, Romantische Strasse – oplev det sydlige Tyskland med billejeDinkelsbühl. Et af højdepunkterne på ruten. Foto: Abhijeet Rane, CC.

Hvis du blot suser gennem Tyskland ad den store autobahn, går du glip af en masse. Der findes således et væld af smukke, mindre vejstrækninger, man er oplagte mål for en kør-selv ferie med billeje i Tyskland. En af de mest populære er den romantiske vej, Romantische Strasse, som leder dig knap 400 km fra Würzburg til Füssen i Allgäu ved de bayerske Alper.

Romantische Strasse – den ældste turistrute

Den romantiske vej blev oprettet i 1950 og er dermed den ældste af sin slags i Tyskland. I starten var hensigten med ruten at give besøgende fra hele verden en mulighed for at se, at der trods krigens rædsler og ødelæggelser stadig var masser af skønhed og velbevarede seværdigheder i Tyskland.

I dag er denne turistmagnet kendt over hele verden, og det har sågar været nødvendigt at lave skilte med japanske oversættelser. Ruten som fra barokbyen Würzburg ved Mainflodens bredder til Bayerns højest beliggende by, Füssen, går gennem 60 større og mindre byer inden man når frem til de bayerske Alper, er da også en enestående oplevelse. Den ene perle efter den anden dukker op i form af prægtige slotte og klostre, ligesom der i de små byer er middelalderlig bindingsværksromantik for alle pengene.

Fra frodige dale til dramatiske bjerge

Følger du Romantische Strasse fra nord mod syd, vil du opleve en fantastisk variation i landskabet. I starten ved Würzburg bevæger du dig gennem frodigt landbrugsland med bølgende vinmarker. Senere følger blandt andet den betagende Tauberdal i Ries-krateret, det maleriske Lechfeld-område, Pfaffenwinkel-regionen i Oberbayerns Alpeforland, før du til sidst når til de kendte eventyrlige kongeslotte i Bayern. Her er det næsten et must at lægge vejen hen forbi det spektakulære Neuschwanstein-slot, som er et af Tysklands mest berømte bygningsværker.

Det er naturligvis ikke kun den smukke natur og idylliske bygningsværker, som har gjort den romantiske vej til en af de største attraktioner i det sydlige Tyskland. Det er også de mange muligheder undervejs for at opleve et rigt kulturliv. Ruten er således også kendt som en af de bedste festivalruter, hvor der fra den tidlige sommer til langt ind i efteråret afholdes historiske fester med festspil under åben himmel og lækre kulinariske indslag.

Nem at følge i bil

Det er nemt at følge den romantiske vej, som er markeret med brune skilte. Vil man ikke nøjes med at følge Romantische Strasse i bil, er der også lavet sideløbende ruter for vandrere og cykelturister.

Du kan finde mere information om den populære turistrute på den officielle hjemmeside her.

Füssen behøver ikke være slutningen på kør-selv ferien. Har du appetit på flere oplevelser, kan du herfra fortsætte turen ad den imponerende Deutsche Alpenstrasse. Den Tyske Alpevej snor sig knap 500 km gennem De Bayerske Alper, den imponerende smukke naturlige grænse mellem Tyskland og Østrig.

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Du har måske allerede skimtet Neuschwanstein, hvis du har fulgt autobahn A7 mod Østrig. Foto: ビッグアップジャパン, CC.

Find billig billeje i Tyskland

Det er billigere at leje en bil i Tyskland end mange tror, og dertil kommer at udvalget af lejebiler er enormt. På Billeje.info kan du finde og bestille billeje i alle større tyske byer. Vil du følge en turistrute, kan du ofte med fordel benytte muligheden for at afhente din lejebil i en by og aflevere den i en anden.

Selv hvis du har egen bil, kan det være værd at overveje billeje. Mange danskere har således allerede opdaget fordelen ved at leje en bil syd for grænsen – f.eks. i Flensborg, som er én af vores mest søgte destinationer.

Starter du din bilferie med at leje en bil lige på den anden side af grænsen, kan du eventuelt følge turistruten, der præsentere brødrene Grimm’s eventyrlige verden.

Inden du begiver dig sydpå, bør du læse vores artikel om færdselsregler i Tyskland. Her kan du blandt andet læse om hastighedsgrænser og miljøzoner.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *