Cape Agulhas

Danske Jan Kalmar har været på en køretur, der langt overgår de fleste normale bilferier. På mindre end 9 dage kørte holdet, som danskeren var en del af, helt fra Nordkap til Afrikas sydspids.

Rekord i hus i andet forsøg

Det tog præcis 8 dage, 21 timer og 3 minutter for holdet at tilbagelægge de 17.450 kilometer, hvilket er godt 7 timer hurtigere end den hidtidige rekord.

Det er ikke første gang, at Jan Kalmar har kørt strækningen. Sidste år satte et alvorligt sammenstød med en zebra i Tanzania dog en brat stopper for rekordforsøget. I andet forsøg blev bilen, en specialbygget Porsche Cayenne, derfor malet med zebrastriber, som en henvisning til det foregående forsøg.

Turen fra Nordkap til Cape Agulhas i Sydafrika blev gennemført med en gennemsnitsfart 87 km/t.

Krydser verden i bil

Den seneste rekord “bilferie” er ikke den eneste ekstreme køretur, som holdet bag The Longest Drive har givet sig i kast med de senere år.

Holdet med danskeren i spidsen har med skiftende deltagere således allerede kørt gennem Rusland, på tværs af Nordamerika og Australien rundt. Selvom den eftertragtede rekord nu er i hus, har holdet stadig appetit på nye eventyr og rekordforsøg.

Jan Kalmar har således allerede udset sig turen fra spidsen af Sydamerika til det nordligste Canada, som mål for et nyt rekordforsøg.

Læs mere om The Longest Drive

Oplev Sydafrika med billig billeje

Selvom det tog mindre end 9 dage, er det nok de færreste, som vil bruge ferien på et ekstremt rekordforsøg som The Longest Drive.

Stellenbosch

Vinmark i Stellenbosch. Foto: Dave Bezaire, Creative Commons.

En bil er dog også en sikker opskrift på en uforglemmelig ferie, hvis du “kun” kører omkring i Sydafrika. Både fordi afstandene er større end vi er vant til herhjemme, og fordi forbindelser med offentlig transport er mangelfulde.

Hvis du for eksempel har fast base i Cape Town, er en lejebil en enestående chance at udforske seværdigheder i nærområdet. Det kan være en udflugt til Cape Agulhas, det afrikanske kontinents sydligste punkt, eller til vingårdene i Stellenbosch.

Veje er generelt af rigtig god stand i Sydafrika, og bilens fleksibilitet gør den til et populært transportmiddel blandt mange turister i landet.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde de billigste priser på billeje i Sydafrika. Det er ofte en fordel at bestille din bil med afhentning i lufthavnen, men du kan naturligvis også vælge udlejningskontorer inde i byer.

En bred vifte af de store internationale biludlejningsfirmaer er tilstede i landets lufthavne og større byer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *