, Miljøzoner i TysklandHold øje med dette mijøzone-skilt i Tyskland.

Planlægger du en bilferie i Tyskland, skal du være opmærksom på at mange tyske byer har indført miljøzoner. Det betyder, at uanset om du kører i egen bil eller benytter bileje, skal bilen være udstyret med et miljøzonemærke, før du må køre ind i Berlin, Hannover, Köln, Stuttgart, Freiburg, München og mange andre byer.

Miljømærkater til rejsen i Tyskland

De tyske byer har indført miljøzoner (tysk: Umweltzone) for at begrænse partikelforureningen og tillader adgang efter et mærkningssystem, som er opdelt i tre typer miljømærker alt efter hvor meget din bil forurener: rød, gul og grøn, hvor rød ikke giver adgang. Færdsel i en miljøzone uden det rette miljømærke straffes med bøde, som kan være på op til 40 euro.

Du kan bestille et miljømærkat (Umweltplakette eller Feinstaubplakette) hos blandt andet den tyske TÜV-organisation eller FDM. Det er typisk billigere at bestille miljømærket i Tyskland, hvor det også kan købes hos godkendte værksteder. Mærkatet, som forsynes med bilens indregistreringsnummer, er gyldige i hele Tyskland i bilens levetid.

Du kan læse mere om reglerne for miljømærker og se et kort over byer med miljøzoner på denne tyske hjemmeside

Sådan finder du billig billeje i Tyskland

Et stort antal biludlejningsfirmaer heriblandt Hertz, Sixt og Avis er tilstede i Tyskland med et fintmasket net af udlejningssteder. Derfor er bilferiens mange tilbud og store fleksibilitet også en mulighed for dig, som ikke har egen bil, eller som ikke ønsker at køre hele vejen fra Danmark.

Har du brug for at benytte din danske lejebil inden for de tyske miljøzoner, vil dit biludlejningsselskab ofte gerne være behjælpelig med, mod betaling, at udstyre lejebilen med et sådan. Husk blot at bestille det i forvejen. Bestiller du billeje i Tyskland, har lejebilen allerede miljømærke.

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du nemt finde de bedste priser på billeje i Tyskland fra alle biludlejningsselskaberne. Selv hvis du har egen bil, kan det på længere bilferier ofte bedst betale sig at benytte billeje, for eksempel fra Flensborg, da du så ikke har værditab på grund af slid.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *