Unge bilFoto: splitshire.com, CC0 License

Selvom du nu blot skal være 17 år for at sætte sig i bilens førersæde i Danmark, må du stadig vente nogle år længere, før du kan leje en bil. Nogle biludlejningsfirmaer har dog de seneste år sænket deres minimumsalder for deres kunder. Se her aldersgrænsen hos de største biludlejningsfirmaer i Danmark.

Unge efterspørger billeje

Har du brug for en bil til en weekendtur med vennerne eller en varevogn til at flytte hjemmefra. Så tænker du måske, at den nemmeste løsning er billeje. Ifølge biludlejningsfirmaerne modtager de da også ofte forespørgsler fra unge, som ønsker at leje.

Oversigt nedenfor for de førende biludlejere i Danmark viser dog, at man har mulighed for at leje en bil i Danmark fra man er fyldt 19 år.

Minimumsalderen for billleje i Danmark

  • Avis: 21 år (almindelige personbiler). 28 år for luksusbiler. Du skal have haft et gyldigt kørekort i minimum 12 måneder. Er du under 25 år tillægges et gebyr for ung fører. Bemærk at Avis desuden har højere minimumsalderen ved betaling med Visa/Dankort, udenlandske Visa Debit eller Mastercard Debet.
  • Budget: 19 år. 28 år for luksusbiler. Højere minimumsalder ved betaling med Visa/Dankort, udenlandske Visa Debit eller Mastercard Debet. Førerens kørekort have været gyldigt i mindst 12 måneder.
  • Enterprise: 19 år. Gebyr chauffører under 25 år. Lejere under 25 år kan ikke leje Mellemklasse MPV, Stor bil, Premium og Luksusbil.
  • Europecar: 23 år. Et “ung fører” tillæg opkræves for personer under 26 år. 20 år ved leje af en række vare- og lastvogne. Førerens kørekort have været gyldigt i mindst 12 måneder.
  • Hertz: 23 år. Kun 19 år for små lejebiler som for eksempel VW Up! og Ford Fiesta samt nogle varevogne for et ekstragebyr. (ekskl. moms). 28 år for luksusbiler.
  • Sixt: 20 år. 28 år for luksusbiler. Førerens kørekort have været gyldigt i mindst 12 måneder. Tillæg for førere under 26 år.

Oversigten er udarbejdet i september 2016. Der kan gælde andre minimumsaldre og krav til kørekortets gyldighed for nogle bilgrupper. Vi tager desuden forbehold for fejl og ændringer, da biludlejningsfirmaerne af og til tilpasser deres lejebetingelser.

Bemærk: Ved leje i udlandet kan reglerne for minimumsalder, kørekortsgyldighed og gebyr for ung fører variere fra land til land.

Find den billigste billeje i Danmark

Er du på udkig efter den billigste billeje i Danmark? Så brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden.

Du skal blot angive hvor og hvornår, du ønsker har brug for en lejebil. Så giver søgemaskinen dig hurtigt en oversigt over alle de aktuelt bedste priser på billeje fra de forskellige udlejere i danske byer og lufthavne.

Har du brug for en varevogn eller anden bestemt biltype? Så kan du med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion til at begrænse listen.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *