Daica - information om Daica lejebiler

Lej en Dacia med billeje.infoDacia er en rumænsk bilproducent, der er kendt som et billigt alternativ til Renault eftersom Dacia primært baserer sine biler på ældre Renault-teknologi og materialer. Dacia er derfor ikke kendt for innovative bil, men har med sine prisvenlige modeller alligevel solgt godt også uden for hjemlandet.

Historie

Dacia åbnede deres første fabrik i 1968 nær Pitești da Ceausescu stadig regerede i Rumænien. Fra grundlæggelsen indgik Dacia i et tæt samarbejde med Renault og de første biler Daica producerede fra den nye fabrik, var en Renault 8, som dog blev kaldt Dacia 1100. I 1969 kom den første originale Dacia bilmodel på gaden, Dacia 1300, som dog var stærkt influeret af Renault 12 modellen. Daica producerede 1300-modellen i over 2,5 millioner eksemplar over de næste 35 år i det samme grundlæggende design med blot mindre opdateringer og ændringer undervejs.

Dacia Lodgy. Find Dacia lejebiler på Billeje.info

En af de nyeste modeller fra Dacia, en Lodgy, som kan rumme hele familien. Foto: Norbert Aepli (Wikimedia)

Renault opkøbte Dacia i 1999 og iværksatte en kraftig udvidelse med udviklingen af nye modeller såsom Logan, der blev lanceret i 2004. Denne nye model, skulle vise sig at blive den vigtigste for Dacia siden 1300-modellen. Logan er således den mest solgte bil i Rumænien, og har også klaret sig godt uden for landet grænser særligt i kraft af en lav pris med gode salg i for eksempel Tyskland, Frankrig og Italien.

Fakta om Dacia

  • Grundlagt: 1966
  • Moderselskab: Renault
  • Hovedsæde: Mioveni, Argeş, Rumænien

Læs også mere om Dacia på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!