Billeje San Francisco

Find den billigste billeje i San Francisco via vores søgemaskine, der sammenligner priser på lejebiler fra mere end 500 biludlejningsselskaber, og book din billeje nemt, hurtigt og billigt online.

San Francisco

San Francisco er et feriemål i verdensklasse og har meget at tilbyde med sin smukke beliggenhed ved bugten, det unikke, kuperede landskab og den afslappede atmosfære. Det kan anbefales at leje en bil i San Francisco, da det er et praktisk og behageligt transportmiddel, når man skal rundt og besøge de mange spændende seværdigheder.

Fishermans Wharf er en populær attraktion i San Francisco. Foto: U.S. Army Corps of Engineers Digital Visual Library

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Oplev Golden Gate og Alcatraz

San Francisco forbindes ofte med den berømte Golden Gate Bridge, som kan ses fra forskellige steder rundt omkring i byen. Det bedste sted, at opleve dette ikoniske bygningsværk er fra Golden Gate Park. Parken huser også et museum, et akvarium, en japansk have og smukke vinterhaver. Der findes også andre bemærkelsesværdige broer i området, såsom blandt andet den ældre og længere Bay Bridge. En anden populær attraktion i dette område er det berømte tidligere fængsel, Alcatraz.

Ved at leje en bil i San Francisco kan man nemt komme rundt og besøge de mange seværdigheder, som byen har at tilbyde. Man kan besøge Union Square, hvor man kan finde masser af butikker og ferieboliger. På South of Market Street, også kaldet SoMa, finder man museer og de nærliggende Yerba Buena Gardens. Om aftenen og ud på nattetimerne kan man finde masser af underholdning langs 11th Street og Folsom.

Californiens natur bliver tilgængelig med lejebil

På North Beach finder man attraktioner såsom Telegraph Hill og Coit Tower, samt et mindre område med barer, restauranter, caféer og endda stripbarer. Rejser man længere mod nord, finder man det lidt mindre lurvede område, Fisherman’s Warf, hvor der også findes barer, restauranter og caféer på Pier 39.

Områder der er værd at besøge i en lejebil er Twin Peaks, Vista Point, Mt Sutro og Lincoln Park Coastal Trail, hvorfra man kan nyde en skøn udsigt udover hele San Francisco Bay området. For at opleve en 360-graders udsigt kan man besøge Mount Tamalpais, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt udover bugten og Stillehavet. Hvis man er interesseret i at opleve hvaler, kan man køre til Point Reyes National Seashore. Er man mere interesseret i vin, så bør man besøge vinmarkerne i Sonoma Valley, Calistoga og Napa Valley.

Oplevelser i San Francisco med billeje

Bland Europa og USA, gammelt med nyt, og et billede af San Francisco begynder at vokse frem. Tag så datavirksomheden i Silicon Valley og de velkendte vingårde i Napa Valley, hippiekulturen, og et generøst bøssekvarter og du får et helt klart billede af San Francisco. San Francisco er den venlige storby med præg af en provinsby. Byen ligger på en halvø med det iskolde hav rundt omkring, et hav som Golfstrømmen ikke kommer til. Det betyder, at byen har et lidt usædvanligt klima. Somrene kan blive varme næsten som en svensk højsommer, men resten af året er vejret som det svenske septembervejr. Det betyder, at der kan være en del tåge på halvøen.

I 80’erne blev dele af byen ramt af en aidsepedimi. En kreds af frivillige med et enormt stort arrangement blev dannet og er i dag forbillede for hiv-arbejdet i store dele af verden. Store dele af San Francisco består af stejle bakker. Alle biler er parkeret med hjulene mod fortovskanten. Og det gælder om, ikke at glemme håndbremsen. På de stejle gader kører de gamle sporvogne som sammen med Golden Gate Bridge er byens kendetegn. Andre dele af byen er betydelig fladere og meget behagelig at gå på. I Golden Gate Park finder man en flora fra hele verden, og hele parken dufter af eukalyptus. Museer ligger på rad og række og byens hjemløse katte er samlet i den ene del af parken, hvor de bliver fodret og plejet af venlige dyrevenner.

San Francisco historie

Sir Francis Drake sender flere grupper i land i året 1579. Området rundt om San Francisco-bugten er en fredelig missionsstation i år 1769. Californien bliver overtaget af USA og sit navn i 1846. Guldfeberen starter i 1848 og 80.000 mennesker strømmer til. Den første transkontinentale jernbane bliver klar i 1869. Verdens første tovbane kører mellem Kearny og Jones street i 1873. Det kulturelle billede er fyldt med teatre, biblioteker, universitet og flere nyhedsaviser i 1880’erne.

Et jordskælv ødelægger de centrale dele i 1906. Åbningen af Panamakanalen som åbner i 1914 får en stor indflydelse på byen. Golden Gate broen åbner i 1936. Under 2. Verdenskrig kommer mere end 500.000 arbejdere til det nye industriområde. Beatniks flytter ind i North Beach området i 50’erne. USA’s første lesbiske gruppe dannes i 1955. Hippierne samles i Haight Ashnury, studenterne fra Berkeley protesterer mod Vietnam-krigen og de Sorte Pantere stiftes i Oakland i 1966-71. Aktive kampagner for homoseksuelle begynder i Castro 1975. Aids koster mange ofre blandt byens homoseksuelle i 80’erne. Et alvorligt jordskælv i 1989 koster mange menneskeliv og ødelægger mure, broer og bygninger. Museet Modern Art åbner i 1995 og starter et nyt byggeboom.

Transport i San Francisco

Der findes flere hundrede busruter i San Francisco samt metroer, trolleyer og historiske sporvogne som er uhyre populær blandt turisterne. Man kan købe 1-3-eller 7 dags kort til metroen og busserne på turistinformationskontoret eller der, hvor de gamle sporvogne vender ved Powel og Market St. Der går tog (Bart) fra centrum til området East Bay.

Seværdigheder med billije i San Francisco

Turistkontor findes på Hallidie Plaza ved Market og Powell Street, tel 415-391 20 00. Sporvogn til Fisherman’s Wharft, de stolte vognførere er en oplevelse i sig selv. Golden Gate Park, byens største park er et perfekt picnicsted med japansk have og flere museer. Twin Peaks, har en fantastisk udsigt ud over byen, især om natten. Napa Valley, en times kørsel fra San Francisco. Berømt vindistrikt, gratis guidede ture og vinsmagning.

Besøg Alamo Square, Hayes Street, og se byens victorianske huse og skyline ved samme lejlighed. Herfra kan man promanere videre til Haight Ashbury med de mange butikker og restauranter. 49-Mile naturskøn køretur. En gave til turisterne i bil som ved hjælp af tydelig skiltning kæmper sig gennem de absolut mest seværdige kvarterer og udsigtspunkter som byen har at byde på. Det tager sin tid, beregn en helt dag, så der også er mulighed for at hoppe ud af bilen og opdage lidt ekstra. Start der hvor du selv har lyst, hold øje med skiltningen 49-Mile Scenic Drive(du finder den helt sikkert i nærheden af de mest populære turistattraktioner) med en måge på, og kør!

Shopping i San Francisco

Grant’s Tobaksforretning, 562 market St (mellem Sansome og montgomery). Hvad enten man ryger eller ej er det en oplevelse at besøge denne tobaksbutik. Piber, cigarer, tobak, askebægre, lightere og andet tilbehør, som gør rygning til kultur. Rundt i Union Square. Her finder man de store mærker i modeverden repræsenteret som f.eks. Chanel, Gianni Versace, Gucci, Max Mara og Emporio Armani. San Franciscos mest kendte boghandel som var centrum for Beat-scenen i 50’erne. De har åbnet til midnat. Der findes nye og gamle plader i alle kategorier. Du vil være beskæftiget i timevis. Jackson Square, her ligger mange af byens bedre møbel- og antikvitetsforretninger.

San Francisco er en ganske sikker by men har mange hjemløse og en del kriminelle. Bestemte områder bør man undgå, specielt om natten, f.eks. Tenderloin, Western Addition og 6th og 7th Street syd for markedet. Undgå Dolores Park efter mørkets frembrud. SOS tel 911.

Læs mere om San Francisco på byens officielle hjemmeside for turisme. Her finder du mange gode råd.

Hvis du ankommer til byen med fly, er det oplagt at leje bil direkte ved ankomsten til San Franscisco lufthavn. Læs her mere om billeje i San Francisco lufthavn.

Find den billigste lejebil i San Francisco Find Billeje her --> Sammenlign priser her