, Skal du leje en cabriolet? Fordele og ulemper

Når sommervejret viser sig fra sin bedste side, eller du er på ferie i syden, er det en oplagt mulighed for at leje en cabriolet for at mærke solen i ansigtet og vinden i håret. Men hvad er fordelene og ulemperne ved at leje en bil, hvor taget kan foldes væk?

Sjove og stilfulde

Især for danske billister, der ikke ligefrem er forvænt med vejr, der indbyder til at køre i cabriolet, er billeje i udlandet eller på gode sommerdage herhjemme en chance for at udleve drømmen om at køre med vind i håret og højt til himlen. Det er simpelthen ikke til at komme uden om, at der er lidt mere stil over at sidde bag rattet i et cabriolet. Dertil kommer, at det giver en mere intens køreoplevelse. Du mærker landskabet, du kører gennem, på en helt anden måde, når taget er rullet tilbage.

Det er ikke almindeligt at se cabrioleter på vejene herhjemme, men faktisk er det ikke kun luksusbiler som fås i topløse udgaver. I Sydeuropa vil du opleve, at der også findes et hav af mere prisvenlige, små cabriolet-modeller. Selvom lejeprisen stadig typisk vil være lidt højere end for en sammenlignelig “almindelig” bil, er der derfor ikke noget i vejen for, at du for eksempel kan suse omkring i Toscana eller på Amalfikysten med toppen nede uden at skulle sprænge feriebudgettet.

Måske tænker du, at det er besværligt eller kræver et vist håndelag at slå taget op og ned? Det behøver du ikke bekymre dig om. I moderne cabrioleter klares dette som regel blot med ét tryk på en knap, så det er slet ikke nødvendigt at finde den store manual frem. Begynder der mod forventning at være truende skyer i horisonten, er det derfor ikke nogen katastrofe, men blot et spørgsmål om at holde ind til siden i tide for at få taget rullet op.

, Skal du leje en cabriolet? Fordele og ulemper
Skal du på ferie med hele familien, er en cabriolet ikke det oplagte valg. Men på en romatisk parferie i syden derimod ….

Ulemper?

Før du booker en cabriolet til din næste ferie i billeje-søgemaskinen øverst her på siden, er det værd at overveje de minusser, der kan være ved denne biltype.

Det er dejligt at mærke den friske vind i ansigtet, når det er bagende varmt, men vind larmer. Særligt hvis du begiver dig ud på motorvejen, bliver det svært at høre radio eller tale med dine passagerer, medmindre der skrues helt op for volumen. Glem også at tale i telefon. Selv på varme sommerdage kan du desuden ved motorvejskørsel opleve at vinden føles lidt som træk. Af disse grunde bør du primært overveje at leje en cabriolet, hvis du planlægger at køre ad mindre veje, hvor en cabriolet for alvor kommer til sin ret.

Du vil sandsynligvis opleve, at du helt ubevidst opsøger denne slags veje, hvor hastigheden naturligt er lavere og trafikken mindre støjende. Af samme grund er et godt tip ikke at prioritere motorstørrelse så højt som normalt, når du udvælger din cabriolet-lejebil, da det ikke er her denne biltype for alvor kommer til sin ret

En anden faktor du bør overveje, hvis du er på udkig efter en cabriolet-lejebil, er bagageplads – eller mangel på samme. Du vil således ofte opleve, at meget af pladsen i bagagerummet er optaget, når taget er foldet sammen. Af denne grund er denne type bil derfor som regel ikke velegnet til ferier, hvor man er mere end to i bilen.

Biludlejningsfirmaer med cabrioleter

De fleste af de store, internationale biludlejningsfirmaer såsom Avis, Hertz, Sixt og Europcar har et udvalg af cabrioleter i deres flåde, omend naturligvis færre eksemplar end af de normale lejebiler. Vil du være sikker på, at der er en ledig cabriolet (også kaldet convertible), bør du derfor bestille din lejebil hjemmefra i god tid.

Det kan du gøre i søgemaskinen her på siden, hvor CarTrawler lynhurtigt finder de billigste priser på lejebiler af alle slags fra en stribe store og små udlejere. Du skal blot angive hvor og hvornår, du ønsker at afhente din bil. Du kan desuden bruge en filterfunktion til at indsnævre søgeresultatet til bestemte biltyper.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *