, Oplev højalpevejen Grossglockner med billeje i ØstrigHøjalpevejen ved Grossglockner byder på 36 hårnålesving, men udsigterne er det værd! Foto: woodypino, CC0 Creative Commons.

Lejer du en bil i Østrig, kan en tur på den højalpine vej omkring Grossglockner, Østrigs højeste bjerg, varmt anbefales. Her kan du nyde en perlerække af fantastiske udsigter over Alperne. Pak også vandrestøvlerne, så du kan holde ind undervejs og gå en tur i smuk natur.

Bjergtoppe, gletsjere og murmeldyr

Turen ad den 48 km lange Grossglockner Hochalpenstrasse vil bringe dig ind i hjertet af Østrigs største nationalpark, Hohe Tauern, på 1.800 km2 som rummer hundredvis af høje bjergtoppe – heriblandt Grossglockner på 3.798 moh. Dette er samtidig et område, der er rigt på muligheder for oplevelser til fods. Et vidtforgrenet netværk af vandrestier byder således på tur i stort set alle niveauer lige fra korte gåture for hele familien til udfordrende rute over flere dage, der kommer højt op i bjergene. Det er også i dette område, at du kan opleve det store vandfald, Krimmlervandfaldene, som hører til blandt de største i verden.

Højalpinvejen som blev anlagt for over 80 år siden, går mellem byerne Bruck an der Glocknerstraße i delstaten Salzburg og Heiligenblut i delstaten Kärnten. Undervejs passeres Edelweißspitze i 2.500 moh som det højeste punkt. Du bør afsætte en hel dag til at køre turen, og vælger du at overnatte i regionen, kan du sagtens bruge mere tid på udforskning af de høje bjerge, gletsjerens evige is og på at få et glimt af dyrelivet i form af murmeldyr, stenbukke og kongeørne. Der er masser af muligheder, når du benytter billeje, hvor du har friheden til at holde ind når som helst. Når sulten nærmer sig i løbet af dagen, er der adskillige restauranter langs vejen.

Unik køreoplevelse

De spektakulære bjerglandskaber tiltrækker ikke kun naturelskere, af de mere end 900.000 besøgende på ruten årligt, kommer mange primært for at få en unik køreoplevelse. Grossglockner Hochalpenstrasse er således også et populært udflugtsmål for motorcyklister, og eftersigende er der gode chancer for at møde testkørere for flere kendte bilmærker på den kringlede vej. Du vil sikkert også møde nogle af de mange cyklister, som kommer hertil om sommeren for at teste deres fysiske formåen på en af Europas smukkeste vejstrækninger.

Bemærk at vejen af gode grunde er lukket om vinteren – normalt fra oktober til maj. Da vejen er privat ejet, er det en betalingsvej. Du kan læse mere om Grossglockner-ruten på den officielle hjemmeside.

Bestil billig billeje i Østrig

Østrig er ikke længere fra Danmark end at mange vælger at køre hertil fra Danmark. Der er dog også gode muligheder for at finde billig flyrejser og dermed slippe for en lang køretur. Samtidig er der et godt udvalg af biludlejningsfirmaer i de østrigske lufthavne, så du stadig kan have alle fordelene ved en kør-selv ferie.

Brug den anerkendte søgemaskine fra CarTrawler til at finde og bestille den billigste lejebil i Østrig. Du finder søgemaskinen øverst her på siden og skal blot angive, hvor og hvornår du ønsker at afhente din bil. Så får du hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste tilbud fra en stribe store og små udlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *