninger fra dig for at udlevere nøglen til lejebilen, behøver det ikke tage mange minutter fra du møder op, til du sidder bag rattet. Vil du selv speede processen yderligere op, er det en god ide at have følgende klar, når du møder op ved din udlejer:

  • Din billejevoucher: Det er normalt nok at medbringe din voucher på f.eks. din mobil, men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at du også har printet den ud.
  • Dit kørekort: Undersøg på forhånd om du også skal medbringe et internationalt kørekort.
  • Dit pas: Navnet skal være identisk med det på dit kørekort.
  • Et kreditkort: Navnet skal passe med dit kørekort / pas. IKKE et debetkort. Læs mere om kreditkort til biludlejning.

Lav eventuelt også en seddel hjemmefra, hvorpå der i tydelige blokbogstaver står: dit navn, adresse i Danmark, mobilnummer og e-mail. Disse oplysninger vil udlejeren typisk også efterspørge.

Har du i øvrigt spørgsmål i forbindelse med bestilling og betaling af billeje, kan du starte med at kigge i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje.

Har du andre spørgsmål til din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, er det altid CarTrawlers egen kundeservice, du skal kontakte. Den har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *