Toyota CorollaToyota Corolla, som på verdensplan var grundstenen til selskabets succes. Foto: Wikimedia.

Toyota har generobret førstepladsen på listen over verdens mest værdigfulde bilmærker foran blandt andet BMW og Mercedes-Benz. Et blik på listen afslører at de traditionelle bilfabrikanter skal til at kigge sig over skulderen.

Toyota hjemmevant på toppen

Værdien af Toyota er steget med 2 procent til svimlende 29,5 milliarder dollars. Det viser en opgørelse over de 100 mest værdifulde globale brands foretaget af det britiske analyseinstitut Millward Brown.

Det er ifølge en talsmand takket være en konstant fokus på at sikre brugerne en god oplevelse, at Toyota’s brand har en så høj værdi. Det japanske bilmærke har indtaget førstepladsen blandt listens bilmærker i 9 af de 11 år opgørelsen foreløbig er blevet lavet.

Revolution på vej i bilbranchen?

Som det ses på Top 10 listen over værdifulde bilmærker nedenfor, er der næsten udelukkende tale om traditionelle bilfabrikanter med mange års erfaring i branchen. En bemærkelsesværdig undtagelse er Tesla på plads nr. 10.

Tesla’s debut i top 10 over de mest værdifulde bilmærker varsler måske nye tider i bilbranchen, hvor den teknologiske udvikling inden for de miljøvenlige biler går hurtigt i disse år.

Tesla, hvis stilfulde elbiler, har taget verden med storm, kan således meget vel tænkes at bevæge sig endnu længere op i hierarkiet de kommende år. Flere af de gamle bilgiganter har dog taget udfordringen op og har selv lanceret nye grønne biltyper.

Top 10 – bilmærkers værdi (i milliarder)

  1. Toyota $29,5
  2. BMW $26,8
  3. Mercedes-Benz $22,7
  4. Honda $13,2
  5. Ford $13,1
  6. Nissan $11,5
  7. Audi $9,5
  8. Land Rover $4,7
  9. Porsche $4,4
  10. Tesla $4,4

Læs mere om de forskellige bilmærker og lejebiler.

Blandt alle globale brands kan Toyota dog ikke konkurrere med Google, der topper listen med en værdi på $229,2 milliarder.

Bestil en billig lejebil

Toyota’s popularitet blandt bilejere verden over har også smittet af på biludlejningsfirmaerne, som ofte har forskellige Toyota-modeller i deres flåder.

Er du på udkig efter en pålidelig og ikke mindst billig lejebil? I søgemaskinen øverst her på siden kan du selv nemt og hurtigt finde de billigste priser på billeje i hele verden.

Brug eventuelt søgemaskinens filterfunktion, hvis du søger en bestemt type bil eller ønsker at leje fra bestemte biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *