Ford MustangHer ses Fastback-udgaven af den helt nye Ford Mustang. Foto: Ford Motor Company A/

Den nye Ford Mustang har taget verden med storm. En ny opgørelse viser, at den ikoniske bil sidste år blev solgt i 141.868 eksemplarer. Det gør den til verdens mest solgte to-dørs sportsvogn og Ford forventer, at væksten vil fortsætte på det internationale marked i 2016.

Den første globale Mustang

Ford kalder selv den nye Ford Mustang for den første “globale” Mustang, da man som noget nyt har lavet en verdensomspændende lancering.

“Amerikanske bilkøbere har kunnet glæde sig over interessante udenlandske sportsvogne i mange årtier, så det var på tide at amerikanerne kunne betale lidt tilbage med den verdensomspændende lancering af den nye Mustang”, siger Fords salgsanalytiker Erich Merkle.

At der er stadig er stor interesse for den klassiske sportsvogn globalt vidner blandt andet 16.000 europæiske bestillinger. Ved en præsentation i Lissabon blev 500 eksemplar af den nye Mustang revet væk af ivrige europæiske kunder.

Stadig en ægte amerikansk muskelbil

Ford har valgt at tilbyde deres nye Mustang med en 5.0-liters V8-motor med 421 hk samt en mere økonomiske 2.3-liters EcoBoost benzinmotor-udgave med 317 hk. Begge modeller giver ægte sportsvogns-køreoplevelser. Ford lover at V8’eren med manuelt gear kan klare 0-100 km/t på 4,8 sekunder, mens modellen med EcoBoost-motor skal bruge et enkelt sekund mere.

Det er ikke kun på det udlandske marked at Ford’s legendariske bil klarer sig godt. I USA viser tallene ligeledes, at Mustang var den mest solgte sportsvogn i hele 2015 samt første kvartal af 2016.

Lej dig til en køreoplevelse ud over det sædvanlige

Har du altid drømt om at sætte dig bag rattet i en sportsvogn eller luksusbil? Den fornøjelse er normalt de færreste forundt, men du har alligevel chancen for billeje.

Mange biludlejningsfirmaer har et særligt udvalg af eksklusive lejebiler, som ofte inkluderer flere af de mest kendte sportsvogne og luksusbiler. Du skal naturligvis regne med at skulle give mere for at leje en af disse modeller, men adrenalinsuset og oplevelsen vil for de fleste være alle pengene værd.

Er du blot på udkig efter en god billig lejebil til din næste rejse? I søgemaskinen her på siden kan du altid finde de billigste priser på billeje i hele verden fra store og små biludlejningsfirmaer. Brug eventuelt filterfunktionen til at finde bestemte biltyper.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *