Billeje når man er over 70 år eller under 21 år

Alder er ikke ligegyldig ved billeje. Personer under 25 år bliver i de fleste tilfælde opkrævet et ekstra gebyr og ældre mennesker kan nogle steder risikere slet ikke at kunne leje en bil.

For langt de fleste personer med gyldigt kørekort og en alder mellem 21 og 70 år er der dog ingen problemer.

Billeje under 21 år – Er der gebyr for at være ung billejer?

Normalt skal du være minimum 21 år for at leje en bil. Er du under 25 år, pålægges din lejepris desuden et ekstra gebyr. At biludlejningsfirmaerne kræver et ekstra gebyr for unge billejere under 25 hænger sammen med, at det er dyrere at forsikre unge chauffører. Teknisk set er det dog aldersdiskrimination som nogle steder er ulovlig – andre steder ikke.

Det ekstra gebyr for unge mellem 21 og 24 betales hos biludlejeren og ligger typisk på knap 150 kroner per dag. Er du del af en gruppe, hvor en af dine medrejsende er 25 år eller ældre, er det altså en fordel at lade denne person leje og køre bilen.

Billeje over 70 år – Er der en øvre aldersgrænse for billeje?

I tilfælde af at din biludlejer også opkræver et tillægsgebyr for ældre billister, vil dette fremgå af dine lejebetingelser. I modsætning til gebyret, som unge billejekunder under 25 år normalt pålægges, er det dog nu til dags de færreste biludlejere, som har et tilsvarende gebyr for ældre kunder. Der er dog nogle selskaber, som pålægger kunder over en vis alder et ekstra gebyr svarende til “unge-gebyret”. Det er også værd at bemærke, at de fleste udlejere stadig som udgangspunkt håndhæver en øvre aldersbegrænsning for leje af deres biler.

Er du over 70 år er det derfor en god idé på forhånd at undersøge om biludlejningsselskabet har en øvre aldersgrænse. Der er som regel ikke er problemer, da aldersgrænsen hos de fleste biludlejningsselskaber er sat ret højt, typisk 99 år, men der er undtagelser. På Malta har de fleste selskaber i skrivende stund for eksempel en øvre grænse for billeje på blot 75 år. Andre steder varierer den øvre aldersgrænse meget mellem udlejerne. I Storbritannien har Avis og Europcar for eksempel aktuelt en øvre grænse på 75 år, mens blandt andet Enterprise og Hertz har sat den til 99 år.

Aldersgrænserne for billeje varierer desuden ofte mellem landene, selvom der er tale om det samme biludlejningsselskab. Avis, der som nævnt ovenfor har en forholdsvis lav aldersgrænse i blandt andet Storbritannien, opererer således i de fleste andre europæiske lande med en aldersgrænse på 99 år.

Positiv aldersdiskrimination

Er du ung og lidt ærgerlig over ikke at kunne få fingre i de billigste lejebiler? Så kan du måske trøste dig med, at det ikke kun ved billeje, at det er en fordel at være over en bestemt alder. Mange steder i USA kan det være svært for unge under 21 år at få lov at leje et hotelværelse. På den anden side er der også fordele ved at være ung eller pensionist.

Mange typer rejser er forbeholdt unge, ligesom visse vandrehjem og hostels ude i verden også er det. Ældre mennesker får til gengæld ofte rabat på seværdigheder og restauranter. Nogle gange giver ens alder altså fordele og besparelser – andre gange ekstra omkostninger. Sådan er det både i udlandet og herhjemme.

Find den billigste billeje online uanset alder

Når du bruger søgemaskinen her på Billeje.info til at finde den billigste lejebil, kan du for hver bil i dit søgeresultat nemt finde oplysninger om, hvilke aldersgrænser udlejeren har. Ifølge CarTrawler, som står bag søgemaskinen, er det desuden vigtigt, at du angiver din alder i løbet af bestillingsprocessen, især hvis du er under 25 eller over 70 år. Derved inkluderes eventuelle tillægsgebyrer i den endelige pris.

Har du andre spørgsmål omkring billeje? Så tjek vores FAQ med svar på ofte stillede spørgsmål om biludlejning.

Har du spørgsmål vedrørende din billejereservation, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette henvendelse direkte til CarTrawlers egen kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
 1. B Fabricius
  B Fabricius says:

  Det burde ved lov være forbudt at alders diskriminere personer med kørekort.
  Fremstår den ældre med tvivlsom adfærd, gælder der selvfølgelig samme regler, som gælder alle andre aldersgrupper.

  Svar
 2. Henning Nedergaard
  Henning Nedergaard says:

  Jeg er 81 år og ønsker leje af bil i Torremolinus Spanien kan det lade sig gøre
  V/H H Nedergaard

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Leif,

   det kan helt sikkert lade sig gøre at leje en bil når man er 82 år, men du skal måske bruge lidt tid på at lede efter den bedste pris. Nogle biludlejningsselskaber har et lidt heftigt tillæg, mens andre er ligeglade. Prøv at lave nogle søgninger og find frem til en bil, du vil have. Ellers er et tip at finde en lokal biludlejer og skriv direkte til dem for at lave en aftale. Hvis det er lidt udenfor sæsonen er de gerne ekstra sultne for at udleje deres biler.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *