Det er ofte krav om ekstra forsikring i forbindelse med udlevering af bilen, som der klages over.

“Rekordmange klager over billeje i Europa” – sådan lyder overskriften på en ny opgørelse fra EU-Kommissionens forbrugercenter, Forbruger Europa, men det står dog ikke så slemt til, som det kan lyde.

Flere klager i 2017, men ..

Ifølge opgørelsen fra Forbruger Europa steg antallet af klager i 2017 med ildevarslende 32 procent i forhold til året før. I faktiske tal drejer det sig om en stigning i antallet af klagesager til forbrugercenteret fra 65 i 2016 til 86 sidste år. Selvom det således ganske vist er en markant stigning procentvis, er det målt på antal sager trods alt kun en lille brøkdel af de mange tusinde danskere, der hvert år lejer en bil herhjemme eller i udlandet, som klager.

For langt de fleste som benytter biludlejning, er det da også en helt gnidningsløs oplevelse. Dermed ikke sagt, at der ikke også i biludlejningsbranchen findes brodne kar, der prøver at “presse citronen”, når det gælder gebyrer og lignende. Ifølge Forbruger Europa ser de især klager over uventede ekstraudgifter til benzin, ekstra chauffør, trækkrog eller autostol. Desuden skyldes mange af klagerne, at kunder har følt sig presset til at købe en ekstra forsikring for at få udleveret lejebilen.

Bil ved hav

Billeje giver optimale betingelser for en ferie med masser af frihed.

Gode råd til problemfri billeje

Forbruger Europa har tre klare råd, som vi her hos Billeje.info kan tilslutte os: ”Hold hovedet koldt og stå fast, hvis du mødes med urimelige krav, skriv ikke under på noget, du ikke forstår og vær særligt opmærksom, hvis der står ukendte beløb.”

Læs mere om forsikring af din lejebil

Et andet velkendt problem er, at danskernes favoritkreditkort, Visa/Dankortet, af nogle biludlejere bliver opfattet som et debetkort, der ikke giver mulighed for at reservere et depositum. Det betyder, at udlejeren så i stedet kræver en ekstra forsikring. Det er derfor en god ide, at du medbringer et alternativt kreditkort, når du skal leje en bil.

Det er som sagt i langt de fleste tilfælde helt uproblematisk at benytte billeje i Danmark eller udlandet, men vil du alligevel gerne være forberedt på eventuelle situationer, hvor det kan betale sig “at holde hovedet koldt”? Så kan det anbefales at se de fire korte film, som Forbruger Europa har produceret om de problemer, danskerne oftest møder, når de skal leje bil i udlandet.

Bjergvej shutterstock

Med en lejebil kommer du nemt omkring på dit rejsemål uden at skulle bekymre dig om offentlig transport.

Sådan finder du den billigste lejebil

Der findes så mange biludlejningsfirmaer, at det kan være uoverskueligt at finde den billigste pris på sin lejebil. Især på populære rejsemål, er der ofte mange biludlejere at vælge mellem. Går du blot hen til den første og bedste udlejningsskranke i ankomstlufthavnen uden en forhåndsreservation, risikerer din lejebil at blive betydeligt dyrere, end hvis du booker hjemmefra.

Det kan du gøre i søgemaskinen øverst her på siden. Denne anerkendte fra CarTrawler gør det nemt både at finde og bestille den billigste lejebil i lufthavne og byer i det meste af verden. Du skal blot angive hvor og hvornår, du ønsker at afhente dit køretøj. Så giver søgemaskinen dig hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste tilbud dette sted. Det er den nemmeste og sikreste måde at finde de bedste priser fra både store, internationale udlejere som Avis, Hertz og Enterprise, men også et væld af mindre, lokale udlejere.

Har du spørgsmål omkring billeje? Så tjek vores FAQ med svar på ofte stillede spørgsmål om biludlejning.

Har du spørgsmål vedr. din billejereservation, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *