, Ny færdselslov på MallorcaEn af de smukke udsigter på Mallorca. Foto: Steve Jurvetson, Creative Commons.

Planlægger du at holde ferie på Mallorca med billeje, bør du være opmærksom på en række ændringer i færdselsloven, som trådte i kraft i begyndelsen af maj.

Ændringerne som ikke blot gælder på Mallorca men hele Spanien, er også i øvrigt også værd at studere i tilfælde af, du har tænkt dig at cykle rundt på øen.

De nye regler på Mallorca

Her følger en kort opsummering af nogle af de nye regler i færdselsloven, som gælder på Mallorca.

  1. Hastighedsoverskridelser med blot 1 km/t kan nu straffes med bøde. På nogle motorveje er fartgrænsen sat op til 130 fra 120 km/t, mens den i nogle byer er sat ned til 20 km/t.
  2. Observerer Guardia Civil en trafikforseelse, behøver de ikke stoppe køretøjet for at retsforfølge, hvis blot de er i stand til at notere sig bilens registreringsnummer.
  3. Spirituskørsel med en promille på det dobbelte af den tilladte medfører en minimumsbøde på 1.000 Euro. Det samme gælder for billister tidligere dømt for spirituskørsel og billister påvirket af stoffer.
  4. Guardia Civil kan beslaglægge ethvert køretøj, som fragter børn uden de påkrævede barnesæder.
  5. Der er specifikke krav til hvor børn af forskellige aldre skal sidde i bilen.
  6. Cyklister under 16 år skal bruge hjelm.
  7. Der påhviler billister større ansvar for at tage hensyn til cyklister.
  8. Det er ulovligt at benytte radar- og fartkamera-detektorer.

Kilde: SeeMallorca.com

Bestil billig billeje på Mallorca

Naturskønne Mallorca, som er den mest bjergrige af de Baleariske Øer‎, opleves bedst med egen lejebil, og det er nemt at finde billig billeje. Med din egen lejebil kan du udforske Mallorca i dit helt eget tempo og finde de små gemmesteder, som turister normalt ikke oplever.

Benyt søgemaskinen her på siden til at bestille billig billeje på Mallorca. I søgemaskinen finder du nemt de billiste priser på lejebiler fra de mange forskellige biludlejningsfirmaer på Mallorca.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *