Vejskilt. Lej din bil på Billej.infoBruger du din sunde fornuft, er kørsel i udlandet sjældent noget problem, trods underlige regler. Foto: Wikimedia.

Når du skal på ferie i udlandet og vil benytte billeje, er det naturligvis vigtigt, at kende de lokale færdselsregler. Men det er ikke blot regler om miljømærkater, dæk og promillegrænser, som kan adskille landene. Der findes også en række mere usædvanlige regler for bilkørsel i Europa, som de færreste nok kender til.

Den engelske avis The Telegraph har set nærmere på færdselsreglerne i Europa, og har fundet frem til en række pudsigheder, som med engelske øjne virker mærkelige. Danmark går da heller ikke ramt forbi.

Vores lovkrav om kørelys i dagtimerne er, ifølge avisen, således lidt pudsigt. Reglen er dog ikke mere underlig end, at alle nye typer personbiler og mindre varevogne siden starten af 2011 har skulle være udstyret med kørelys ifølge EU-reglerne.

Der findes dog en række regler, som vi danskere ikke kender til herhjemme. I Frankrig betyder et nyt lovkrav således, at biler skal være udstyret med eget alkometer, og i Spanien skal brillebrugere huske at medbring et reservepar. Er du i Spanien, kan du i nogle byer desuden komme ud for, at biler skal parkeres i skiftevis højre eller venstre side af vejen afhængigt af ugedagen.

Mere usædvanligt er det, at man ifølge The Telegraph ikke må køre en beskidt bil i Hviderusland, og du i Rusland ikke må samle blaffere op.

Læs her mere om færdselsregler i udvalgte lande

Færdselsregler når du kører bil i Spanien

Færdselsregler i Italien

Færdselsregler i Portugal

Færdselsregler i Tyskland

Bestil billeje til ferien

Billeje er trods enkelte underlige færdselslove den nemmeste måde at komme omkring i ferien, hvis du for eksempel ønsker at besøge seværdigheder. I søgemaskinen her på siden kan du nemt sammenlign priser på billeje i Europa og resten af verden fra en lang række biludlejningfirmaer. Du kan med fordel bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen, så du kan fortsætte til dit hotel uden forsinkelse og med det samme kan tage hul på ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *