Det er vigtig for både hundens og passagerernes sikkerhed, at hunden er fastspændt. Foto: Unsplash, Public Domain.

I Danmark er der ikke noget lovkrav om, at hunde skal være fastspændt eller i bur under kørsel, men af hensyn til sikkerheden bør du alligevel overveje det.

Lille hund vejer som en hest

Mange billister tænker ikke over, at en hund på bare 6 kg ved en kollision med 90 km/t vil ramme forruden eller de foransiddende med en vægt, der svarer til langt over 700 kg. Er der tale om en større hund på 30 kg, vil den selv ved en kollision eller hård opbremsning ved “kun” 50 km/t ramme med en vægt på 1200 kg.

“Har man både børn og en mindre hund, synes børnene ofte at det er hyggeligt, hvis hunden sidder hos dem på bagsædet. Her har det stor betydning, at hunden er fastspændt med en sele under kørslen. Det gælder både hundens og passagerernes sikkerhed”, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig i If Skadeforsikring.

En lille investering for sikkerheden i bilen

En sikkerhedssele til hunden er ikke nogen stor investering. Hos de fleste dyrehandlere fås således seler for for mellem 100-250 kr., der spændes fast til bilens almindelige selelåse. Derved vil hunden ikke blive slynget fremad i bilen, hvis uheldet er ude.

Hunden bør desuden placeres på bagsædet, så den ikke rammes af airbags ved et eventuelt sammenstød.

Andre regler i udlandet

Skal familiehunden med på ferie, skal du desuden være opmærksom på, at der kan være andre regler for transport af dyr.

Går turen for eksempel til Sverige, skal man overholde en række lovkrav: Er hunden ikke placeret i et bur, skal den være fastspændt med sele. Benyttes et bur er der ligeledes krav om størrelse, så hunden kan ligge ned og vende sig uhindret.

Færdselsregler i udlandet

Er du en af de mange som i år skal på bilferie i udlandet i egen bil eller med billeje? Husk at du her på Billeje.info både kan finde den billigste lejebil og information om færdselsregler i udlandet.

Søgemaskinen til billeje finder du øverst her på siden. Links til færdselsregler i en række af de mest populære ferielande, kan du finde nederst på forsiden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *