Alder er ikke ligegyldig ved billeje. Personer under 25 år bliver opkrævet et ekstra gebyr og ældre mennesker kan risikere slet ikke at kunne leje en bil. For langt de fleste mennesker med gyldigt kørekort og en alder mellem 21 og 70 år er der dog ingen problemer.

At biludlejningsfirmaerne kræver et ekstra gebyr for billejere under 25 hænger sammen med, at det er dyrere at forsikre unge førere. Teknisk set er det dog aldersdiskrimination som nogle steder er ulovlig – andre steder ikke.

Det ekstra gebyr for unge mellem 21 og 24 betales hos biludlejeren og ligger typisk på knap 150 kroner per dag. Er man en gruppe hvor en af personerne er over 24 år, er det altså en fordel at lade denne person leje og køre bilen.

For personer over 70 år kan det være en god idé på forhånd at forhøre sig med biludlejningen, hvor der som regel ikke er problemer, men der kan være undtagelser.

Alderdiskrimination og rejser

Det er ikke kun ved billeje, at det er en fordel at være over en bestemt alder. Mange steder i USA kan det være svært for unge under 21 år at få lov at leje et hotelværelse. På den anden side er der også fordele ved at være unge eller pensionist.

Mange rejser er forbeholdt unge, ligesom visse vandrehjem også er det. Ældre mennesker får til gengæld ofte rabat på seværdigheder og restauranter. Nogle gange giver ens alder fordele og besparelser – andre gange ekstra omkostninger. Sådan er det både på rejser og herhjemme.

  1. B Fabricius
    B Fabricius says:

    Det burde ved lov være forbudt at alders diskriminere personer med kørekort.
    Fremstår den ældre med tvivlsom adfærd, gælder der selvfølgelig samme regler, som gælder alle andre aldersgrupper.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *