Hold ferie på solskinsøen Bornholm og besøg øens mange seværdigheder med billeje fra Bornholm Lufthavn som ligger ved Rønne.
Bornholms Lufthavn i Rønne har daglige indenrigsflyvning til København, som foretages af DAT, og i sommerhalvåret er der charterflyvning til flere udenrigsdestinationer. Kommer du med fly til Bornholm er billeje en mulighed for at komme hurtigt, billigt og nemt videre på din rejse fra Bornholms Lufthavn til dit endelige rejsemål, og med billeje er det nemt at komme til solskinsøens seværdigheder i løbet af din ferie.
Når du skal finde en lejebil i Bornholm Lufthavn Rønne, har du valget mellem billeje fra de store biludlejningsfirmaer; AVIS, Europcar og Hertz, som har udlejningsbutikker i lufthavnen. Udlevering og aflevering af din lejebil i Bornholm Lufthavn er desuden ligetil, da parkeringspladserne ligger tæt ved terminalbygningen.
Du kan læse mere om lufthavnen på Bornholm her.
Book en lejebil i Bornholm Lufthavn online
Søg efter billeje i Bornholm Lufthavn i billeje-søgemaskinen her siden. På Billeje.info er det nemt at finde og bestille god og billig billeje i Bornholm Lufthavn. Billeje-søgemaskinen sammenligner billeje fra alle billeje-selskaber i samarbejde med CarTrawler. Hvis du bestiller billeje i Bornholm Lufthavn, er alle priser normalt inkl. fri kilometer og uden skjulte gebyrer, men du skal dog være opmærksom på at det altid er de aktuelle lejebetingelser som gælder og dem finder du når du søger efter biludlejning i søgemaskinen. Jeg anbefaler altid at du læser lejebetingelserne godt igennem, uanset hvor og hos hvilket biludlejningsselskab du vælger at leje en bil igennem.
Information om lufthavnen
Bornholms Lufthavn drives som den eneste lufthavn i Danmark af staten. Lufthavnen ligger fem kilometer fra Rønne, der er den største by på Bornholm.
Den voksende interesse for flyvning og Bornholms isolerede placering i Østersøen bevirkede, at der allerede i 1935 blev aftalt mellem Rigsdagen, Rønne Kommune og det senere SAS, at der skulle etableres en flyrute mellem København og Rønne. Man gik i gang med rydning af skov og etablering af flyvepladsen i 1937, og i 1939 åbnede ruten på en midlertidig tilladelse fra luftfartstilsynet. Ruten blev dog indstillet nogle få dage senere på grund af landingsbanens beskaffenhed. I november 1940 blev lufthavnen indviet med én daglig afgang til København. Lufthavnen fik stor betydning under Anden Verdenskrig, hvor isvintre og minering af de danske farvande gjorde sejlads til en vanskelig og farlig affære. I 1947 overtog staten lufthavnen, som så kom til at hedde Rønne Lufthavn indtil 1992, hvor den skiftede navn til Bornholms Lufthavn. I 1961 tog man den første egentlige terminalbygning i brug. Den nuværende terminalbygning er fra 1982, og lufthavnens kontroltårn er fra 1977.
Bornholms Lufthavn er blevet udbygget i takt med det stigende passagertal, og lufthavnen fremstår i dag som en moderne og effektiv lufthavn. Lufthavnen drives af Trafikstyrelsen, og Naviair står for indflyvningskontrollen. DAT betjener indenrigsruten til København, og i sommerhalvåret er der charterflyvning til en række udenlandske destinationer, heriblandt Mallorca, Tyrkiet og Grækenland. Bornholm Air Service og Skyfox Helikopteroplevelser tilbyder taxifly og rundflyvning over Bornholm.
Passagerterminalen er på 3.000 kvadratmeter og rummer alle de faciliteter, der skal være til stede for at give de rejsende en god service. Teknisk set er lufthavnen også veludrustet. Instrumentflyvning er mulig til begge baneender, og den 2 kilometer lange og 45 meter brede hovedbane kan anvendes af flytyper helt op til de store Airbus A300-fly med plads til omkring 290 passagerer. I 2012 rejste 180.000 passagerer igennem Bornholms Lufthavn.
Flytaxi tilbyder direkte transport mellem adresser på Bornholm og Bornholms Lufthavn i forbindelse med flyrejser. Flytaxien skal bestilles mindst tre timer før, og afregning sker direkte til chaufføren. Herudover er der altid taxaer til stede i lufthavnen, og busruterne tre, fem, seks, syv og otte kører til og/eller fra Rønne, hvorfra der er videre forbindelse til andre byer på Bornholm. Det er også muligt at leje en bil hos et af biludlejningsfirmaerne i lufthavnens passagerterminal.
Restauranten Hos Casper sørger for flypassagerene i Bornholms Lufthavn. Restauranten ligger i afgangshallen. I Bornholms Lufthavn er der TDC Hotspot, så de rejsende kan gå på Internettet, mens de sidder i restauranten eller venter på deres fly. Børnene kan holdes engagerede i lufthavnens legerum, der også er placeret i afgangshallen. Skal der lidt kontanter med på rejsen, er der placeret en Danske Bank hæveautomat i lufthavnsterminalen. Bornholms Lufthavn satser på service som det bærende element for glade og tilbagevendende kunder.
Navneskiftet fra Rønne Lufthavn til Bornholms Lufthavn i 1992 hang sammen med et ønske fra øens erhvervsliv, der mente, at det gav bedre mulighed for at markedsføre øen. Bornholm er et levende samfund med 43.000 indbyggere. Øens indtægter kommer hovedsageligt fra landbrug, fiskeri og turisme. Bornholm har alt, hvad hjertet kan begære. Der er ikke langt til flot natur, hvor man i ro og mag kan nyde fuglenes kvidren, en god bog eller samværet med sin familie. Skal der ske lidt mere, er der gode muligheder i byerne, der om sommeren summer af udendørs liv, så man næsten skulle tro, at man var havnet i det sydeuropæiske.
Oplevelser på Bornholm i lejebil
Det er nemt at komme omkring på Bornholm, uanset om man vil benytte sig af offentlig transport, køre i bil, vandre eller køre på cykel. Der er i de seneste år anlagt over 200 kilometer cykelsti, blandt andet på tidligere jernbanestrækninger, som går gennem noget af øens mest storslåede natur. Hvis du ikke vil have cyklen med i flyet til Bornholms Lufthavn, kan du leje en cykel på øen. Du kan også leje havkajakker og surfudstyr. For dem, der helst vil vandre, er det en oplagt mulighed at benytte sig af kyststien, som går hele vejen rundt om øen. Der ligger en række hoteller i Rønne og de andre byer såvel som hyggelige værelser og bed and breakfast.
Bornholms natur er meget anderledes end det øvrige Danmarks. Øen har tre store rokkesten i henholdsvis Paradisbakkerne, i Almindingen samt i Rutsker Højlyng. Stenen er vandreblokke, som indlandsisen har transporteret til Bornholm. Den største af rokkestenene vejer 35 tons, men det er til gengæld den eneste sten, som stadig vil lade sig rokke. Mellem Tejn og Gudhjem ligger Helligdomsklipperne. I tusindevis af år har brændingen skåret sig ind i klippekysten og efterladt skarpe skær, forrevne granitsøjler og ufremkommelige klippevægge med dybe gange og grotter. Ved Sorte Gryde kan du trænge godt 60 meter ind i klippen og blandt andet opleve den bornholmske grotteedderkop.
Skal turen til Bornholm også byde på lidt historie udover Hammershus, så tag en tur til Christiansø, der huser Christian den V’s gamle fæstning fra 1684. Øgruppen Ertholmene, der består af Christiansø og Frederiksø, ligger cirka 20 kilometer nord for Svaneke. Øerne er forbundet af en hængebro og ejes af forsvarsministeriet. De fleste skolebørn kender øerne som fængsel for Dr. Dampe, der sad her fra 1826 til 1841 anklaget for højforræderi og majestætsfornærmelse. Boligerne på øen kan kun lejes, og der bor fast cirka 100 personer. Der er ingen biler på øerne, og udover mennesker er de eneste pattedyr pindsvin og mus. Til gengæld er der et rigt fugleliv. Du kan overnatte på øen i det hyggelige Gæstgiveri, hvor der er seks værelser, eller du kan slå teltet op på den lille teltplads på Hertugindens Bastion.
Bornholm byder på alt fra storslået natur over spændende historiske steder til charmerende byliv. Der er masser af gode grunde til at hoppe på et fly til Bornholm, hvadenten det drejer sig om familiebesøg, erhvervsmøder eller en tiltrængt ferie på en af Danmarks mest fantastiske øer.