Hold dig i form i din lejebilAt tage et par løbesko med i din udlejningsbil er ikke nogen dum ide når du udforsker din feriedestination. Foto: puuikibeach

En god form. ny energi. Ganske særlige oplevelser. er du bidt af en gal løbesko, er der masser af grunde til at tage løbeglæden og skoene med, når du rejser ud i verden. De regelmæssige løbeture kan være svære at undvære, når udlandet kalder, hvis du er vant til dem. Heldigvis er der heller ingen grund til, at du behøver at gøre det. Faktisk tværtimod. Skal du bestille en lejebil i din ferie er det nemt at gøre et stop og tage en løbetur, men ellers hør med dit hotel hvor der findes gode løberuter i området. Selv løber jeg ofte når jeg rejser og her kan du læse et par tips til løb og i sidste afsnit kan du finde information om billeje.

Løb er en af de letteste træningsformer at tage med sig på farten. Har du pakket kufferten med dine vante løbesko og et enkelt sæt træningstøj, der matcher vejret på din destination, er du helt køreklar. Og har store oplevelser i vente. For en ting er, at du sikkert gerne vil holde din løbeform ved lige, så du undgår at skulle starte forfra. Og noget andet er, at træningen også giver dig mere energi og overskud til alt det, du gerne vil nå på din destination. Men har du én gang prøvet at springe i løbeskoene under fremmede himmelstrøg, ved du, at det også er indsatsen værd af helt andre grunde. Det er nemlig ganske vist, at en by ser anderledes ud i løbetempo. Den dufter anderledes. Den fører dig gennem andre gader og stier, når du har løbeskoene på. Dit blik fanger ting, det ikke gør fra en taxa eller på gå-ben. Du kommer under huden på den på en helt anden måde. Og vice versa.

En skøn start på dagen

Morgen, middag og aften – alt er typisk muligt, når det gælder løb, også i udlandet. Men overvej tidspunktet en ekstra gang, når du er på udebane. Dels af hensyn til lyset og dels af hensyn til temperaturerne. Det er hverken rart at blive overrasket af mørke sidst på dagen eller hedebølge midt på den. I mange byer er morgener et godt tidspunkt at løbe. Typisk er trafikken – og luften – endnu ikke så tung og tæt. Og fortovene er endnu ikke fyldt af turister, gadesælgere og folk, der haster til og fra arbejde. Desuden er du frisk til oplevelsen i både krop og hoved. Dine fødder er endnu ikke mærkede af en lang dags strabadser eller sightseeing, og løbeskoene står bare og venter ivrigt på dem ved siden af sengen. En ekstra bonus, hvis du gerne vil omkring nogle af byens populære sights, er, at de sjældent er overrendte fra morgenstunden. Så du kan få dem for dig selv i modsætning til senere på dagen. Det kan i sig selv v ære en tidlig opstandelse fra hotelsengen værd.

I de lokales fodspor

I København løber mange om Søerne. i London i Hyde Park og Kensington Gardens. Men er du et sted, hvor gode rutemuligheder er sværere at pejle sig ind, kan det være rart med nogle insider-tips til, hvor du og dine løbesko skal udfolde sig.
De fleste lokale løbere deler gerne ud af dem, hvis du spørger. Det samme gør de med garanti i hotellets reception eller sportsbutikken rundt om hjørnet. Og mange gør det på nettet. På sider som mapmyrun.com kan du finde andres favoritruter på netop din destination og snuppe den til eget brug, ganske gratis. Endelig kan du også – fra mødelokalet, taxaen, fortovscafeen eller hotelværelset – aflure, hvor de lokale rent faktisk løber hen. Tjek, hvilken retning de vælger. Og sæt efter dem, når løbeskoene er fundet frem og snøret.

Løb med egen guide

Du kan også tage skridtet endnu videre og slå pjalterne sammen med en af de lokale. I mange storbyer kan man nemlig hyre en decideret løbeguide – en turguide med lokalkendskab og en passion for løb. På sådan en tur kommer du omkring det allerbedste, byen har at tilbyde. Har du særlige ønsker, tilrettelægger guiden gerne turen efter det. Både hvis du brænder for at løbe omkring Colosseum i Rom, London Eye eller Promenade de Anglais i Nice. Også hvis du maksimalt vil ud på 5 kilometer – eller kræver mindst 15 af slagsen for at føle, at du har været af sted. Alt kan skræddersys. En af de store fordele ved at hyre en guide i løbesko er, at du slipper for at skulle lave de store forberedelser. Din guide giver dig cremen af cremen. Han sikrer, at du ikke havner i de skumle kvarterer. Og han får dig trygt og sikkert tilbage til hotellet. Dine eneste opgaver er at følge med – i et tempo, du selv har dikteret – og nyde turen. Derudover ligger guiderne tit inde med masser af spændende viden og pudsige anekdoter fra lokalområdet. Så samtidig med, at du træner musklerne og får frisk luft, kan du også blive klogere på det sted, du besøger. Og få nye impulser at putte i kufferten, når næsen skal vendes hjemad igen.

Tips til løbeturen

-Vælg en rute, du føler dig tryg og sikker ved. Gerne en, der fører dig forbi nogle spændende sights. Clear den eventuelt med en lokalkendt, som måske kender nogle spændende steder, du ikke er opmærksom på – og som ved, hvor de mindre pæne nabolag ligger.
-Løb, når det er lyst. Det er sikrest, og du ser mest undervejs.
-Tag din smartphone eller mobil med dig, så du har en livline ved hånden, hvis du skulle fare vild. Kod eventuelt hotellets telefonnummer ind på den, inden du løber ud.
-Snup nogle snapshots undervejs, hvis der er kamera i din telefon. Alt ser anderledes ud i løbeperspektiv.
-Tag lidt håndører og et kreditkort med, så du kan betale en taxatur tilbage til hotellet eller købe noget at spise eller drikke, hvis du går sukkerkold.
-Hyr eventuelt en løbeguide som kan sørge for at gøre din tur både tryg, informativ og autentisk.
-Track din tur med din smartphone eller løbegps. Den er sjov at have i samlingen, når du senere kigger tilbage i arkivet af løbsminder.

Tips om løb i udlandet fra TV2

Billeje

Selvom denne artikel handler om løb så er det billig billeje vi er specialister i her på Billeje.info. Vi samarbejder med flere foskellige billejeformidlere og primært CarTrawler billeje der er blandt de størst i verden. I billeje-søgemaskinen kan du sammenligne priser og ledige lejebiler fra stort set alle biludlejnings-selskaber i verden. Bestiller du en billeje igennem CarTrawler så er priserne altid med ubegrænset kilometer og lovpligtige forsikringer. Læs mere om betingelsr under den enkelt lejebil i søgemaskinen eller læs vores faq-ofte-stillede-sporgsmal-om-billeje om billeje.

Vi ønsker dig god fornøjelse med at finde en billig lejebil og god løbetur!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *