Hamad InternationalHamad Internationale Lufthavn ligger syd for hovedstaden Doha. Foto: Mohamod Fasil, CC BY 2.0

Når du skal rejse, er det vigtigt at få en god start. Her kan valget af lufthavn spille en vigtig rolle for, hvor nemt det for eksempel er at finde vej til sin lejebil efter ankomst. I en ny undersøgelse kåres verdens bedste lufthavne. Se vindere og tabere her, hvor du også får tips til at finde den billigste biludlejning til din næste rejse.

Det er firmaet AirHelp, som har lavet en rangliste, hvor verdens lufthavne får deres placering på basis af en række faktorer, der er samlet under kategorierne Punktlighed, Servicekvalitet samt Mad og butikker. Skal du snart ud at rejse, kan listen være en god kilde til inspiration, hvis du vil have den bedst mulige rejseoplevelse.

Global Rangliste for lufthavne – top 10

  1. Hamad Internationale Lufthavn (Qatar)
  2. Tokyo Internationale Lufthavn (Japan)
  3. Athen Internationale Lufthavn (Grækenland)
  4. Afonso Pena Internationale Lufthavn (Brasilien)
  5. Gdańsk Lech Wałęsa Lufthavn (Polen)
  6. Moskva-Sjeremetevo Internationale Lufthavn (Rusland)
  7. Singapore Changi Lufthavn (Singapore)
  8. Hyderabad Rajiv Gandhi Internationale Lufthavn (Indien)
  9. Tenerife Nord Lufthavn (Spanien)
  10. Viracopos Internationale Lufthavn (Brasilien)

For at lave ranglisten har AirHelp blandt andet bedt tusindvis af mennesker verden over om at bedømme de lokale lufthavnes kundeservice, køer og renlighed. På listen, der omfatter 132 lufthavne, får Københavns Lufthavn en 48. plads. Bundskraberen er Lissabon-Portela Lufthavn, som dog primært får den tvivlsomme ære af sidstepladsen på grund af en dårlig score for punktlighed.

Bedste lufthavne opdelt på lande

Ranglisten over verdens bedste lufthavne er i sagens natur ret omfattende, men herunder har vi levet en række nedslag på listen for at sætte spotlys på lufthavnene i nogle af de lande, hvor det er mest populært at bestille biludlejning.

Spanien

Tenerife Nord Lufthavnen har fået en flot 9. plads på den globale rangliste, men også en række andre af de spanske lufthavne klarer sig godt i undersøgelsen. Bilbao Lufthavn og Gran Canaria Lufthavn ligger for eksempel på henholdsvis 22. og 27. pladsen. Et af Spaniens mest populære rejsemål har ifølge AirHelp lidt paradoksalt landets dårligt placeret lufthavn. Den tvivlsomme ære tilfalder således Palma de Mallorca Lufthavn på den populære middelhavsø.

Frankrig

Toulouse-Blagnac Lufthavn på en 89. plads er den bedst placeret lufthavn i Frankrig, mens Paris-Orly Lufthavnen på 126. pladsen runder det franske felt af. De lidt beskedne placeringer skyldes primært en lidt dårlig statistik for punktlighed. I praksis betyder det måske ikke så meget for rejseoplevelsen, da de franske lufthavne samtidig generelt får gode bedømmelser for deres servicekvalitet og udvalg af spisesteder og butikker.

Italien

Et af de lande i Europa, som har mest at byde på, hvis du benytter dig af billeje er Italien. Af en eller anden grund er der dog kun inkluderet to lufthavne på ranglisten: Rom Leonardo da Vinci-Fiumicino Lufthavn og Milano Malpensa Lufthavn, som ligger på henholdsvis 93. og 95. pladsen. Igen er det punktligheden det kniber lidt med. Det betyder dog naturligvis ikke noget for udvalget af biludlejningsfirmaer i de to lufthavne, som er stort.

USA

Flyver du over Atlanten til “Guds eget land”, USA, er det også oplagt at leje en bil. Der er ofte slet ikke mulighed for at nå rundt til alle byer og seværdigheder med offentlig transport, mens der er en veludbygget infrastruktur til biler. De amerikanske lufthavne klarer sig godt i undersøgelsen med en top 3, der udgøres af henholdsvis Hartsfield-Jackson Atlanta Internationale Lufthavn (34), Houston George Bush Internationale Lufthavn (36) og Seattle-Tacoma Internationale Lufthavn (40). Ligesom i de andre lufthavne i landet er der her altid god mulighed for at finde en billig lejebil, da priserne på lejebil generelt er lave i USA.

Skandinavien

Den bedst placeret skandinaviske lufthavn på listen er norske Trondheim Lufthavn (18), mens Danmark indtager 28. pladsen med Billund Lufthavn. I Sverige får du ifølge rangeringen den bedste rejseoplevelse, hvis du benytter citylufthavnen Stockholm-Bromma Lufthavn (66).

Bestil billeje i lufthavnen

Ønsker du at kombinere en flyrejse med billig billeje, er det i langt de fleste tilfælde mest praktisk at booke din lejebil hjemmefra med afhentning allerede i lufthavnen. Så slipper du helt for at bøvle med offentlig transport eller at være afhængig af ledige taxier.

Du kan nemt sammenligne priser på og bestille billeje i lufthavne i hele verden, hvis du bruger søgemaskinen her på Billeje.info. I søgemaskine, der stilles til rådighed af CarTrawler, skal du nemlig blot angive, hvor og hvornår du har brug for din bil for at få en hurtig oversigt over de bedste tilbud fra en lang række biludlejningsfirmaer. Det inkluderer alle de store udbydere, såsom Avis, Europcar og Hertz, der næsten altid er til stede i internationale lufthavne, men også ofte en stribe mindre, lokale firmaer.

Har du spørgsmål omkring biludlejning i lufthavne? Tag et kig i vores FAQ, hvor du blandt andet finder svar de mest almindelige spørgsmål omkring billeje i lufthavne. Her kan du for eksempel læse, hvad der sker med din reservation, hvis dit fly bliver forsinket.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *