Le Mans bil. Foto: darren price, Creative Commons.

Når bilproducenter som Mercedes-Benz, Porsche og Renault poster millioner af kroner i motorsport, er det ikke kun for at sikre sig prestige. Højt profileret racerløb som Le Mans og F1 er også en chance for at demonstrere, at deres teknologi er med i forreste række. Mange af de nye teknologier som blandt andet finder vej til almindelige lejebiler, er oprindeligt udviklet til racerbiler.

Fra racerbil til miljøvenlig elbil

I de senere har racerbilerne gennemgået en stor udvikling. Formel 1 biler som tidligere var V8-benzin-slugende monstre, er for eksempel i dag udstyre med sofistikeret V6-hybridmotorer.

Racerløbene giver bilproducenterne en chance for at eksperimentere med de nye teknologier og ikke mindst øge kendskabet til dem blandt publikum, før teknologien lanceres i de almindelige produktionsbiler.

Nye regler til gavn for udvikling af almindelige biler

De nye regler i F1 som betyder, at holdene skal benytte hybridmotorer, har gjort afstanden mellem racerbilerne og produktionsbilerne mindre. Kravet om at optimere en motor med færre cylindre ligner således i højere grad det, som bilproducenterne også forsøger at gøre i deres biler til almindelige forbrugere.

“Vi er meget glade for at have målsætninger og mål i F1, der er meget mere lig målene for vores produktionsbiler,” siger Daimler CEO Dieter Zetsche således, som med Mercedes har vundet de sidste to F1 mesterskaber. Det er nok heller ikke tilfældigt, at Mercedes valgte at bruge F1-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg i en stor kampagne for deres Mercedes S-klasse plug-in hybrid sidste år.

Det er ikke kun i F1, at nye tekniske tiltage senere finder vej til de almindelige biler på vejene. Udholdningsløbet Le Mans har har tjent som prøveklud for nye opfindelser. Audi har for eksempel overført laserlygter fra deres Le Mans-racer til almindelige gadebiler.

Prøv ny teknologi i en lejebil

Biludlejningsselskaber er i mange tilfæld blandt de første til at tage ny teknologi til sig. Som vi tidligere har beskrevet her på Billeje.info, har flere udlejere herhjemme og i udlandet således i dag elbiler i deres sortiment.

Vil du prøve en ny type bil, eller har du blot brug for billig billeje, kan du i søgemaskinen her på siden nemt sammenligne priser fra en bred vifte af biludlejningsselskaber på én gang. Så får du et hurtigt overblik over de billigste priser og kan let finde det bedste tilbud på den bil, som passer til dine ønsker.

Du kan med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion, hvis du ønsker at begrænse oversigten til bestemte udlejere eller biltyper.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *