Den mest solgte bil i Danmark i 2015, VW Up!. Find billige VW lejebiler på Billeje.info. Foto: Autoviva

I 2015 blev der for første gang solgt over 200.000 nye biler i Danmark. Ifølge De Danske Bilimportører blev der helt præcis solgt 207.717 nye biler i Danmark sidste år, hvilket svarer til, at der hver dag er rullet 569 biler nye biler ud på gaden.

Flest små biler

Traditionen tro køber danskerne flest små biler. Det var således i 2015 igen i det såkaldte B-segment, at der blev solgt flest biler. Det er i dette segment, at man blandt andet finder bilmodeller som Peugeot 208, VW Polo og Ford Fiesta. Med 63.963 solgte biler står dette segment for en markedsandel på lidt over 30 procent ifølge De Danske Bilimportører.

Årets mest solgte bil skal dog findes i det næstmest solgte segment, mikrosegmentet, hvor VW Up med 7955 solgte biler for fjerde år i træk blev den mest solgte bil i Danmark.

Afgift sender Tesla til tops

I den anden ende af spektret var elbilen Tesla Model S den suverænt mest solgte model blandt luksusbilerne. I 2015 blev der således solgt næsten dobbelt så mange (2736) eksemplar som året før.

En del af forklaringen på de høje salgstal for den luksuriøse elbil skal dog findes i at Tesla fra begyndelsen af 2016 er blevet pålagt ekstra afgift, så mange har valgt at fremskynde deres køb i 2015.

Find billig billeje i Danmark

Står du og har brug for billig billeje i Danmark? I søgemaskinen her på siden finder du nemt og hurtigt de bedste priser på lejebiler i alle større byer og lufthavne fra en bred vifte af biludlejningsselskaber herhjemme.

Er du på udkig efter en bestemt størrelse bil, kan du med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion. Denne kan du også bruge til kun at få vist priser fra bestemte biludlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *