Det er dyrt ikke at overhold fartgrænserne i mange populære ferielande. Foto: Mireille Raad

En ferie med billeje er en sikker opskrift på en ferie med masser af nye oplevelser. En lejebil giver jer friheden til at følge pludselige indskydelser og til at udforske rejsemålet i jeres helt eget tempo. En ny opgørelse fra FDMs tyske søsterklub ADAC viser dog, at det er værd at tage det med ro i ferien og lette foden lidt fra speederen.

Højere bøder i Europa

I flere europæiske lande er fartbøder og bøder for andre trafikforseelser således blevet hævet de senere år ifølge FDM. Det kan derfor blive en tung post i et stramt feriebudget, hvis speederfoden er for tung.

Oversigt over taksterne for en række trafikforseelser i 34 europæiske lande viser for eksempel, at du i for eksempel Italien og Frankrig får en bøde på henholdsvis 135 og 170 Euro for at køre 20 km/t for stærkt. Sniger hastigheden sig helt op på 50 km/t over den tilladte hastighed, vokser bøden i Italien til minimum 530 Euro, mens du i Frankrig risikere at skulle af med hele 1.500 Euro (ca. 11.250 kroner).

I nogle lande kan du blive mødt af et krav om kontant afregning på stedet, og selv hvis det ikke er tilfældet betyder en europæisk aftale om at udveksle bøder højere end 70 euro, at du kan forvente en rudekuvert venter på dig derhjemme.

Se FDM’s oversigt over bødetakster i Europa her

Har du fået en bøde, kan det ifølge FDM ofte betale sig at få sagen ud af verden hurtigt. Spanien giver for eksempel 50 procent rabat, hvis du betaler bøden inden 20 dage. I Italien får du 30 procent rabat ved afregning inden for fem dage, ligesom Frankrig for en række forseelser lader dig slippe med minimumstaksterne, hvis du betaler inden 15 dage.

Find billig billeje til ferien

Skal du på kør-selv ferie i Europa? Der kan ikke blot være mange penge at spare på at køre pænt, men også på at bestille billeje i god tid.

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du nemt finde den billigste billeje fra biludlejningsselskaberne på de populære europæiske rejsemål. Bestil eksempelvis din lejebil med afhentning i lufthavnen, så du uden forsinkelse kan fortsætte videre til din endelige destination.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *