Suzuki Ignis i ParisSuzuki Ignis i Paris. Foto: Creative Commons.

Ved den netop overstået biludstilling i Paris præsenterede Suzuki deres nye kompakte SUV, Ignis, for det europæiske publikum. Modellen bliver lanceret i Danmark i løbet af foråret. Er du på udkig efter en SUV-lejebil? Så brug søgemaskinen her på siden.

En iøjefaldende model

SUV-modeller er traditionelt kendetegnet ved at være større end normale personbiler, og mange billeje-kunder sætter pris på den ekstra plads i kabinen til passagerer og bagage samt ikke mindst høje siddeposition for overblik og komfort. Ignis skiller sig dog lidt ud med en længde på blot 370 cm, hvilket ifølge Suzuki gør den til markedets mest kompakte SUV.

I den nye Suzuki ligger som standard en energieffektiv 1,2 Dualjet-benzinmotor med 90 HK, men det vil også være muligt at få Ignis som “Mild hybrid”, hvor benzinmotoren kobles sammen med en kombineret el-motor og generatorenhed (ISG) samt et batteri af lithium-ion-typen. Derved opsamles energi fra deceleration og opbremsninger og bruger efterfølgende som assistance til benzinmotoren ved igangsætning og acceleration. Udgaven med “mild hybrid” kan dermed køre omkring 23 km/l ved blandet kørsel.

Tro mod SUV-konceptet vil det være muligt at få Ignis med firehjulsstræk, som automatisk vil tilkobles baghjulene ved behov.

Lej en SUV

Der vil nok gå noget tid endnu før Ignis eventuelt vil være at finde blandt de store biludlejningsfirmaer lejebiler, men de har allerede nu som oftest et bredt udvalg af SUV’er.

Udover den omtalte rummelighed og komfortable siddehøjde er der mange som foretrækker at leje en SUV for at være sikker på at kunne komme frem på veje af alle typer. En SUV er ikke nødvendigvis velegnet til at køre helt “off-road”, men en hullet grusvej burde ikke være noget problem og næsten med garanti en mere behagelig oplevelse end i en almindelig personbil. Har du planer om at bruge billeje til at drage på opdagelse uden for alfarvej, er en SUV ofte et oplagt valg.

Skal du for eksempel holde bilferie på Island, er det oplagt at leje en bil med gode terrængående egenskaber.

Brug søgemaskinen her på siden til hurtigt at finde den billigste billeje fra hundredevis af forskellige biludlejere – både store internationale selskaber som Hertz, Enterprise og Avis samt mindre lokale firmaer. Du kan med fordel bruge filterfunktionen til at begrænse prisoversigten til kun at inkluderer lejebiler af bestemte typer, hvis du er på udkig efter en SUV til din bilferie.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *