Billig billeje på Kreta.

Mange der rejser til Spanien vælger også at besøge nabolandet Portugal i deres lejebil. Vil du bestille billeje i Spanien og køre over grænsen til nabolandet? Så husk at læse lejekontrakten godt igennem. Dermed er du er sikker på, at din udlejer tillader, at du krydser grænsen fra Spanien til Portugal, eller omvendt.

Lej bil i Spanien og fly hjem fra Portugal

En ferie med billeje er en oplagt mulighed for at udforske mere af den Den iberiske Halvø end blot én destination. Mange billejekunder vælger da også at kombinere en ferie i Portugal og Spanien, og det ganske nemt med en lejebil. Det er for eksempel normalt ikke svært at finde direkte fly hjem fra Faro lufthavn på Algarve kun ca. 75 kilometer fra den spanske grænse. Starter du i Spanien, kan du eventuelt også vælge at slutte af med et par dage i Lissabon. Der er kun omkring 150 kilometer til den portugisiske hovedstad fra den spanske grænse. Vil du omvendt gerne starte din bilferie i Portugal og rejse hjem fra Spanien, er det lufthavnene i Sevilla og Malaga dem, som ligger tættest på.

Netop billeje i Malaga Lufthavn er ofte en god mulighed for at holde en billig bilferie med billeje i Portugal. Den spanske lufthavn ligger ganske vist 4-5 timers kørsel fra Faro, men til gengæld er der som regel bedre mulighed for at finde en billig flyforbindelse hertil. Desuden er konkurrencen mellem biludlejningsfirmaerne større i Malaga og priserne derfor lavere. Udgiften til den ekstra køretur på tværs af Andalusien er derfor som regel hurtigt tjent ind, især hvis I er flere i bilen.

De mest populære billeje byer i Spanien

Spanien er det land, som modtager flest danske turister om året. En stor del af disse bestiller en billig lejebil til deres ferie. De mest populære rejsemål er Malaga i Andalusien og Barcelona i Catalonien, mens Alicante og Madrid er nummer tre og fire, når det gælder rejsemål på fastlandet i Spanien. I denne oversigt skal vi selvfølgelig ikke glemme ferieøerne, hvor Mallorca og Palma er nr. 1 efterfulgt af Gran Canarie og Tenerife i Spanien. Alle disse steder er oplagte start- eller endepunkter for en ferie med billeje.

I de fleste tilfælde er det mest praktiske, at du bestiller din lejebil med afhentning allerede i ankomstlufthavnen. De fleste biludlejere har ganske vist også udlejningskontorer inde i de fleste større byer, men det letteste er normalt blot at få udleveret sin bil allerede i lufthavnen. Så slipper du helt for at skulle bekymre dig om offentlig transport eller taxier.

Koster det ekstra at krydse grænsen i lejebil?

Planlægger du at krydse grænsen mellem Portugal og Spanien i din lejebil, bør du altid tjekke din lejekontrakt for at se, hvilke relevante betingelser biludlejningsselskabet opstiller for dette. Under alle omstændigheder bør du også altid orientere din udlejer om dine planer ved afhentningen af bilen.

Både Portugal og Spanien er en del af EU. Hos de fleste biludlejningsfirmaer i Portugal og Spanien er det da også tilladt at krydse grænsen mellem de to lande. Men oplyser du ikke på forhånd om grænsekrydsningen, risikerer du dog, at dine forsikringer ikke dækker, hvis du kommer ud for et uheld på “den forkerte side” af grænsen. Det gælder også, selvom der blot er tale om en kort udflugt ind over grænsen.

Flere af de store, internationale biludlejningsfirmaer såsom Avis, Europcar og Hertz opkræver typisk ikke noget ekstra gebyr for grænsekrydsninger i din lejebil, mens andre lægger et ‘Cross-border fee’ oveni den normale lejerpris.

Book billeje online

Det anbefales at booke sin lejebil i god tid inden afrejse i både Spanien og Portugal. Begge steder kan du ganske vist godt blot møde op og være heldig at finde en ledig lejebil. Men vil du ikke tage chancen, er det bedste at bestille billeje online hjemmefra.

Brug søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du på få sekunder kan sammenligne priser fra både store og små biludlejere. Det er den bedste måde at finde den billigste lejebil, som passer bedst til dine behov. Vil du have mest muligt ud af din rejse, er det desuden værd at vælge en udlejer, som tilbyder envejs-billeje. Så kan du for eksempel afhente din bil i Spanien, men aflevere den i Portugal.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *