Bil motorvejFå en problemfri bilferie med billeje.

Hvert år oplever danske familier på kør-selv ferie, at bilen pludselig får problemer på ture sydpå. Går du i stå på Autobahn, bør du gøre som tyskerne: Kravl over gearstangen og stå ud i højre side.

Hold hovedet koldt ved nødstop

I Tyskland er der en klar anbefaling fra vejhjælperne om, at man ved motorstop eller andre problemer holder ind i nødsporet og dernæst sørger for at få alle ud via dørene i HØJRE side – helst iført sikkerhedsveste – og at alle derefter kravler i sikkerhed på modsatte side af autoværnet. Først når dette er sket, tilkalder man vejhjælp. Det forklarer Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If Skadeforsikring.

“Ved nødstop er det altid vigtigt at holde hovedet koldt, og det er en fordel på forhånd at have tænkt igennem hvordan man vil sikre både sig selv og passagerne, hvis uheldet er ude,” siger hun.

Det er naturligvis ikke kun ved motorstop på Autobahn i Tyskland, at danske bilister børe tage ved lære af tyskerne og kravle over gearstangen. Sammen anbefaling er god at have in mente ved kørsel på motorveje i andre lande. Selvom hastigheden måske ikke er ligeså høj som i Tyskland, er det let at undervurdere hvor hurtigt biler kommer bagfra, i det man stiger ud.

Skal du på bilferie i Tyskland eller kører du gennem landet på vej mod Middelhavet, bør du sætte dig ind i de tyske færdselsregler.

Skån din egne bil med billeje fra Flensborg

En af grundene til at danske billister får problemer på vejen sydpå om sommeren er, at vi ofte undervurderer den belastning en sådan tur udsætter vores bil for. Selvom din bil måske fint klare hverdagens ture til og fra arbejde, er det en helt anden belastning at køre flere tusinde kilometer med fuld last i høj hastighed.

Billeje er en oplagt mulighed for helt at undgå dette problem. Som vi tidligere har beskrevet i blog-indlægget Bilferien slider på din bil – benyt billig billeje i stedet, kan du således med fordel udnytte, at der lige syd for grænsen i Flensborg findes billeje til lave priser. Du parkerer blot din egen bil gratis hos et af de mange udlejningsselskaber og fortsætte derefter bilferien i en moderne, billig lejebilbil. Det sparer desuden din egen bil for slid og værditab.

Læs mere om fordelene ved at leje en bil i Flensborg

Uanset hvor du ønsker at leje en bil til ferie, kan du bruge søgemaskinen her på siden til at finde de billigste priser. Søgemaskinen fra CarTrawler indhenter altid de aktuelt bedste tilbud fra Avis, Europcar, Hertz, Sixt og en lang række andre store og små biludlejere. Det gør det let for dig, at finde den bedste pris på den biltype, du har brug for.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *