Det er nemt og billigt at komme omkring i Tyskland med billeje.

Er du på udkig efter den perfekte lejebil til din næste rejse? Den amerikansk internetavis Huffington Post giver i en ny artikel en række gode råd til, hvordan du vælger helt rigtigt, næste gang du skal benytte billeje.

Forstå din biltype

En af de første ting du ifølge avisen skal tage stilling til, når du vil leje en bil er, hvilken biltype det skal være. I søgemaskinen fra CarTrawler, som er den Billeje.info samarbejder med, inddeles køretøjerne i biltyperne: Lille (Mini eller økonomi), Mellem (Kompakt), Stor (Stationcar eller minivan), Luksus/Cabriolet og Varevogn. Det vigtige her er at forstå, at typebetegnelsen ikke er knyttet til én bestemt bilmodel, men at der godt kan være et vist “spillerum” inden for de forskellige biltyper.

Generelt finder du naturligvis de billigste og mindste lejebiler under biltype ‘Lille’, mens en ‘Mellem’ generelt har plads til 5 passagerer. Du kan dog ikke forvente, at få et bestemt bilmærke eller model, selvom du vælger en bestemt biltype, der er illustreret med for eksempel en Ford Fiesta. Grunden til dette er, at biludlejningsfirmaerne må tage forbehold for fejl og udsolgte biler. Du kan dog altid være sikker på, at få en bil i samme klasse.

Overvej tilvalg

De fleste biludlejningsfirmaer tilbyder forskellige former for ekstraudstyr. Nogle ting indgår automatisk, mens andre er tilvalg, som koster ekstra. Har du slet ikke brug for for eksempel en autostol, er der selvfølgelig ingen grund til at betale ekstra for en sådan. Men det er dog ifølge Huffington Post altid værd nøje at overveje, hvilke former for ekstraudstyr der eventuelt kan gøre bilrejsen endnu mere komfortabel.

Opgraderings-roulette

Et af de lidt tvivlsomme tips fra Huffington Post er at booke en af de populære og billige biltyper i en travl feriesæson, og så satse på at få en gratis opgradering til en større biltype, hvis biludlejningsfirmaet løber tør for de mindre biler. Som det også understeges i artiklen, er dette dog en risikabel strategi – deraf navnet “opgraderings-roulette”. For hvis du i virkeligheden har behov for den store lejebil, hvad gør du så, hvis udlejeren alligevel ikke er løbet tør for små lejebiler?

Kend din bil

Måske anser du dig selv for en meget rutineret billist, som ikke har brug for instruktioner, hvis du skal sidde bag rattet i en ny bil. Nu til dags er det dog muligt at leje mange andre typer bil end den normalt standard personbil. Flere og flere biludlejningfirmaers flåder rummer forskellige former for hybrid- og elbiler. I nogle lande kan det desuden være standard med automatgear i lejebilerne. Det sidste råd lyder derfor, at du ikke skal være for stolt til at bede om bede om lidt instruktion fra personalet på udlejningsstationen, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Sådan starter du din lejebil

Bestil din lejebil online

Det sidste, men efter vores mening vigtigste, råd i forbindelse med billeje er, at du bestiller din billeje online. Her har du bedre mulighed for at studere udvalg og priser, end hvis du blot møder op uden booking ved en udlejningsskranke i lufthavnen.

Vil du sammenligne priser på lejebiler fra alle de store biludlejningsfirmaer plus en stribe mindre udlejere på én gang? Det kan du nemt gøre med søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden. Du skal blot angive datoer og sted, så får du hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste tilbud.

Har du spørgsmål omkring bestilling af billeje, kan du med fordel tjekke vores FAQ med svar på de hyppigste spørgsmål om billeje.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *