, Ny lufthavn i Istanbul klar med åbningsdatoIstanbul er et godt udgangspunkt for en ferie med billeje i Tyrkiet. Foto: Pedro Szekely, CC BY-SA 2.0.

Det er intet mindre end Europas største lufthavn, som efter planen slår dørene op i Istanbul til efteråret. Helt præcis åbner den nye lufthavn, Istanbul New Airport, den 29. oktober 2018 – Tyrkiets nationaldag. Med en kapacitet på op til 150 millioner rejsende, når den er fuldt udbygget, vil den nye lufthavn afløse den eksisterende Atatürk Lufthavn, som til sammenligning havde knap 64 mio. passagerer sidste år.

Overtager fra Atatürk Lufthavn

Når den nye storlufthavn ved Istanbul sættes i drift, er planen, at der samtidig lukkes ned for alle flyruterne fra Atatürk-lufthavnen. De to skal således ikke være i brug samtidig. Istanbul New Airport overtager sågar lufthavnskoden IST fra Atatürk Lufthavn, der fremover kun skal benyttes af privatfly og fragtfly. Den får i stedet koden ISL.

Ifølge planen vil Turkish Airlines som det første flyselskab begynde at flyve til og fra Istanbul New Airport, mens de øvrige udenlandske selskaber først går i luften knap et par døgn senere. På dette tidspunkt skal alt logistikken og udstyret fra Atatürk Lufthavn (bagagevogne osv.) gerne være på plads.

Du kan læse mere om det store lufthavnsprojekt på den officielle hjemmeside.

Billeje i Istanbul New Airport

Hvis du allerede har booket en lejebil med afhentning fra Atatürk Lufthavn på et tidspunkt efter den 29. oktober 2018, vil du sandsynligvis modtage en besked om, at din reservation er overflyttet til den nye storlufthavn. Har du spørgsmål til din billeje reservation, skal du kontakte Cartrawler direkte.

Bruger du søgemaskinen her på siden, vil du naturligvis når åbningen nærmer sig, kunne bestille billig billeje i Istanbul New Airport fra en lang række biludlejningsfirmaer, som naturligvis bliver en del af Europas største lufthavn. Alle de store, internationale udlejere såsom Avis, Hertz og Enterprise vil være på plads i lufthavnen sammen med en stribe mindre, lokale biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *