Når du kommer syd for grænsen vil du ofte møde tankstandere med E-10 benzin. Foto: NatiSythen, CC BY-SA 3.0.
benzinstander

Når du kommer syd for grænsen vil du ofte møde tankstandere med E-10 benzin. Foto: NatiSythen, CC BY-SA 3.0.

En ny EU-mærkningsordning skal gøre det nemmere at tanke den rigtige benzin. Den nærmeste tid vil standere og pistoler på tankstationer i hele Danmark derfor få mærker, som oplyser om indholdet af bioethanol i brændstoffet.

Motor kan tage skade

I Danmark vil du ifølge FDM i hvert fald indtil 2020 kun møde et E5- og B7-mærke, når det gælder henholdsvis benzin og diesel. E-5 betyder at der er højest 5 procent bioethanol i benzinen, mens B7 tilsvarende angiver, at der er op til 7 procent bioetanol i dieselen.

Hvorfor er det så nødvendigt at angive indholdet af bioethanol, spørger du måske? Svaret er, at der er forskellige grænser for, hvor højt indhold af bioethanol i brændstoffet bilernes motorer kan tåle. De fleste nyere biler kan ifølge FDM klare klare brændstof med et højere indhold af bioethanol, som er mere miljøvenligt, og i flere andre europæiske lande tilbydes dette. Men der er også biler med motorer, der ikke tåler for eksempel E-10 benzin. Her skal mærkerne hjælpe bilister med at undgå en forkert optankning, som i værste fald kan lave skader på motoren.

For at hjælpe bilister med at tanke rigtigt, vil bioethanol-mærkerne vil nye biler også blive udstyret med et mærke ved tankdækslet, som minder om, hvilket brændstof bilen kan køre på. Et E-10 mærke på bilen fortæller for eksempel dig, at du kan tanke brændstof med op til E-10, dvs. også E-5.

Lejer du en bil og er i tvivl om, hvilken type brændstof du skal tanke? Normalt placerer udlejereren et tydeligt mærke for eksempel ved tankdækslet eller på instrumentbrættet.

Det kan være dyrt at tanke forkert i din lejebil

Bestil billig billeje online

Når du søger efter billig billeje i søgemaskinen her på Billeje.info, kan du ved hjælp af søgemaskinens filterfunktion vælge at din lejebil skal benytte en bestemt type brændstof, hvis dette er et vigtigt kriterium for dig.

Benzin- og brændstofregler ved billeje

Søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden, indhenter de aktuelt bedste priser på billeje fra både store, kendte firmaer som Avis, Hertz og Europcar, men også mindre, lokale udlejere, der i mange tilfælde også har gode tilbud. Du skal blot angive hvor og hvornår, du har brug for et køretøj, så får du en oversigt over dem alle.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *