Billeje i USA

En rejse til USA er for mange udlevelsen af drømmen om friheden på vejen og de åbne vidder. Well, vi kunne ikke være mere enige! Sammenlign priser på billeje i USA i søgemaskinen fra CarTrawler biludlejning, som du finder her til venstre, hvor du kan søge billejepriser og ledige lejebiler i alle byer og lufthavne i USA fra mere end 500 biludlejningsfirmaer.

Fra Pacific Highway One til den legendariske Route 66 eller US-50, med tilnavnet “The Loneliest Road in America”: USA byder på mere end en kvart million kilometer asfalt alene på det nummererede highway-system, og en meget stor del af dem er spændende at køre, så du løber ikke tør for vej lige foreløbig, hvis du sætter dig for at udforske geografien ‘over there’.

Find billigste pris på billeje i USA

Billig billeje i USA

Oplev USAs nationalparker med billeje, her Joshua Tree National Park. Kilde: Rob Unreall

Indtast dine informationer i billeje-søgemaskinen til venstre. Vælg først hvilken by eller lufthavn i USA, hvor du ønsker at afhente og aflevere din lejebil. Husk at der hos CarTrawler biludlejning i USA ikke er ekstra gebyrer for at aflevere/afhente din lejebil i to forskellige byer eller lufthavne. Skriv dernæst i hvilken periode du ønsker at leje din bil, samt alder på føreren af bilen. Du kan vælge en bestemt biltype eller blot vælge at se alle muligheder for ledige biltyper. Tryk herefter “FIND BILLIGSTE PRIS” og CarTrawler biludlejning vil give dig et hurtig overblik med alle ledige lejebiler og billejepriser i USA. Finder du en lejebil, der opfylder dine behov, kan du læse de nøjagtige lejebetingelser i søgemaskinen. Bestiller du billeje i USA og fortryder, så kan du gratis afbestille din billeje og få det indbetalte beløb refunderet, blot du afbestiller din billeje senest 48 timer inden afhentning. Vi gør opmærksom på, at der ved billeje i USA kan forekomme andre afbestillings-regler på specielle tilbud fra biludlejningsfirmaerne, det vil dog altid fremgå tydeligt i søgemaskinen. CarTrawler biludlejning søger efter priser på billeje i USA i realtid – det betyder at du altid vil få de aktuelle priser inkl. specielle tilbud fra de forskellige biludlejningsselskaber i USA.

Mere information om billeje i USA

Vi ønsker dig god fornøjelse med at finde billeje i USA her på Billeje.info. Finder du ikke lige præcis det, du søger efter her hos CarTrawler biludlejning i USA, kan du sammenligne priser på billeje i andre søgemaskiner eller finde mere information om billeje-forsikringer i USA, CarTrawler biludlejning i USA og meget mere – du finder disse link i menuen i venstre side.

De 10 bedste billeje-firmaer i USA

 1. Enterprise Rent-a-Car
 2. National Car Rental
 3. Alamo Rent-a-Car
 4. Hertz
 5. Avis
 6. Sixt
 7. Budget
 8. Dollar
 9. Thrifty
 10. Ace

Blandt de amerikanske udlejningsfirmaer finder du naturligvis de kendte Avis og Hertz, men biludlejning i USA er stærkt domineret af det såkaldte Enterprise Holdings, som er moderselskab for biludlejningsfirmaerne Alamo Rent A Car, National Car Rental og så naturligvis Enterprise Rent-A-Car. Gruppen råder over mere end 1,3 mio. lejebiler, ud af samlet ca. 2,3 mio. lejebiler på det amerikanske marked. Hertz ejer også mærkerne Dollar og Thrifty, mens Avis ejer Budget. Hos Billeje.info finder vi de bedste priser på tværs af alle biludlejningfirmaer fra mere end 6.000 udlejningskontorer i hele USA

Tag på bilferie i USA med lejebil

Tag på bilferie rundt i USA. Med biludlejning i USA bliver det muligt at køre rundt i De forenede Stater og opleve dette utrolige land i dit eget tempo. I nedenstående afsnit har vi skrevet lidt fakta og informationer om billeje i USA, men også  fakta om USA og  tips til oplevelser på en bilferie.

USA – tal og fakta

Der bor ifølge det seneste estimat 314 millioner mennesker i USA, som er over 228 gange større end Danmark. Engelsk er det officielle sprog, men mere end 10 procent af indbyggerne taler dog spansk, da latinoerne i dag er den største emigrantgruppe i USA. Landets befolkning består i det hele taget af et stort antal forskellige etniske og kulturelle grupper, som afspejler at USA i høj grad er en en nation af indvandrere. Af USA’s nuværende befolkning er således ca. hver 10. født uden for landets grænser, mens resten nedstammer fra tidligere immigranter, slaver plus en lille andel som tilhører den oprindelige befolkning.

USA udgør 50 stater og et forbundsområde. 48 af staterne og District of Columbia (som er hovedstaden Washington DC) er et sammenhængende landområde i Nordamerika. Dertil kommer Alaska og øgruppen Hawaii, som også tilhører USA.

Det kontinentale USA strækker sig over 4 tidszoner med en tidsforskel fra øst- til vestkysten på 3 timer. Det betyder, at man på USA’s østkyst er seks timer efter dansk tid, mens du skal stille uret ni timer tilbage, hvis du rejser til Californien på den amerikanske vestkyst.

De tre mest befolkede byer i USA er; New York: (8,2 mio indbyggere), Los Angeles: (3,8 mio) og Chicago: (2,7 mio). Befolkningen i USA er meget ujævnt fordelt, og befolkningstætheden på knap 31 indbyggere/km2 er derfor svær at sammenligne med den danske på 126, da USA inkluderer meget tyndt befolkede områder i for eksempel Alaska, ørkener og bjergområderne. De største befolkningsgrupper i USA bor i staterne langs landets øst- eller vestkyst såsom Californien, Washington, Florida og New York.

Klima og årstider i USA

Selvom det meste af USA har tempereret fastlandsklima med varme somre og kolde vintre, betyder landets enorme størrelse dog, at du i USA året rundt kan opleve store klimavariationer lige fra det arktiske klima i Alaska til den tropiske varme i Florida. I et af danskernes favoritrejsemål, Californien, nyder man godt af et middelhavsklima med tørre somre og kun lidt køligere vintre.

USA’s størrelse betyder også, at der klimamæssigt ikke er noget decideret dårligt tidspunkt at besøge landet på som turist. Året rundt er det muligt at finde destinationer i USA, som har perfekte klimaforhold. Højsæsonen for turister i USA ligger dog traditionelt fra slutningen af maj til starten af september, men det skyldes i ligeså høj grad placeringen af skolernes sommerferie, som vejret. Her må man for eksempel indstille sig på trængsel i de populære nationalparker, mens storbyerne i mindre grad påvirkes af sæsonvariationer i turistmængden.

Har man mulighed for at rejse enten i foråret (marts-maj) eller i efteråret (september-november), er dette ifølge de fleste anbefalinger den bedste tid at besøge de fleste af USA’s destinationerne på.

Store naturoplevelser i USA

En rejse til USA er en mulighed for at opleve noget af verdens mest storslåede natur. Med verdens tredje største landareal spænder USA’s geografi over enorme kontraster i landskab og natur. I USA kan du som for eksempel opleve subtropiske vådområder i Florida og Miami, den hede Mojave ørken i Californien og Rocky Mountains snedækkede tinder.

Et besøg i en af USA’s 58 nationalparker er næsten en garanti for en stor naturoplevelse, og en mulighed for at se noget af det smukkeste natur, som USA kan byde på. En tur i lejebil fra San Francisco til den nærliggende og meget berømte Yosemite National Park, er da også næsten et must, hvis du rejser til Californien. Her venter et spændende og varieret dyreliv (bl.a. bjørne), og et veludbygget netværk af vandrestier, som fører dig forbi storslåede udsigter med USA’s højeste vandfald. Mange nøjes da heller ikke med blot at besøge én nationalpark i USA, men vælger i stedet at benytte de gode muligheder for billig billeje til at lave en rundtur til flere af de fantastiske parker, som ligger i passende køreafstand fra hinanden.

Du kan læse mere om nationaleparkerne i USA på National Park Service’s hjemmeside, hvor du også finder et oversigtkort.

Berømte køreture

Når du kører i USA udlever du også den amerikanske drøm om frihed og fart. Og du kommer ikke sådan lige til at løbe tør for asfalt i landet, som anslået har næsten 6,5 mio. kilometer vej. Blandt de mest kendte er naturligvis “Route 66” fra Chicago til Los Angeles, og “Highway 1” fra San Francisco til Los Angeles langs Stillehavskysten. Man kan også prøve kræfter med US Highway 50, som også kaldes for “The Loneliest Road in America” på strækningen gennem Nevada. Af andre favoritter kan vi nævne “Columbia River Highway” i det nordvestlige USA – det såkaldte “Pacific Northwest” og så “Great River Road”, som følger Mississippi-floden og bringer dig til byer som Memphis, St. Louis og New Orleans. En tur for voksne og musikelskere.

Road-trips i USA – de 10 mest kendte køreture

Ifølge onlinemagasinet SmarterTravel udgøres de ultimative liste over køreture i USA af denne liste:

 1. Route 66, Chicago til Los Angeles – “The Mother Road” (kørt af Billeje.info i 1999)
 2. Pacific Coast Highway // California Highway One (kørt af Billeje.info i 2005)
 3. Overseas Highway US-1 fra Key Largo til Key West i Florida (kørt af Billeje.info i 2007)
 4. Den historiske Lincoln Highway fra Indiana til Mississippi
 5. Blue Ridge Parkway fra Shenandoah National Park i Virginia til Great Smokey Mountains National Park i North Carolina
 6. Extraterrestrial Highway 375 i “UFO-land” tæt ved Area 51
 7. Den historiske Columbia River Highway i nordvest (kørt af Billeje.info i 2010)
 8. Road to Hana, HI-360 på øen Maui – en del af Hawaii ø-gruppen
 9. Turquoise Trail fra Santa Fe til Albuquerque
 10. Beartooth Highway, US-212 i Rocky Mountains

Hvad koster billeje i USA?

Biludlejning i USA er præget af ekstrem konkurrence, og i et land, hvor befolkningen meget ofte flyver fra sted til sted, er der et stort marked for lejebiler. Du vil derfor opleve, at det er relativt billigt at leje bil i USA, også over længere perioder. Og da amerikanerne generelt er vant til større og mere luksuriøse biler, end vi danskere, vil man ofte opleve at få ganske meget bil for pengene. Du kan med fordel booke din lejebil hjemmefra, så du er fri for at skulle forhandle ved disken når du kommer frem. Her på Billeje.info garanterer vi at vi finder de bedste priser på tværs af alle biludlejningfirmaer – også de små, lokale udlejere.

Flybilletter til USAs største lufthavne

USA er verdens største flymarked, og som dansker kan man få billige flybilletter til USA fordi mange flyselskaber de seneste år er begyndt at flyve direkte til USA. Både SAS og Norwegian flyver direkte til USA fra Danmark, ligesom amerikanske Delta Airlines har en New York-rute om sommeren fra København. Dertil kommer en række selskaber, som flyver til USA med et enkelt stop fra Aalborg, Billund og København, fx. Lufthansa, KLM og Icelandair. Her er de største lufthavne i USA:

 1. Atlanta – Hartsfield Jackson
 2. Los Angeles – LAX
 3. Chicago – O’Hare
 4. Dallas/Fort Worth
 5. New York – JFK
 6. Denver International
 7. San Francisco – SFO
 8. Las Vegas – McCarran
 9. Miami International
 10. Orlando International

Regioner i USA

Californien, Florida, Texas. Vi kender navnene på mange af USA’s 50 delstater, men hvor stammer navnende fra? Det giver vi svaret på her. Parentesen efter navne er året, hvor delstaten blev optaget i Amerikas forenede Stater. USA fik sin nuværende størrelse i 1959 med optagelsen af Alaska og Hawaii.

 • Alabama (1819) – Indiansk for en stammeby.
 • Alaska (1959) – Den russiske version af eskimo-ordet alakshak kan betyde “stort land”. (USA købte i 1867 Alaska af Rusland).
 • Arizona (1912) – Spansk version af Aztec-indianernes ord arisuma, “sølvbærende”.
 • Arkansas (1836) – Indianerord for “sydvind”.
 • Californien (1850) – Fra de spanske erobrere efter en opdigtet paradisisk ø i roman fra 1510.
 • Colorado (1876) – Fra det spanske ord for “rød”.
 • Connecticut (1788) – Fra flere indianske ord, bl.a. mohikanernes “stedet med den lange flod”.
 • Delaware (1787) – Opkaldt efter en tidlig guvernør i Virginia, Lord de la Warr.
 • Florida (1845) – Fra det spanske ord for “blomstrende”.
 • Georgia (1788) – Efter Kong Georg II af England
 • Hawaii (1959) – Formentlig de indfødtes ord for “hjemland” Hawaiki. (USA annekterede øgruppen i 1898)
 • Idaho (1890) – Enten opdigtet ord for “bjergenes ædelsten” eller apacheord for en anden indianerstamme, comancherne.
 • Illinois (1818) – Fra fransk “Illinis land” eller indiansk for “mænd” eller “krigere”
 • Idiana (1816) – “Indianernes land”.
 • Iowa (1848) – Det indianske ord kan betyde “her hviler jeg” eller “smukt land”.
 • Kansas (1861) – Ord fra siouxindianerne for “sydvindsfolket”.
 • Kentucky (1792) – Det indianske ord kan bl.a. oversættes til “mørk og blodig jord”, “landet med engene” eller “morgendagens land”
 • Louisiana (1812) – Opkaldt efter franske Louis XIV, “Solkongen”.
 • Maine (1820) – Navn på gammel fransk provins eller hentydning til fastlandet ud for kysten af Maine.
 • Maryland (1788) – Opkaldt efter dronning Henrietta Maria, gift med kong Charles I af England.
 • Massachusetts (1788) – Fra indiansk “stort bakkested”.
 • Michigan (1837) – Indianerord mici gama – “stort vand”.
 • Minnesota (1858) – Fra Siouxindianernes ord “skyet vand”.
 • Mississippi (1817) – Menes at stamme fra mici zibi, indianerord fo “samlingsstedet for alle vande”.
 • Missouri (1821) – Indiansk ord for “floden med de store kanoer”.
 • Montana (1889) – Fra det latinske eller spanske ord “bjergrigt”.
 • Nebraska (1867) – Fra Omaha-indianernes ord for “bredt vand” eller “flad flod”.
 • Nevada (1864) – Fra det spanske ord for “sneklædt”.
 • New Hampshire (1788) – Opkaldt i 1629 af kaptajn John Mason efter hans hjemherred i England
 • New Jersey (1787) – Efter øen i Den engelske Kanal
 • New Mexico (1912) – Spanierne i Mexico kaldte i det 16. århundrede landet nord for den nuværende grænseflod Rio Grande (mellem USA og Mexico) for New Mexico.
 • New York (1788) – Opkaldt efter Hertugen af York, bror til engelske Kong Charles II.
 • North Carolina (1798) – Efter engelske kong Charles I, afledt af det latinske ord for Charles, Carolus.
 • North Dakota (1889) – Siouxindianernes ord for “ven” eller “forbundsfælle”.
 • Ohio (1803) – Indianerord for “fin/god flod”.
 • Oklahoma (1907) – Choctaw indianernes ord for “rød mand”.
 • Oregon (1859) – Muligvis afledning af fransk ord på et tidligt kort over området.
 • Pennsylvania (1787) – Leder af religiøs bevægelse, William Penn, foreslog i 1681 Kong Charles I af England, at området skulle hedde Sylvania (skovområde). Kongen tilføjede “Penn,” som hyldest til Penns far, der var admiral, og som kongen skyldte penge.
 • Rhodeisland (1790) – Navnets oprindelse er ukendt. Muligvis efter den græske ø Rhodos. En anden teori er, at navnet skyldes mængden af rødt ler i området.
 • South Carolina (1788) – se North Carolina.
 • South Dakota (1889) – Se North Dakota.
 • Tennessee (1796) – Fra cherokeeindianernes ord “tanasi”, en af deres bebyggelser.
 • Texas (1845) – Variant af indianerstammers ord for “ven” eller “allieret”.
 • Utah (1896) – Navajoindianernes ord for “højere oppe”.
 • Vermont (1791) – Fra fransk: grøn (vert) og bjerg (mont).
 • Virginia (1788) – opkaldt i 1584 efter engelske dronning Elizabeth, “The Virgin Queen”, som forblev ugift og ikke efterlod sig arvinger.
 • Washington (1889) – Opkaldt efter George Washington, USAs første præsident (1789-97).
 • West Virginia (1863) – Den vestlige del af Virginia nægtede i 1863 i modsætning til resten af Virginia at løsrive sig fra USA under borgerkrigen (1861-65).
 • Wisconsin (1848) – Indiansk ord for “græsrigt sted”.
 • Wyoming (1890) – Fra indiansk for “stort præriested”.

Book billeje i USA

Det er således åbenlyst, at der venter dig masser af oplevelser i USA. Hvis du vil have mest muligt ud af din tid i USA, er det en god idé at booke billeje hjemmefra. Billeje er den ideelle transportform i USA, hvor næsten alt er tilrettelagt efter, at man har bil. Med din egen lejebil slipper du for at være afhængig af offentlig transport og taxaer og kan i stedet for køre rundt i landet på egen hånd og i eget tempo. Billeje i USA kan ikke mindst også være en chance for at udleve drømmen om at “cruise” af sted i en rigtig amerikansk flyder med nedslået kaleche uden at bekymre dig om benzinforbruget.
Benyt søgemaskinen her på siden, som finder priser på billeje i USA fra alle de forskellige biludlejningsfirmaer.

Foruden CarTrawler samarbejder Billeje.info bl.a. også med andre søgemaskiner som AutoEscape og Holiday Autos, der begge tilbyder biludlejning over hele USA. Uanset hvilken eller hvilke af de halvtreds stater i USA, du skal besøge i USA, så er det muligt at bestille en lejebil i den by eller lufthavn, du rejser til via søgefunktionen her på siden.

Find den billigste lejebil i USA Find Billeje her --> Sammenlign priser her